söndag 13 juni 2010

Härlig helg vid havet

Jag mår som bäst när jag antingen är i min lilla täppa eller vid "stugan vid havet", och det är vid havet vi har varit i helgen. Det såg väl inte så ljust ut på vägen dit,


men vad gör det när man kan tända brasa och mysa gott *ler*. Tog faktiskt en springtur med systersonen på kvällen mellan regnskurarna och det var riktigt skönt.

På lördagen så var vi ute och grejade mellan regnskurarna och när regnet och stormen blev som värst, gick jag in i mammas växthus och pysslade lite. Jag odlar sallad, dill, persilja, tomater, gurka och rädisor. Den stora blåa tunnan samlar jag regnvatten i, det sitter ett rör från växthusets takränna och ned i tunnan. Från tunnan går det en vattenslang in i växthuset och det är min hemmagjorda bevattningsslang ;) Har gjort massa små hål i slangen så det droppar lite och fuktar jorden så att det aldrig blir riktigt torrt. Vi är ju bara vid stugan på helgerna (undantag semestertider) och nu får vi prova och se om det fungerar.  Stugan delar jag med storasyster och lillebror och den som hjälper till med vattningen - får vara med och skörda :)Tog bort alla stora Rädisor för de började bli träiga i smaken och sådde nytt. Undra varför de blir så träiga? Någon som vet? De små var lika träiga som de stora....?
Jag är ju en riktig "skrotnisse" och ser många gånger hur kasserade ting kan återanvändas. Vid en f.d byggarbetsplats har det i flera månader stått kablerullar som ingen brytt sig om. En kväll var jag och Johanna ute med bilen... och tja, ni vet  :)  Vi släpade med oss denna i bilen till stugan och jag skurade och trollade fram ett fint bord som står utanför växthuset :)Här kan vi sitta om kvällen och smutta på "växthusvin",och titta på utsikten.Jag har badat i havet! Tog en springtur söndag morgon och vädret var riktigt fint, stilla, varmt och sol, så jag svalkade av mig i havet. Fort i och fort upp för det var gott om små bebisbrännmaneter - och kallt........ :)


Nu är det söndag kväll och jag känner mig så utvilad! Redo för måndag och en ny arbetsvecka :)


20 kommentarer:

 1. Låter som en alldeles underbar helg...så mysigt det ser ut att sitta där och titta på utsikten ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar helg, inget slår att vara ute vid vattnet på sommaren.

  /nina

  SvaraRadera
 3. Verkar som du haft en härlig helg. Rädisorna blir träiga pga ojämn vattning.

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och vilken härlig utsikt från växthuset! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 5. Vilket tufft bord du fick tag i....

  Ser ut att ha varit en underbar helg!

  Ha en skön vecka.

  SvaraRadera
 6. Så härligt att läsa om din sköna helg! Förstår att du känner dig utvilad.
  Så fiffig bevattning du ordnat sen! Imponerad!
  mvh/Marie

  SvaraRadera
 7. Ditt paradis är helt underbart... En otroligt vacker del av Sverige :).

  Superfiffig bevattningsuppfinning! Det kommer säkert att funka.

  Men bada? I havet? NU??!! Nääääää... inte jag inte :D

  Stor varm kram

  SvaraRadera
 8. Härligt vackoslut, och vackert ställe! Mysigt med växthuset så nära stranden. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 9. Förstår att du trivs i Ert paradis - nr2 ?-- eller detta är nr 1 o trädgården nr 2
  Ha det fortsatt gott
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 10. Låter som en trevlig helg trots vädret.
  Gillar ditt nya bord utanför växthuset. Dessutom har ni ju väldens bästa utsikt över havet. Ha en bra ny vecka! Kram

  SvaraRadera
 11. Det låter som en underbar helg! Jag visst inte att ni hade växthus vid Stugan vid havet. Hoppas din bevattning kommer att fungera bra!

  Jag har "beställt" en kabelvinda av min svåger som brukar ha tillgång till såna. Jag ska ha som ett avlastningsbord vid en grillplats vi har.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 12. Kul att se lite mer från er plats vid havet.
  Det där med rädisorna är irriterande. Det är faktiskt inte länge som de är perfekta. Jag ska så nya nu tror jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Härligt du verkar ha i din trädgård och vid havet! Fin bild på Alunroten i ett tidigare inlägg.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 14. hejsan!
  Kabelvindan som jag haft vid hammocken kommer från återvinningsstationen. Lyfte upp den och satte den på släpet och ingen sa något så jag fick den med hem. Var ju ingen privatsak så det var nog därför, annars vet jag att man inte får.....Nu är den rutten och en gjuten bordsskiva på betongrör står där istället. Men hittar jag den mindre sorten som du har så åker den raka vägen hem till mig för den kan man ha precis överallt "ler". Den röda vanliga rädisan har jag aldrig haft tur med, men den avlånga sorten håller sig bättre och sen har den rosafärgade runda börjat bli färdig och den är inte heller träig. Har satt flera andra sorter också men de blir ju inte klara samtidigt och jag som tänkt med en färgkavalkad i rädisskålen. Ha det gott, Karina och du, bara regn nattetid.

  SvaraRadera
 15. Vilken tuffing du e'! Bada i 0-gradit -typ;)))!
  Tänk att du har även ett växthus vid stugan! Det har du inte visat förr???!!

  Alla som känner dig vet att du är superkreativ och trärullen blev superfin!/Anja

  SvaraRadera
 16. Det ser härligtut!
  Räddisor ska växa snabbt för att inte bli träiga=bra jord och tillgång på vatten.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 17. Sitter här och tittar ut från redaktionsskrivbordet och ser minst 30 kabelrullar på grannföretagets gård. Tänk om man skulle.... det vore ju fint att ha få ett sånt bord som ditt! Härliga bilder1
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 18. Vackert så det förslår vid er stuga vid havet ... Är ganska avundsjuk faktiskt :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 19. Huga att du redan har kommit i vattnet. bordet gillade jag//Britt

  SvaraRadera