tisdag 22 juni 2010

Förlåt......

men jag hinner inte...... varken blogga eller läsa och kommentera - jag förstår inte vart tiden tar vägen?!? Vet ni var tiden är?

I dag funderade jag på vad jag egentligen gör under den mörka årstiden då trädgården sover?! Då borde jag ju ha en himla massa tid - men det kan jag inte minnas att jag hade  ;)

Tänk er det här senariot: "jag kommer hem från jobbet och skall bara gå ut för att titta till lilla växthuset och vattna lite..... och så går jag en runda....... och så ser jag att klematisen behöver bindas upp lite till....... och vindruvan likaså. Brunnävan har vissnat och klipper några blad....... och vips så är det mörkt?!! Och så undrar jag vart tiden tog vägen!  :)

Är det mulet och ruggigt så passar jag på att pyssla och sy lite..... sätter på ljudboken (nu är det John Grisham och "Den samvetslöse" och den är grymt bra!)   Blir jag inte avbryten, så kan jag sitta vid symaskinen länge.....   och så är det sängdags helt plötsligt  :)

En helg sydde jag nytt kuddfodral av systersonens gamla jeans, en "ny" kudde som nu ligger på stolen i växthuset vid "stugan vid havet". Nu är det mjukt om baken när jag sitter där och funderar  ;)


Snodden var från ursprungskudden men annars har jag återanvänt det mesta från jeansen :)
  Och lite väder: dagen började solig men sedan blev det mulet, ruggigt och kyligt. Tycker nätterna fortfarande är riktigt kalla! Har idag sett blommande nävor och stora, frodiga rosenknoppar i en trädgård här i stan, bara 30 minuter ifrån mig - men här hos mig är knopparna minimala! 


Till Johanna som är i Rom - njuuuuuuuuut av sol och värme!!!!  *avis* 

 

20 kommentarer:

 1. Vad duktig du är fin fin kudde.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Det är likadant här, jag har dåligt samvete för att jag inte har tid att kommentera så mycket just nu. Och det blir för det mesta gamla bloggvänner som blir lidande, om man nu kan använda ordet lidande i detta sammanhang. Jag tänker, att de har förståelse för att det ibland kan bli lite fullt upp med annat emellanåt!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg kudde du gjort! Jo tiden är nog ett begrepp som är svårt att förstå sig på. Nu också är klockan över elva på kvällen och jag hade för mig att den var kring nio..... Hälsn mimi

  SvaraRadera
 4. Här sitter jag, på altanen och vill inte gå in... Sommaren är ju här! Har massor i trädgården som egentligen vill ha uppmärksamhet, en allt har ju sin tid....
  Gillar verkligen din kudde! Så duktig du är!
  Stor kram till dig (kollar ju alltid in här men ommenterar inte såå ofta)´/Marie

  SvaraRadera
 5. Fniss, fniss, känner igen mig precis! Särskilt det där med att man borde hinna hur mycket som helst när trädgården sover;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Tjusig återvinning, får lust att härma..

  SvaraRadera
 7. Jag har också tänkt sy kuddar av gamla jeans, men jag ska sätta bollfrans runt dem...
  Konstigt med revsugan...men det är väl inte rätt plats för den, varken hos dig eller mig. Hoppas lungörten trivs bättre ;)

  SvaraRadera
 8. Snygg kudde! Du är både pysslig och idérik. Såg ju din fina fågelskrämma idag.
  Håller med dig när det gäller tiden. Vart tar den vägen? Nu har vi ju årets längsta dagar och ändå eller är det kanske tack vare det som den bara försvinner.
  Tack för en trevlig kväll.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Vilken superfin kudde! Vad duktig du är på att sy och pyssla..... Tiden.. ja - vi kanske ska efterlysa den tillsammans. Usch tycker man inte hinner alla det man borde.....känner igen mig....

  Ha det gott!
  /kram Charlotte

  SvaraRadera
 10. Funderar ibland om man inte kunda hitta ett knep och koka in tiden i syltburkar, tiden som kanske är över en och annan dag under mörka halvåret ?
  Tänk att kunna öppna en sådan burk när tiden inte räcker till annars ;O) Fniss.
  Supermysigt kudde. Kram, Petra B.

  SvaraRadera
 11. Ja, det är konstigt det där när man ska ta sin lilla kvällsrunda i trädgården, den har en tendens att bli låååååååång ;-)

  SvaraRadera
 12. Nä vet du vad! Nu får vi trädgårdsbloggare sluta upp med dessa fasoner med att skapa blogg-stress! Eller hur? Vår tid är nu, vi hinner blogga och kommentera i höst o vinter sedan :D Var ute i trädgården nu och njut!!

  SvaraRadera
 13. Men snälla du, det är väl inte konstigt att du inte hinner mer om du syr så avancerade kuddfodral. Det hade tagit mig veckor!

  Jag vet precis hur det är med att "jag ska bara vattna och stänga luckrona....." sen har det gått timmar.
  Tidsbrist har ajg itne jsut nu eftersom jag är ledig men tyvärr har jag inget projekt på gång och det stör mig lite. Jag vill "göra"!

  I morse gjorde jag frukost som bars ut på en bricka till dammen. Väckte sen E och O (maken målar hos mina föräldrar) och vi åt sen frukost till vattenporl och morgonsol. Det är sommarmys och livskvalité för mig!

  Ha det bra och njut!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Vilken snygg kudde du har sytt!!
  Vackra rostiga redspap vid stolen.....gillar :-))

  Det är så sant det där du skriver om tiden.
  Man kliver ur bilen efter jobbet skall bara "titta" lite i rabatterna,hux flux så är man igång med värsta rensjobbet!
  I helt fel kläder så nu för tiden är ALLA kläder trädgårdskläder!!!
  Trevlig midsommar:-))

  Må så gott o va rädd om dig.

  MVH MLK:-))

  SvaraRadera
 15. Jättesnygg kudde! Vad gör det om tiden försvinner när du åstadkommer så fina saker??! Tiden går ju ändå.....

  SvaraRadera
 16. Hejsan Lotta!
  Det är klart att när man roar sig med nya skapelser 'var och varannan dag', så som kuddar och fågelskrämmor är det inte lätt att hinna med...TIDEN är enligt min definition ett mentalt tillstånd.../Anja

  SvaraRadera
 17. Vilken tuff kudde och bra idé.

  Hmm, jag kanske borde nyttja mina älskade fuschiafärgade byxor till det. Tyget i baken har ju nötts sönder, men byxbenen är ju fortfarande fräscha. Vi får se om andan faller på någon gång ...

  SvaraRadera
 18. Kan känna igen mig tiden bara flyger iväg,men det är så härligt. I dag soligt och varmt. Skall ut i trädgården igen//Britt

  SvaraRadera
 19. MEN vilken fin kudde! Ja vart tar tiden vägen...? Önskar att man slapp jobba den här tiden på året! Massor av tid försvinner ju för man "måste" vara där:))
  Soliga hälsningar från Marie-Louise

  SvaraRadera
 20. Ja, vart tar tiden vägen ...? Ler igenkännande när jag läser dina ord. Precis så är det .... :)
  Trevlig Midsommar
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera