tisdag 12 oktober 2010

En bukett till mina internet-vänner :)

Jag blir så glad för alla trevliga kommentarer jag får, så ni som läser hos mig och hälsar på, får en höstbukett av mig, plockad i min egen täppa  :)

Jag tycker det är så roligt när ni hälsar på mig på bloggen , gillar mina foton, min blogg/bloggdesign och att ni tittar in hos mig och skriver en hälsning. Jag reflekterade i helgen, över att jag bloggat i 4,5 år och inte en dag har jag tröttnat :) Tiden har emellanåt varit knapp att hälsa på hos er och lämna ett fotspår men jag läser och suger åt mig både energi, inspiration och vackra bilder som finns i bloggvärlden. 

Bloggandet ger mycket mer än vad icke-bloggare andra  tror. Tänk så många bloggvänner jag har, som delar mitt intresse med fotografering, trädgård, pyssel och vardagshistorier! En del har jag träffat på riktigt och blivit goda vänner med, många fler skulle jag vilja träffa personligen men landet är långt och så även avståndet, och då är det extra roligt att läsa era bloggar och läsa om vad ni har för er.

Diskuterade med äldsta dottern som också bloggar en hel del (nu om livet i Italien) om VAD man skriver och hur det tolkas av andra. Det är bara en liten del av det egna livet som publiceras på bloggen , den del man vill skall vara "public", de andra delarna är och förblir hemlig för de flesta läsare. Är man för privat på bloggen, kan det misstolkas och läsarna tror att "de känner bloggaren" men bloggen är ju bara en liten del av mitt liv.

Visst har jag fått frågan om varför jag bloggar - men visst är att likna med att skriva brev till goda vänner? Kommunicera med likasinnande som bor långt borta,  men också för att det är min dagbok och många gånger har jag haft nytta av bloggen för att hitta en händelse - minnet är ju bra men kort :)

Extra roligt är det att blogga när jag vet att "gamla vänner" läser min blogg *vink-vink till Anita, fd kollega*, en stor kram till ML (hoppas du mår bra) som jag träffat på keramikkurs, nära och kära ute i världen; systerdotter i Oslo *kram till er* och Johanna i Italien *stor kram♥*
Tror jag skall vinka till mina kollegor som jag vet läser min blogg *vink-vink* men aldrig skriver en hälsning ;)

En gång så bad jag "dagens" alla läsare skriva en kommentar, om vilka de var, av ren nyfikenhet och jag blev så överraskad men även glad  - så jag ber om det i dag med!

Snälla - skriv en kort hälsning, det är så roligt att veta :) Jag har också maila med ickebloggare, så om ni vill kan ni maila till mig på lottastradgard@hotmail.com. Det var så jag lärde känna Kia :)


Önskar er alla en alldeles fantastisk dag! ♥

43 kommentarer:

 1. Klart jag lämnar en kommentar :) Brukar ju titta in på din blogg när jag ser att du uppdaterat. Precis som för dej är bloggandet lite av en officiell dagbok för mej. Ett ställe där jag samlar bilder och händelser inom vissa områden av mitt liv. Och det är kul med kommentarer!

  SvaraRadera
 2. Hej hej Lotta... bara jag som tittar in och lämnar ett spår... :)

  Ha en fortsatt fin vecka och stor kram till dig!
  Marie

  SvaraRadera
 3. Hej hej,
  Vilken trevlig uppmaning att berätta "vem man är" Då får jag ju göra det:-) Sedan ett par månader tillbaka kikar jag in här flera gånger i veckan (uppskattar att du uppdaterar den så ofta!) men har ingen egen blogg. Jag har däremot en gammal trädgård som jag försöker lära känna, strax utanför Göteborg. Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 4. Hej,hej visst vill vi lämna ett tassavtryck.
  Ha de gott!!
  Ingela

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag kollar också in här alla gånger jag ser att du har uppdaterat! Jag är lite dålig på att lämna kommentarer men jag suger destu mer i mig inspiration! :)

  Ha en fin kväll!
  Kram
  Sandra

  SvaraRadera
 6. Känner precis som du Lotta, detta är så himla kul:)) Klart att jag kommenterar eftersom jag vet hur glad man blir. Vi har ju träffats IRL och även om det inte var ett långt möte så var det väldigt kul:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Hej, jag läser alltid dina nya inlägg, kommenterar kanske inte så ofta, men jag blir så inspirerad av din blogg!
  JAG är Lena från sydöstra Blekinge, f d förskollärare, som jobbar administrativt inom barnomsorg i kommunen. Är jätteintresserad av växter, särskilt rosor, perenner...All min fritid vill jag bara tillbringa i vår trädgård på landet. Suger åt mig alla era bloggtips ang trädgård, även inredningen av denna o hemmet lite också...
  Lite kort om mig, Hej då!
  Lena

  SvaraRadera
 8. Hej Lotta. Jag är ofta in till dig och kikar. Gillar dina bilder och hittar mycket inspiration och kul idéer här :) I dag fixade jag oxå ett rosa band i högra hörnet hos mig plus att jag köpte mig en liten rosa rosett tidigare i dag ...
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 9. Hej,hej Lotta:-))
  Det klart att jag skickar en liten hälsning,vi har ju faktiskt träffats på riktigt!
  Ja jag mår ganska bra.

  Jag miste min mamma i en tragisk olycka i somras endast 71 år gammal.

  Har väll haft så där mycket lust med trädgården efter det,men det är bara att komma igen nästa år!!
  Det är alltid lika kul o inspirerande att titta på din blogg,du verkar så påhittig o pysslig:-))
  Sen gör det ju inte saken sämre att du tar fantastiska bilder!!

  Kram MLK:-))

  SvaraRadera
 10. Lotta, du är för go' Vilket underbart inlägg. jag beundrar dig att du har inspirationen att orka blogga hela tiden. Kul att ha hittat dig.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 11. Här kommer ytterligare ett litet fotspår. Jag förstår precis vad du menar när du vill ha en kommentar. Jag är en ny läsare av din blogg.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 12. Hej Lotta!
  Kul initiativ. Jag är helt ny, både som bloggare och läsare av din superfina sida. Så glad att jag hittade dig. :)
  Jag heter Anna-Karin, bor strax utanför Gävle och jobbar som grafisk formgivare. Blev med trädgård för tre år sedan så jag är nybörjare även där.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Åh, vilket mysigt inlägg! Det är verkligen en ny värld som har öppnat sig för mig, sedan jag började blogga i januari i år. Tänk att du hållit på i 4,5 år! Jag minns också att din blogg var en av de första jag hittade till. Jag blev SÅ imponerad och har fått så mycket inspiration av dig:) Och, slutligen, ja, jag lovar, jag HAR tagit hand om många tagetesfrön av Linné;)
  Bloggvänner är något speciellt och jag är glad att jag mött dig här i blogglandia,
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Hej du Lotta. Du ska veta att på "gamla" TB så var du en av de första somjag var i kontakt med. Fick t o m Kärleksört skickat till mej. JAg tror jag skickade dej ngn annat som tack. Ibland komm. jag ibland inte. Men idag måste det det ju bli på ditt härliga inlägg. De är alltid härliga. Du har bloggat i 4,5år jag har inte fått till ngn räknare o tiden försvann iom att TB försvann för mej.
  Vi hörs eller ses eller vad man det kallas här. Vi BLOGGAS SNART IGEN???
  Stora kramen Ninne i Vinslöv

  SvaraRadera
 15. Hej...måste kika in imorgon igen och se hur många kommentarer du fått. Jag fastnade för bloggandet när jag fick en kamera och ville göra något med bilderna...samtididgt så var det ju allt det vackra i trädgården som inte är min egen....och efter ett tag hade det dykt upp en massa bloggvänner. Hur kul som helst. Jag läser dina inlägg och alla på min bloggglista efterhand som de dyker upp...skriver för det mesta nån liten kommentar...hellre en liten än ingen alls.
  Ha det bra och tack för den vackra buketten ;)

  SvaraRadera
 16. Din fina trädgårdsblogg var en av de första jag kikade in på när jag upptäckte denna värld.
  Fastnade först pga dina fina bilder.Sen är det kul att följa vad som händer i min gamla hemstad.
  Läser betydligt oftare än jag skriver, det är ju så många andra som lämnar desto trevligare spår!
  Kramar från Lidköping!

  SvaraRadera
 17. Tackar, tackar! Så fin bukett vi får glädjas åt!;-)
  Skriver under på dina ord! Och trivs väldigt bra med den "del" du visar!;-) Tack för att du delar den med oss- på ett så härligt sätt!
  Internet "anträdde" jag för så där tio år sen. AoT-forumet blev det stora "genombrottet" för mig. Där har jag lärt mig massor mer om trädgård. Och där fann jag mängder av (trädgårds-) vänner. Många är fortsatt mina IRL-vänner. Och många är också - som jag- numera också bloggare!;-) Fler vänner via "cyberspäjsen" tillkommer hela tiden!;-) It´s lovely!;-)

  SvaraRadera
 18. Tack själv snälla Lotta för alla härliga kommentarer genom bloggåren. Det är så kul att följa din blogg, för man riktigt ser hur du har utvecklats med din fotografering. Jag är absolut ingen expert men det kan jag iallefall se. Sen är du en sån härlig människa som bjuder på dig själv....även om man vill hålla på det mest privata så lyser det igenom vilken underbar tjej du är. Har ju haft förmånen att träffa dig i verkligheten. Så jag läser gärna din blogg i många år till!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 19. Ja, jag kan ju stolt säga att du var din allra allra allra första bloggläsare *blink* och som du vet att jag är inne här hela tiden och kikar som vanligt ;) stor kram på dig med mamma! ♥

  SvaraRadera
 20. Ett lite spår av mig kommer här.
  ljuvlig höst bukett du ger oss...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 21. Vink vink från Trollhättan.. du är en kär vän och bloggvän.. nästan lika länga har jag bloggat.. nåt år skiljer oss åt tror jag bestämt. Allt stämmer så bra bloggen ger otroligt mycket, ibland hinner man inte lämna fotspår här eller där.. men man ser och njuter av alla små inlägg.. kram nu ilar jag till jobbet... Monica

  SvaraRadera
 22. Vin, vink från Kävlinge.. jag har ju "bara" bloggat i tre år men känner precis som du, aldrig har jag funderat på att sluta. Jag minns så väl hur överraskad och glad jag blev av det positiva mottagandet från er som bloggat lite längre när jag trevande skrev mitt första inlägg på gamla TB. Du var en av dem och dina kommentarer gör mig fortfarande lika glad =P För att inte tala om alla goda råd, fröpåsar och plantor som skickats mellan oss likasinnade genom åren. Bloggvärlden är fantastisk! Däremot är det ibland svårt med hur personlig man får bli när man inte vet riktigt vem som läser. Det är så lätt att orden misstolkas och det sista man vill är ju att såra någon. nej, nu ska det skalas potatis till kvällens middag och sen är det snart dags att öppna butiken . Hoppas solen tittar fram över oss idag med / kram gittan

  SvaraRadera
 23. Jag är ingen bloggare, men blivit din vän.
  Vårt gemensamma intresse trädgård har fört oss samman, vandringar i varandras trädgårdar och trädgårdsprat ! Mys !
  Min vakna tid ägnar jag åt:
  Vikagårdens Lustgård i Särö. Just nu rensar ogräs ! Vinkastet måste få bubbelklädsel, sitter aldrig ner och njuter utan jag njuter hela tiden...
  Familjen, katterna, bina och Kungsbacka trädgårdsvänner och min gamla mamma.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 24. Hej igen det är inte så svårt att hitta till mig , klicka på hemsidan via bloggen så finns där en vägbeskrivning hit , och skulle det verka svårt finns jag med på hitta och eniro under Ingelas trädgård , där finns telenr etc.
  Ni är hjärtligt välkomna om ni vill ( tar mig en halvtimme att åka till partihallarna så vet ni tidsmässigt).
  Ha de gott och njut av solen som är på uppgång!!!
  Ingela

  SvaraRadera
 25. Tycker det här med trädgård, bloggande och att fota allt som händer i trädgården är så roligt.Har inte skrivit blogg ett år ännu så jag vet inte hur det blir nu i vinter med att kunna hålla bloggen igång.Men det får framtiden visa.Tycker mycket om att läsa det du skriver.

  SvaraRadera
 26. Vissst är internet underbart och roligt...
  Vacker bukett du bjudet på.
  Ha en underbar höstdag
  Annika

  SvaraRadera
 27. Hejhej!
  Jag har följt din blogg i kanske 1½ år nu men aldrig kommenterat (tyvärr). Gillar din blogg, själv har jag slutat blogga, jag hann inte riktigt med, tyckte jag. Funderar på att ta upp det igen nu i vinter. Fortsätt blogga! Kram

  SvaraRadera
 28. Hej!
  Läser din blogg stadigt, lika trevligt varje gång. Jag gillar ju trädgård med och alltid kan man få ngn idé här.
  Jag har en egen blogg, men lite mer åt det privata hållet.
  Ha en underbar dag!
  /Gunilla

  SvaraRadera
 29. Hej!

  Är ofta inne på din fina blogg och finner inspiration :)är dock väldigt dålig på att skriva kommentarer, mest beroende på en krånglande dator och för lite tid.

  Ha en fortsatt härlig höst!

  SvaraRadera
 30. Hej Lotta!
  Din medresenär till Eger här. Underbar blogg du har! Varit inne då & då efter att jag fick reda på att du hade en. Fantastiska foton och jag inspireras att ta tag i min egen trädgård (även om det ännu är i mitt huvud).
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 31. Hej Lotta! Läser din blogg med intresse när du skriver om trädgård, växter och allt kreativt du håller på med. Jag får idéer och inspiration. Seglandet brukar jag dessvärre bara "skumma" igenom... ;-)

  Hälsn Malin 39,5

  SvaraRadera
 32. Visst blir man nyfiken när man ser all trafik men inga fotavtryck?
  Mig känner du dock förmodligen igen, men hej ändå.
  Kram

  SvaraRadera
 33. Det är ju ingen hemlighet att jag läser din blogg och har nog gjort det under hela din tid som bloggare! :)

  Jag håller med dig, förutom inspirationen jag får från andra bloggare, så är nöjet med att blogga att få kontakt med alla dessa underbara människor som jag delar intresset med! Det är också en form av dagbok och jag kan ju själv bestämma hur mycket jag vill lämna ut och dela med mig.

  Kram till dig.

  SvaraRadera
 34. men, va tusan - en jättekommentar bara försvann @(%#¤&/!

  vink-vink från Halmstad=)

  ...Jag är en helt slutkörd människa som borde ut i solen o göra nytta i trädgården, men ids inte. jobbet tog all energi idag.

  Därför var d extra roligt att få en så fin bukett o läsa ett ´bloggbrev´från dig. För visst kan man likna blogginläggen vid brev, man uttrycker ju sig liksom så, även om man skriver ibland mer till sig själv eller till flera personer. O sen är d ju mycket responsen, kommunikationen o bemötandet som gör bloggandet så roligt. å trädgårdsbloggare är ju alldeles särskillt mysiga! =)

  Jag är så glad att jag för några år sedan ´sprang på´din sida, för fortsättningen av d har varit så rolig, inspirerande o berikande för mig =)

  Kram till dig

  SvaraRadera
 35. Ja visst är det roligt att blogga. :) Men jag trodde aldrig att jag skulle börja, tänkte att jag inte hade nåt att skriva om och visa som andra ville se, men det roliga är ju att det faktiskt finns folk "där ute" som är intresserade! :) Och så gör det att jag tagit upp mitt fotograferande igen och tycker att det är roligt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 36. Hej Lotta!
  Nu är det över tre år som vi "känt varandra" och du är fortfarande en stor inspiratör med samma trevliga och positiva framtoning, det gillar jag och gläds över din bloggvänskap.
  Nu har vännerna glädjande nog blivit många till antalet och jag hinner inte lika ofta lämna små avtryck som tidigare, men alltid då och då :)

  Så väl beskriven reflektion över bloggandet och visst tillför det ngt = inspiration!
  Tack för buketten och för att just du bloggar :)
  Kram/ Bea

  SvaraRadera
 37. Jag kan bara instämma. Bloggandet ger så mig så mycket och under den tid i våras när vi flyttade och jag absolut inte hann med det så saknade jag det väldigt mycket.
  Det ger mig så mycket inspiration att besöka alla bloggvänner som t.ex dig. Fina foton, trädgårdstips och mysiga renoveringsprojekt.
  Tack för allt detta och för den otroliga höstbuketten!
  Kram NInni

  SvaraRadera
 38. Med sån fin bukett måste man ju både tacka och kommentera ...:o) Brukar ju titta in här när du har uppdaterat så idag får jag lämna ett avtryck!
  Håller med, visst är det kul med bloggen! Är så kul att titta in till varann, få kontakt och få inblick i varandras liv och vardag - eller _del av_ som du säger, man vill ju hålla en del privat! Har bloggat i 2,5 år, var ju med på TB som "Hedera Helix" men den försvann ju o jag var inte så teknisk att jag kunde spara den...men men så är det och jag trivs bra med blogger.
  Ha det gott och tack för ett trevligt inlägg!

  SvaraRadera
 39. Det är torsdag i dag så du märker hur ofta jag är här...det går några dagar i mellan för jobbet "tar" rätt mycket...suck...Ja gör det jag gör o trivs...
  Jag vill inte "tappa" bloggen o ja får så mycket igen...kommer ett inlägg från mig i morgon...Du "drog" igång min sida ska du veta...
  Kanske borde jag hänga på ditt inlägg...hm

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 40. Hej Lotta!
  Vem jag är? Ja för dig är jag en totalt okänd person som då och då tittar in i din blogg. Tycker det är kul att läsa andras tankar om trädgård, alltid kan man snappa upp något som ger inspiration till den egna täppan.
  Hälsningar
  Betty

  SvaraRadera
 41. Bättre sent än aldrig har inte haft tid att titta in förren nu i dag söndag den 17.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 42. Jag tittar in med jämna mellanrum på din blogg och blir så inspirerad. Har följt dig sedan du startade bloggen. Bor själv i Lerum så det är inte så långt mellan våra hus.....Har också en blogg men den är inte så avancerad.....Tack för att du inspirerar mig. / Néa

  SvaraRadera
 43. Undra om du känner mig... vink vink puss MB

  SvaraRadera