söndag 26 september 2010

Strandhugg

Söndagen vid havet var även idag grå, inget regn men det hängde gråa och tunga moln på himlen, vinden var nordost, en kall vind men stugan ligger i lä för den vinden så det var inte så värstans kallt när vi var ute. Tog en strandpromenad men ingen drivved hittade jag, däremot är det fascinerande vad som kan landa på stranden efter en storm - ingen som saknar en stor boj av metall?!


Jag gillar färgerna på bojen - gör ni?


Undra om detta inte är årets sista, blommande kamomill?
Vi pratar inredning här hemma, vi skall renovera i vårt trapphus ( så säger vi varje höst men i år har JAG bestämt att det skall bli av :), och jag som älskar de naturliga färgerna, fångade några av dessa färger idag,
Hmmmmm, skulle behöva någon mer kulör som konstrast - någon förslag? Lite dov gul färg som det är i Kamomillen ovan? Någon som har ett tips om vad som kunde passa?

Söndag kväll....  det innebär att det är måndag i morgon ;) En ny dag, en ny vecka full av nya händelser - det låter väl hurtigt och optimistiskt ;)


Så ha en skön måndag ♥

 14 kommentarer:

 1. Färgerna på bojen är underbara, smälter in mot naturen i bakgrunden. Sååå fint!

  Angående kontrastfärg till trappuppgången, skulle kanske en varm lila passa? Vi har nästan bara beige väggar hemma och när vi renoverade köket blev det en syrenlila fondvägg för att lätta upp det lite. Är supernöjd.

  Tack för tipset med Photoscape. Kul program!

  MVH Petra

  SvaraRadera
 2. Vinrött kanske skulle passa?

  Japp, en ny vecka och man gör väl bäst i att vara positiv och hurtig.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. ....eller orange...
  Härlig inställning till en ny vecka...

  SvaraRadera
 4. Härliga färger på alla dina foton... så underbara i sin naturliga färgskala. Man kan ha många färger till dessa underbara.. den gula mätta.. marint och vinrött som Marina skriver bland många andra, det som gäller är vad ni känner =).. och bojen.. kan jag ta.. har ju båt nu du vet.. haha.. ha en härlig vecka.. kram/monica

  SvaraRadera
 5. Det är svårt med färger! det är som humöret - det skiftar:) Ha en jätte fin vecka/Monne

  SvaraRadera
 6. Aeysha var fint namn.. tror faktiskt jag har hört det förut, undrar om inte min arbetskompis lilla dotter heter så.. han kommer från Bosnien.. i alla fall är det väldigt likt men jag är ju osäker på stavningen. Jo Silla tycker jag är fint och kan du tänka vår lilla båt har inget namn.. men det är väl kanske inte så vanligt på så små båtar men nåt måste hon ju heta.. Pärlan.. var också ett förslag vi får se.. kram =)

  SvaraRadera
 7. Svårt med färg när man inte vet vad du har i övriga huset och det är inte alltid nödvändigt att lägga till någon annan färg i alla fall inte i den fasta inredningen.
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar boj du fotat - men...du avslöjar inte om den fick följa med hem. Känner jag dig rätt så fick den d. Kan ju passa den tills någon som saknar den vill ha den tillbaks. =) Jag hade inte kunnat låta den ligga iaf. När jag va på stranden sist hade stormen sköljt upp en jättebalk med ordentligt rostiga fästen på båda sidorna, men typiskt nog cyklade jag den dagen...
  Kanske ska prova det här med blogloving, annars funkar det ju bra att ha webbadresserna i favoritfältet oxå =)
  tyvärr har nya TB inte blivit någon större hit. inte många gamla kvar. Men, nu orkar jag inte byta och kludda med alla bilder en gång till.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 9. Varmgult är alltid välkomnande och fint.
  Ha det gott och tack för underbara bilder:)
  Charlotta

  SvaraRadera
 10. Det där med att ge råd om färger lämnar jag till andra, skulle själv behöva råd med gardiner till vardagsrummet, men jag kanske hittar några jag gillar så småningom. Ha det bra med nya arbetsveckan//Britt

  SvaraRadera
 11. Rost och metall= I like!
  Naturfärger: UNDERBART, men, precis som du säger så skall man väl göra hemma annat än bara soooova;))!
  Därför behövs lite uppiggande kontraster.

  Guld, fuchsia naturvitt - egentligen kan du välja vad du vill -allt passar!/Anja

  SvaraRadera
 12. Vilka underbara bilder! De naturtonade färgerna är alltid rätt.... och till dom passar ju faktiskt det mesta som Anja säger... Antingen går man på diskret eller iögonfallande...... Svårt att säga något exakt när jag inte vet färgerna i närliggande rum.... Härligt att höra att det finns fler som säger sig ska genomföra projekt, men som drar ut på tiden...... Gillar din inställning 'NU' ska det bli av........ Då kommer det bli av också.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 13. Hej. Yvonne heter jag och har följt din blogg några månader då jag av en slump hittade den när jag googlade om trädgårdar. Jag är så imponerad av ditt arbete i trädgården och allt runt omkring. Jag är också mycket imponerad av din blogg. Hur har du gjort för att få in fotografierna på det sättet? Som om de är dit klistrade? Sen undrar jag även hur du får ett sånt fint avslut på bloggen när du skriver tex Kram Lotta med så fin handstil. Vore jätte glad om du hade tid att svara mig. Mvh Yvonne

  SvaraRadera
 14. Härliga färger och även jag älskar rost! Tyvärr delas inte denna kärlek av min käre make så det får bli i små portioner... ;) Hoppas vi får se bilder på trapphuset när det är klart!

  Kram

  SvaraRadera