tisdag 11 januari 2011

Trädgårdsjobb vintertid

Förutom att skotta och hacka is och grusa utomhus, så är det dags för viss beskäring och att ta in kvistar för drivning. I helgen beskar jag vinstockarna och satte klippet i vas, de rotar sig lätt och ibland tar de sig och blir sticklningar. Tycker det är fint med kvistar och vaser i olika former på fönsterbrädan :)Jag tog också in en kvist av Skruvpil, de brukar vara snabba att rota sig och så kan jag fylla på förrådet med pilbebisar.

Jag har också sått mina första frö, det var frö av en paprika vi åt på vår vinresa i Ungen, "fick med mig" en chili som jag också tog frö av - skall bli spännande att se om de tar sig :)


Ha det gott i vinterkylan ♥.

11 kommentarer:

 1. Åh.. så du har börjat komma igång med trädgårdsåret.. *fniss*.. härligt. Du jag blir så avis att du har så fina ställen du kan handla på.. Rångedala låter som ett bra ställe får se om jag kan komma dit någon gång jag också.. kram/monica

  SvaraRadera
 2. Om jag kan ta mig in i växthuset snart ska jag ta vara på ditt tips och sätta kvistarna i vatten. Vår druva tål att stå utomhus, den ger inte lika mycket då men det skulle vara fint med lite rankor på stänglset som inhägnar trädgården.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. MEn varför ska jag jobba idag??? Nu vill jag ju hem och beskära vinrankan och så paprika jag också. Jag är så initiativlös på kvällarna, ska ajg få något gjort måste det vara på dagen och då jobbar man ju. Hm...
  Hur skär du vinrankan?

  Kram o ha en bra dag! /Marina

  SvaraRadera
 4. Hejsan Lotta!

  Visst är det fint att driva kvistar så här års. Själv tar jag in bl.a. magnoliakvistar.
  Vindruva önskade att jag hade - men nix!

  Jag undrar om du har fått mitt mail? Ibland försvinner hotmail i spam, men du har hotmail själv så att jag bara undrar...?

  Tusen tack för fröerna - mitt mail handlar om dem!
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Låter som en finfin sysselsättng at ta in kvistar.... Kommer inte riktigt åt mina ;-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Det är härligt att höra att ni kommer igång fler och sår och har er//Britt

  SvaraRadera
 7. Det låter som en supertrevlig sysselsättning tycker jag, att ta in kvistar. Då känns det verkligen att det faktiskt kommer en vår snart. Kul med dina frösådder, roligt med lite udda sorter. Ha en fin kväll (fast nu är den snart slut...). // Kram Peter

  SvaraRadera
 8. Vackert att ta in kvistar. Ska jag också göra till helgen. :) Spännande med frön från Ungern. Jag "fick med mig" olika frön från Monets trädgård när vi var där i september så jag hoppas verkligen att något av fröerna vill ta sig.. Det vore kul!
  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Tog en vintervandring i trädgården. Ljuset var magiskt, gnistrande nästande som ett vykort.
  några bilder hamnade på Fc.( bloggen vilar fortfarande )
  Har nu bestämt vilka fröer jag skall beställa, med andra ord ligger jag lite efter.....
  Har förvisso beskurit vinstockarna och glömde ta hand om dem.....Kram Kia

  SvaraRadera
 10. Det är så mycket nu o det är förberedelser för säsongen som ska göras...När jag kryat på mig så ska jag också ut o klippa pinnar - kul! Och visst är det vackert i vaser...
  Ha det så gott!

  Kram från Malin

  SvaraRadera