lördag 5 februari 2011

Dåligt väder tips

.

Ibland är det roligt att leka med bildredigering, som idag när det är ruskväder ute (blåser och lite regn). Jag gillar Moderskeppet som har många bra tips om photoshop och bildrediering.

Favorit är Sannas photoshoprecept med många roliga och fina tips med utförlig beskrivning. I går testade jag receptet med sepiatoning.

Läste en gång att ingen bild dålig - är den tex suddig och oskarp, kan den bli kanonfin i svartvitt eller sepia. Bilden på Johanna som stoppar näsan i vitsippebuketten är mindre bra, det blev mörka skuggor under ögonen men det märks inte så mycket efter jag lagt på lite sepiatoning :)Som sagt - dåligt väder idag men det gör inget för vi var och shoppade lite i går och jag hittade lite kul grejor jag skall piffa upp köket med :)


Ha en skön lördag ♥


.13 kommentarer:

 1. Viken vacker och vårlig bild med känsla!
  Till skillnad från dig, har vi rena julkortsvädret, snöiga träd och hela naturen är så vackert, men solen saknas och den blå himlen :)
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 2. Hej, tack för tipsen nu kanske det blir lite ordning på mina bilder också. Har ju photoshop sen ett år liggande men nästan aldrig använd. Synd nu skall det bli ändring. Ha en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 3. Tack för länkarna, de lär komma väl till pass:)) Kul att sätta lite extra piff i köket:) Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Det var ganska länge sedan jag var inne på Moderskeppet, men nu blev jag påmind! Tack för det!
  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Visst finns det mycket kul och mysigt man kan roa sig med vid regnväder. Fint foto!

  Jag ska ta fram symaskinen idag eftersom jag har hål i en kofta och två kjolar har hängt oanvända länge nu. De känns nämligen för långa så jag ska sy upp dem lite.

  Kram från en regnigt och grått Skåne!

  SvaraRadera
 6. Tack för grattishälsningen. Jodå, många stunder är det helt underbart och vi bara njuter, andra önskar vi att vi förstod bebisspråk bättre då hon bara skriker efter hon fått mat, ny blöja, närhet o s v. Då känner man sig riktigt hjälplös. Det bästa är att åka bil och bara kunna sitta och titta på henne och njuta, det är moderslycka det (oftast sover hon då :-) ).

  Ja, här fick ju trägård, krukor och plastväxthus sköta sig bäst det ville i slutet av året då jag inte hade motivation att ta hand om det. Som tur är går det ju köpa nytt det som vintern förstört. Likaså var det med bloggen som hamnade i träda.
  Nu har jag i alla fall börjat läsa gamla AoT och börjat längta till våren, men vi får se vad som hinns med. De flesta rabatterna kommer inte må så bra i samband med ombyggnationen så jag får väl satsa på odlingslådorna i år. Det kanske blir fullt tillräckligt. Just nu sover ju Ronja i princip bara när hon är i rörelse; i vagnen, bilen eller bärsjalen, men förhoppningsvis växer hon till sig tills dess.

  SvaraRadera
 7. Så mycket trevligt du gör med dina bilder....
  Stormen river upp isen och snart ser jag havet !!!!
  Röjer lite i köksskåpen, om ett par månader skall det bytas ut....
  Ha det gott / Kia

  SvaraRadera
 8. hej hej.↲De där sidorna måste jag kolla in... ↲Önskar en bra dag.

  SvaraRadera
 9. Kul att leka med bilder ;)
  Ska titta på länkarna...
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 10. Detta är något som jag borde försöka lära mig mer om också. Tack för länkarna.

  Ha det gott,
  Kerstin

  SvaraRadera
 11. Det blev en mycket bra bild - den borde du förstora och rama in! =)
  Ha det gott
  Kram Helen

  SvaraRadera
 12. Bilden blev fin!
  Jag skulle verkligen behöva få tips är vädelös med bilder, skulle vilja göra bildcollage men vet inte hur man gör.
  Ha en trevlig fortsättning på helgen.
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Tack för tipsen, får kolla på det nån dag! Kul att leka lite med bilder. Ja riktigt busväder är det idag, usch... Skönt då att sitta inne och pyssla och dona!

  Kram!

  SvaraRadera