fredag 18 juni 2010

Nytt gräs

Jag köpte ett nytt gräs när vi besökte "Blå huset" i Österlen. Har ni vägarna förbi, så är ett besök där, ett måste! Trevlig butik och en fin trädgård med försäljning av växter. Som sagt, gräset jag köpte heter Bromus inermis "skinners gold" och är en härlig färgklick i rabatten!


Hoppas den växer till sig fort!  :)

Då är det fredag igen och dags för ledig helg! Vädret är mulet, blåsigt och lite ruggigt men det är typiskt juniväder. Jag önskar er alla en trevlig helg :)


20 kommentarer:

 1. Hej, hej Lotta!

  Prydnadsgräs är det så lätt att förälska sig i och de gulbladiga är så snygga (själv har har ett par olika sorter).
  Du frågade om jag tänker bara ha gräset och höstanemonen - vad tycker du? Något bra förslag? Jag har vita lökväxter sedan gammalt där, men de har inte imponerat på mig. Kanske blir det bättre nu med gräset.
  Ses vi hos Karin? Hoppas vi är många som kommer dit - jag tänker propagera stenhårt för att vi tar en tur till Furets plantskola. Det vore en härlig gemensam utflycktsmål! Eller vad säger du?/Anja

  SvaraRadera
 2. Tänk så många fina sorter det finns. Jag har grävt upp Blodgräs till dig men fick snällt kruka det. Jag tror faktiskt inte att det överlever en tur med posten till Göteborg! Blodgräset har tydligen ingen rotklump utan består bara av utlöpare som skickar upp strån (blev det tydligt?) Men har du vägarna förbi... ;P
  Vi ska ju till Göteborg... me vet inte riktigt hur dagen kommer att se ut... kunde ju kanske ta med mig... Minstingen ska på pier pressure och jag är chaufför / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Vad fint...fint med den gula färgen. Varför har inte jag några gräs..hmmmm...förutom bambu och elefantgräs ;)
  Trevlig helg ;)

  SvaraRadera
 4. Gräs är härligt, de pryder sin plats var man än planterar dem. De gulbladiga är ju som "solfläckar" i trädgården;) Ha en trevlig helg själv Lotta/Monne

  SvaraRadera
 5. Ser superfint ut! Jag har ingen vidare erfarenhet av gräs i rabatterna. Tycker mest jag kämpar för att få bort det. Men det här måste väl vara gräs som inte sprider sig och självsår sig? Otroligt vacker färg i alla fall.
  Ha det gräsligt gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Prydnadsgräs är härliga, trevlig helg på dig med!

  SvaraRadera
 7. vackert med gulfärgat gräs. har en del vit/grönt och något som blir gigantiskt i augusti/september.
  får bli ett litet projekt...att artbestämma dom så småningom.

  SvaraRadera
 8. Här har det börjat att åska. Härligt prydnads gräs//Britt

  SvaraRadera
 9. Gräs är en av de bättre inslagen man kan ha i en trädgård...... Passar till allt och alla stilar.... Kul att förnya med fler sorter.... Det ser jättefint ut - ditt nyinköp......

  kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 10. Jag upptäcker fler o fler gräs som är vackra att ha.. tycker det är så fint att blanda andra perenner och gräs, som blir som små eller stora uppstickare bland blommor o blad.. Ditt gräs är jättesnyggt och jag hoppas oxå det sprider sig fort så jag kan komma o gräva en tova eller två.. *fniss*.. Blå huset var ett fint ställe, skriver om mina irisar jag köpte där idag också.. =), hoppas du får en härlig helg.. just nu kommer regnskurar tätt, försökte komma ut och rensa lite förut men fick springa in igen.. så nu sitter jag vid datorn istället. Kram på dig/Monica

  SvaraRadera
 11. Gräs är vackert och jag har alla år planerat att köpa mera gräsarter till min trädgård, de ger färg och lite variation till det vanliga bladverket.
  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 12. Vackert gräs, det är spännande med alla grässorter, finns ju massor och de är väldigt olika!
  ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 13. Fint med gräs! Jag har faktiskt aldrig varit på Blåhuset, bara åkt utanför.

  Ha en bra helg! Kram!

  SvaraRadera
 14. Verkligen fint gräs du fick tag på. Jag älskar också gräs, men den har jag inte. Blev lite sugen på att köpa ett stort Miskantus gräs i går och sätta i en stor kruka på altanen, men det blev lite annat som fick följa med hem i stället:) //Kram Karin

  SvaraRadera
 15. gräs kan man aldrig få för mycket av..jo det skull isåfall vara gräsmatta:)snyggt gräs!
  Ha det gott!!
  Berit

  SvaraRadera
 16. Hej Lotta, vilket bra tips på ny växt!

  Tackar tackar

  Marit

  SvaraRadera
 17. Hallå Lotta.
  Det gräset är suveränt! Tåligt, växer fort och lätt att dela. Jag har det och älskar det.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 18. Ja gräs är spännande o ger effekter åt mycket...tänk om jag kunde minnas alla namn också...hm...
  Har inte varit någon flitig bloggare men släpper inte taget om denna "världsdel"...saknar det men tiden räcker inte för allt...
  Din sida har blivit ännu flottare sen sist jag var här...

  Kram från Malin

  SvaraRadera