söndag 10 oktober 2010

Kors och tvärs,

har jag gått i trädgården idag, skurat och plockat undan trädgårdsmöbler, burit omkring krukor som jag inte vet var jag skall ställa för bästa vinterförvaring, tagit bort luktärtor och rosenskära från odlinglådan utanför växthuset, tvättat utsidan av växthuset - insidan tvättades igår. Klippt ned lite överblommat, rensat lite ogräs,
krattat löv, plockat ekollon, tagit in Passifloran som vuxit sig enorm ! och är minst 3 meter och nu får den bo i sovrummet. Alla tomatplantor är avknipsade och hänger nu inomhus - det var rätt många och långa stjälkar men jag behövde göra klart växthuset inför vintern, några tomater hoppas jag mognar av rumsvärmen. Några tulpanlökar har kommit i jorden och det känns som om jag är hyfsat klar med utsidan :)

Det sias om frostnätter och det som är kvar ute är pelargonerna men de står i frigolitbackar med fiberduk över sig och så mina två Kamelior. De står kvar i rabatten och har under sommaren bildat en massa, fina knoppar! Så småningom skall de få flytta in i växthuset men fram tills dess, får de ha fiberduk om sig, utifall att det blir kalla nätter.

Får en dejavu när jag skriver att det är söndag kväll och måndag i morgon?! ;) Jisses vad fort tiden går! Tur man har en blogg att skriva i så man vet vad man har gjort :)14 kommentarer:

 1. Så flitig du varit :) jag skulle också behöva göra en del i trädgården innan kylan kommer på allvar. Får nog bli nästa söndag om vädret tillåter.

  Ha en ny fin vecka,
  kram Marie

  SvaraRadera
 2. Håller helt klart med om det där med att tiden går fort. Tycker inte att jag hinner något just nu. Har fortfarande kvar trädgårdsmöblerna ute. Och alla pelargoner. Hoppas på fler helger med finväder.

  SvaraRadera
 3. Ja, nog har du jobbat i helgen alltid. Har du Passifloran inomhus under vintern? Jag har en för övervintring för första gången men jag tänkte ha den i växthuset(i ett övervintringstält)...Hoppas det funkar!
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 4. Tiden går alldeles för fort och det känns som om jag missat tåget och står kvar på perrongen, suck. Jag läser om alla som fixat så mycket och själv har jag nästan inte fått något gjort inför vintern.

  Ha en bra dag, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du varit,hunnit med en massa.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Kors i allsin dar - vad fint!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. så duktig du är - som vanligt - som hinner med att fixa o dona med allt. Vackra bilder. Själv så fastnar jag så lätt vid datorn...men lite vitlök kom iaf i jorden idag.

  Ha en solig härlig höstvecka! =)

  SvaraRadera
 8. Hej Lotta,

  Längesen jag skrev hos dig. Jag tittar dock så ofta jag hinner ;-)
  Visst är det härliga höstdagar nu. Önskar bara solen orkade bryta igenom dimman här nere i Åsa lite oftare.
  kram kram Anna

  SvaraRadera
 9. Ja, det har nog höstats lite här o där i helgen som gick.
  Vi hade frost på bilrutan i morse och det var andra gången i år. Tidigt!

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vad duktig du är! Jag planterade oxå tulpanlökar igår, och snödroppar o några vita narcisser. Inatt hade vi 1 grad som minst... Så jag får nog skydda citron- och olivträdet snart.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Ja alla vi trädgårdsmänniskor far fram och tillbaka som illrar i dessa tider...in med det ena och ut med det andra, uppmed perenner och ner med lökar (...har faktiskt planterat över 100 lökar, tulpan, påsk och pingstlökar idag...och det känns i ryggen). Det är ändå en både härlig och lite vemodig tid. Fika i höstsolen kunde man göra i alla fall och det är ju skönt. Ha det bra. Kram!!

  SvaraRadera
 12. Hej Lotta!

  jag vill oxå få ägna mig åt att få kratta i en trädgård, men min dröm får väll hänga med mig ett litet tag till!

  Kram lisa

  SvaraRadera
 13. Vilken fin bild du tagit!!! Fniss.... ja bloggen är bra för att man ska få en överblick över vad man håller på med egentligen. Skönt att ha gjort undan de flesta förberedelserna inför vintern förstår jag... Det blir mycket sånt nu. Själv är jag snart klar, men inte ännu.... Håller tummar och tår att det inte fryser till nästa vecka, men det är risk för det....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera