fredag 15 oktober 2010

Vilt och vackert i Blommig fredag

Klart jag tänkte jag skulle hitta något vilt och vacker i den egna täppan men jag höststädade bort det vilda och vackra förra helgen, så det blev ingen bild från trädgården..

Sedan tänkte jag på min Passiflora som jag tog in och nu inramar sovrumsfönstret - den är verkligen vild och vacker men när jag kommer hem är det alldeles för mörkt för att få till ett foto tills idag.

Däremot som har jag och S varit med om någon mycket vilt och vackert torsdag e.m! Vi tog våra korgar, stövlar och neongula västar (älgjakt pågår) och for till svampskogen. Solens strålar silades in emellan träden, det var rätt varmt, det luktade höstskog, tyst, stilla och jättevackert!:


Jag tycker att tallbarret som fastnat i spindelnätet är vilt och vackert :) Det blev två stora korgar fulla med Trattkantareller som nu ligger på tork - några stektes upp till svampmackor :)

Titta gärna in till Katarina med bloggen Roses and Stuff, för att se mer vilt och vackert :)

22 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackert och fin tolkning av temat. Mitt bidrag idag kommer att associera till din fina header;)

  Så klart att jag ska sända dig ett skott av min ros, till våren. Med glädje! Kul att få återgälda när jag nu fick glädjas åt så mycket Linnétagetes i år igen tack vare dig:) Glöm inte påminna mig dock!

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Underbart vacker bild, så rofylld men samtidigt passande för temat.

  Ha en bra helg,
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Underbar bild Lotta, jag kan nästan känna doften och ron i svampskogen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Lotta, du är ett snille!!
  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Vilken gulddag! Toppen att kunna fylla skafferiet med lite gratis mat ifrån skogen. Trevlig helg/ Tyra

  SvaraRadera
 6. A very tranquil picture. A wild mushroom sandwich sounds delicious!

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fint! Din bild passar ju nästa veckas tema också - motljus. När man ser ditt spindelomspunna barr förstår man att skönheten ligger i det lilla!
  Ha en lång, skön helg!
  /Stina

  SvaraRadera
 8. Ja men visst är det vackert Lotta!/Anja

  SvaraRadera
 9. Villken skogsstämning! Jättevackert.
  Blir lite avis när du pratar om skogskantareller. Det har jag inte plockat eller ätit sen Dacke dog.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Mmm...trattkantareller är också vilda och vackra ;) och väldigt goda.

  SvaraRadera
 11. Vackert Lotta!
  Vi gick vår svamprunda i lördags. Innan älgjakten börjat, hoppas jag. Inga trattisar direkt men massor med gula.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Jag är ingen svampplockare, men jag önskar att jag vore en! En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 13. Mycket vackert Lotta.... Du tar sådana fina bilder....... Din tur till skogen blev också 'vild och god' ;-) vad jag förstår.... Underbart med trattisar... Är riktigt dålig på att plocka svamp nuförtiden.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 14. Finns det något vackrare, vildare än svensk skog och natur, flott foto! Trattisarna blir jag avundsjuk på :)

  SvaraRadera
 15. Du har såå fina bilder! Jag tittar ofta in men kommenterar inte såå ofta.. ;-)
  Kolla gärna in hos mig, hittade en fin höstrabatt häromdagen!
  Hoppas du har en fin kväll! /Marie

  SvaraRadera
 16. Absolut vilt och vackert och superbra fångat.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 17. Härlig tolkning av temat och väldigt läckert foto!

  SvaraRadera
 18. Vilda o vacker är en bra beskrivning på din bild...skogen är vild o vacker i sig o underbar så här års. Jag är alltid lite nojig i skogen när älgjakten börjat o även om det inte hörs några skott så känns det som om det satt "gubbar" bakom varje träd...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 19. Modiga ni.Att gå i skogen när det finns gott om tvåbenta vilddjur där är knappt tillrådigt.
  Förstår att det var en FIN dag, o vilken bild du fick till det. Helt udnerbar. Sen är det inte utan att man blir avis på skörden!!
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 20. Hejsan!

  Korgen full så härligt, själv har jag haft famnen full av ett litet barnbarn så härligt. Du kan tro att jag ska besöka skogen bara mannen slutar veckopendla för visst är det gott med skogens guld. Har ett kuvert till dig men ingen adress så maila karina@lekame.com så kommer skicket. Ha det gott Karina.

  SvaraRadera