onsdag 22 december 2010

Hittegods

Jag gillar när det visar sig att döttrarna ärv de rätta generna :) Båda två vet vad mamma gillar och när de är ute både här och där, får jag massa tips och gåvor, på allt från blommor till interiör. Johanna har ärv en gen av sin far med och det är att hitta ting i container ;) I går fick jag en sms-bild från henne med en fråga om jag var intresserad av det här föremålet hon sett i en container:Gissa mitt svar?! :) Visst ser också ni potentialen med rottingfåtöljen, perfekt att ställa i trädgården och sitta där och mysa. Den har hög rygg och så gott som helt oskadd - och alldeles gratis :)
Så det var det äventyrer vi var ute på i går kväll. I våras fick jag också ett meddelande från henne, om jag hade nytta av ett annat föremål, och visst fick jag det - det var lite otympligare att hantera och fick plats vid "stugan vid havet - det kan ni läsa om HÄR.

Ni vet ju att det kommit hem lite växter från Italien från Johannas resor och det skall bli mycket spännande att se vad Sofia hittar på sin resa i Japan nästa år :)

Minns också när vi var på IKEA för ett år sedan och vi passerade fyndhörnan där det var rea på sänggavlar och jag fick frågan om det inte skulle passa bra med ett par sänggavlar i trädgården? Klart det gjorde - det kan ni se HÄR.

Allt går att återanvända! När vi fick hem vår nya soffa, så tog jag vara på all bubbelplast och fiberdukarna de vara inpackade i - de har jag nu ute i växthuset som vinterskydd. I bland kommer det materiel till jobbet, ståendes på små lastpallar och även de har jag släpat med hem, nu har jag två stycken och jag har en plan för dem till våren. Tomma plastformar efter stora matbeställningar på jobbet, är perfekta att använda som formar vid betonggjutning. Inte undra på att det är svårt att få in bilen i garaget :)

Nå - vad samlar ni på till vardags?

Det är dags att börja samla plastformar får sådderna, de plastlådorna man får när man köper sallad är perfekta att så i! Likaså de små cocktailtomatlådorna man får med från affären. Fniss..... t.o.m maken kom hem med en plastpåse full med tomma salladslådor för ett par veckor sedan....... han har lärt sig, att när julen är över, är det dags att börja så de första fröerna :) Jag längtar..........

11 kommentarer:

 1. Fint fynd. Rottingfåtöljen blir perfekt i trädgården. Kul när saker kommer till användning istället för att hamna på soptippen.
  Har börjat fundera på frösådder jag också så jag vet precis hur du känner, den där längtan.... Jag som egentligen inte skulle så några perenner alls utan bara grönsaker när den tiden kommer har beställt fröer från Trädgårdsamatörerna. Mest pioner, lite aklejor och trillium.
  Här är det gamla rostiga järnföremål och saker i zink som jag faller för när jag besöker loppisar och antikmässor, men en och annan gammal kruka får följa med hem ibland. Det roliga med loppisar, containrar / heter det så? / har jag aldrig haft i närheten, är att man aldrig vet vad man behöver :-)
  Hörs vi inte innan så önskar jag dig och din familj en riktigt God Jul.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Fniss härligt när ens anhöriga känner en så väl att de precis vet vad som "går hem":)) appropå salladslådor så samlar min man papperskassar på jobbet, varje gång de beställer mat från matsalen så kommer de i papperskassar (typ blomkassar) och nu samlar hela skiftlaget påsar till oss:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det gäller att ha "pli" på familjen :) Nog är det så att man ser potential i det mesta nuförtiden ...allt går att återvinna. Önskar dig en riktigt God Jul!
  Tjingeling

  SvaraRadera
 4. Härligt lotta känner igen mig, det kan komma hem lite bra ha saker då och då men det är ju det som är så roligt. Önskar dig en riktigt god jul//Britt

  SvaraRadera
 5. Vilket fynd och va kul att döttrarna tänker på dig och vad du kan tänkas gilla.

  Så fort julen har passerat tror jag att jag börjar längta rejält efter en ny odlingssäsong, så brukar det vara i alla fall.

  Julkramar!

  SvaraRadera
 6. Ha ha, Lotta - du är oförliknelig!! ;-) Och vad bra att saker kommer till nytta!!! Med lite fantasi är det mycket som kan återanvändas!
  En riktigt God Jul önskar jag dig!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. som någon skrev "allt går att återvinna"det är ju bara fantasin som sätterstopp,ha en skön helg//maggan

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag samlar på alldeles för mycket. Korgstol har jag också fyndat men inte på ett sådan roligt sätt som du. Vilken härlig historia.
  Sänggavlar har jag till mina luktärtor.
  Härligt med människor som förstår vad man skall ha allt skrot till.
  God Jul på dig Lotta
  Julkram
  annika

  SvaraRadera
 9. Helt underbar, du har uppfostrat dem... God jul och glöm inte på julafton kl 10:55 SVT2 Åbo kungör julfred..

  SvaraRadera
 10. HIHI!! Klart du skall ha en fåtölj!
  Tänk vad folk slänger!!!
  Tittar in för att säga GOD JUL!!!!!
  Vill önska dig och din familj en fröjdefull sådan!
  Linda

  SvaraRadera
 11. Korgstolen blir ju perfekt i trädgården. Nä, någon samlare är jag inte. Jag gör mig av med allt som inte har affektionsvärde eller anv. inom rimlig tid. Gissa om jag blev sur på mig själv för att jag (tydligen) sagt till maken att han fick slänga min gamla kälke... NU ville jag ju anv. den!

  Titta egentligen baar in för att önska dig och familjen en riktigt God Jul / varma julkramar gittan

  SvaraRadera