måndag 10 januari 2011

Lite färg i tillvaron

2011 års färg är vald - gillar ni den? Det är Pantone som utser årets färg och den är döpt till Honeysuckle /  Kaprifol.Kom på att jag har - eller har haft, det får tiden utvisa - en blomma med liknande färg och det är Kolibriört, (min bild ovan i hemmagjort collage)  Agastache ‘Firebird’, en känslig perenn så det är inte säkert den överlever kalla vintrar. Köpte den 2008 och har den klarat vinter så lär den dyka upp i rabatten. Jag har tagit frö så jag tänkte försöka så och se om det lyckas.

Nååååååå - hänger ni med i trenderna? Har ni någon blomma i denna färg? Kommer ni att inreda med färgen inomhus eller i trädgården? Den lär t.o.m dyka upp på kläder - fast där går min gräns......   :)

I dag strök jag ut fogmassa över mosaikbordet och det var nog det värsta pillet hitills - och kladdigt - men nu får det torka och får jag bara lite dagsljus när jag kommit hem efter jobbet, så skall ni får se :) Det går inte i rosa...... :)

9 kommentarer:

 1. Färger är svårt, det kan på ett ställe vara pricken över i:et och på ett annat katastrof:) Man får helt enkelt pröva sig fram, tror för min del att det är liiite för mycket:) Förstår egentligen inte varför de döpt den till "Honeysuckle" den är ju inte alls rosa snarare gulvit och lite röd:) längtar efter att få se ditt bord:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Nja, kanske i någon liten detalj men absolut inte på kläder eller i inreedning. Möjligen en kudde då :)Fast jag gillar rosa men den här var lite för gul för min smak.
  Vad spännande med ditt mosaikbord! jag längtar efter att få se det. Jag gillar mosaik numera. Blev väldigt inspirerad i Brasilien där man använde mycket sånt och helt kakel förstås. Jag är så sugen på att göra något jag också.
  Må så gott!
  Kram NInni

  SvaraRadera
 3. Rosa är inte min färg direkt. Jag har visst några ljusrosa/gammelrosa plagg men de är inte många. Några rosa blommor har jag också men de dominerar inte och när jag väljer nya växter är de sällan rosa. Snyggt hos andra men inte för mycket här hos mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mmm den färgen kommer inte bli någon favorit färg precis och särskilt inte kläder.
  Fast när alla har haft det år så har jag vant mig eller lärt mig tycka om den, så brukar det vara. Ingen trend nisse precis.
  Tack för din rader de värmde gott.
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Jo, men den kan man väl ha på kläder ?!!
  Blev JAG en trendnisse nu ?!!?! Förutom att jag inte varit iväg och shoppat något nytt och troligen inte heller kommer göra det inom det närmsta. Så kläder å blomster får ha de färger de redan har!

  Oxå nyfiken på ditt bord!
  Kanske jag kan bli så inspirerad att jag tar tag i mina egna mosaikprojekt...?! Det ena är tänkte till balkongen och det känns ju inte så aktuellt nu... men inte fel att ha det färdigt innan säsongen sätter igång heller!

  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 6. Färgtrender får vara för min del! Har mina älsklingsfärger och gulrosa eller rosagult hör inte dit.
  Tack för kommentar på min blogg. Givetvis kommer jag att beskriva i ord och bild hur jag gör mina vitrinskåp. Skissar redan lite löst men måste mäta virket för att kunna göra detaljritningar och nu är det alldeles för mycket snö där kring altanen, går inte att komma nära.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. En vacker färg...där den hör hemma...som alla andra färger...Jag gillar färgen o skulle nog kunna tänka mig att se andra personer iklädda färgen utan att jag hade misstyckt...men inte jag själv...kanske på sockarna...
  Ledigheten går väldigt fort o de närmaste månaderna kommer att gå lika fort...Vår i sikte!!!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. Nej inte då.. inte hänger man med... eller JO det gör man!
  För hur det än är så påverkas man vare sig man vill eller inte.
  De har något förnuligt sätt att nästla sig in i ens hjärna och påverka .
  Vare sig man vill eller inte.

  SvaraRadera
 9. Brukar inte hänga på trender, men efter ett tag vänjer man sig och då är det ju oftast snyggt! :) Och inte en trend längre...

  SvaraRadera