tisdag 21 december 2010

Ute på tur

Jag och Johanna var ute på en "fyndatur" i kväll (mer om det i morgon), med i bilen var kameran för jag hade siktat in mig på lite mörkerfotografering. På mina springrundor, passerar jag julgransförsäljningen och det är så mysigt! Tänk er mitt i staden så hänger de upp ljusslingor mellan lyktstoplparna,
tänder en eld,och mysfaktorn får 10 points!I fjol köpte vi vår julgran här, då hade vi julen här hemma hos oss och Sofia ville ha en STOR gran - jag tror vi köpte den största de hade ;) I år firar vi julen hos syster yster och årets gran är inte så stor, när jag skulle sätta på stjärnan så behövde jag bara sträcka ut armen :) MEN den är mycket, mycket fin och det glittrar och glimrar i rött och guld.

Idag har vi gjort julgodis, en variant på "Rocky Road", med skumtomtar och nötblandning - det blev farligt gott :) Nu är det nedräkning, dan- före dan - före doppparedagen!

11 kommentarer:

 1. Det ÄR vackert- men isande kallt - 19,5 grader är för kallt... JAg trodde jag skulle ut o fota i månljuset /det är fullmåne/ ikväll, meenn det blir nog NIX. Kan ju inte hålla i kameran . Dina bilder fr stan var mysiga. Jag får kanske smyga ut i trädg. iaf??
  Ha nu riktigt gott
  Julekran fr Ninne

  SvaraRadera
 2. Ja, snart är det julafton!
  Mysigt att ha Johanna hemma ett tag kan jag tänka.
  Erica skulle till stan i kväll för att Jay och Minnah skulle dit. Du kan väl också följa med mamma, sa hon. Ja, vad gör man då? Följer med så klart. Inte alla 16-åringar som vill ha mamma med när mna ska iväg med kompisarna. -20 grader har vi här så just nu tinar vi fingrar och tår och jag undrar hur de stackarna måt som stod på scen och även spelade gitarr. Hy!

  Jag hoppas ni får ne underbar jul med lilla granen!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! Som du säger... mysfaktorn är hög! Vi ska göra godis i morgon. Lät himla smaskigt med eran rocky road. :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. härliga bilder snö och slingor så mysigt så,men lite väl kallt för att vara ute nån längre stund//maggan

  SvaraRadera
 5. Mys mys. Vi gick bort till svärmor i kväll , när vi gick hem vid åttatiden var det kolsvart och det snöade. Stora tysta flingor i pannlampans sken ( mycket bättre än ficklampor)Ha det gott/Monne. URMYSIGT att det knarrade i snön vid varje steg gjorde ju inte saken sämre;) Jag tror inte att mysfaktorn kan bli så mycket högre:)

  SvaraRadera
 6. Svårt med julgranar i år tycker jag, frostiga grenar som ligger ner. Vi brukar ju hugga själva men i år ställde vinterkräksjukan till det så vi kunde inte vara med. Härliga kvällsbilder! Vore kul att vara ute och fota mer mörkerbilder. Det blir ju så fint! Ha det riktigt gott!

  Kramar Karin

  SvaraRadera
 7. Nog har vi julstämning och det är kallt så in i attan...förstår om de behöver värma sig vid en eld de där granförsäljarna...Vi har också hittat en gran...kanske inte så fager men helt ok...den står pyntad o klar och glimmar som alla andra år av alla dessa kulor som ungarna så gärna vill ha i...den är vacker...Det är mysigt som bara den och även vi har klurat med julgodis - blir en sort per kväll här nu...Rocky Road gjordes härom dagen men enligt klassiskt recept!
  Ha det nu så gott de sista dagarna före stora "dan"!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. Jag tittade lite på Ernst igår och jag tyckte de pratade om 16 m hög julgran?! Våran är inte SÅ hög, men ganska stor. Vi ska ta in den imorgon och göra jul på riktigt!

  SvaraRadera
 9. Verkligen hög mysfaktor!! mm skumtomtar i Rocky Road låter inte dumt! God Jul!

  SvaraRadera
 10. Verkligen mysigt, och speciellt eldkorgen!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 11. Det ser verkligen jättemysigt ut! Tur att det finns ljussligor och eldkorgar! /Katarina

  SvaraRadera