torsdag 10 juni 2010

Får jag presentera:


Fanny!  Tadaaaaa! Mitt lilla, lilla växthus, har en liten, liten fågelskrämma, hon har en liten, liten hatt, med en liten, liten blomma på   :)  Sofia har precis döpt henne till Fanny och det namnet passar henne alldeles utmärkt - visst är hon söt?! 
Hon syddes i tidig i våras när det fortfarande var kallt, mörkt och uschligt väder. Regnigt väder lockar alltid mig till symaskinen och har fått lite ideér till vad jag skall sy när jag är ledig i helgen. Vi far till "stugan vid havet" för lite avkoppling - där det är alldeles tyst och stilla och enbart vågbrus och måsskrik hörs.

Skall även se till mammas växthus, som jag odlar i, i år. Det är större än vad jag har här hemma och där är gott att vara när vindarna är hårda. Jag odlar tomater, gurka, sallad, morötter, rädisor,  och en vinranka provas i år. Hoppas mamma i himlen är nöjd med skötseln :) 
27 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  Det var en underbar liten skrämma! Mer söt än farlig kanske:-))
  Tack för kamera input!

  SvaraRadera
 2. Så söt, kanske mera är en liten god fe för växthuset än en skrämma..
  /Sophia

  SvaraRadera
 3. Fanny ser lite pilimarisk ut! Hon äter väl inte upp tomaterna bara?!!! Vad du är kreativ!!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Det är nog svårt att bli rädd för lilla söta Fannt...

  SvaraRadera
 5. Jättesöt, skulle behöva en för att skrämma bort sniglarna som ännu inte tagit sig upp i pallkragarna men de snokar omkring i gruset....
  Mamma är säkert jättenöjd att inte hennes växthus blir bortglömt.

  SvaraRadera
 6. Förtjusande fin fröken Fanny! :) Och lika söt i verkligheten vet jag att hon är. Underbara regndropsbilder i inlägget nedan; tänk nåt bra kommer utav regnet i alla fall. Ha en skön och avkopplande helg (jag tror minsanns det kan behövas...jag är ju fortfarande trött efter den förra!). Kram!

  SvaraRadera
 7. Kan du fixa ihop en till mig också??? :)
  /nina

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig 'fågelskrämma'! Ingen kan väl bli rädd för den!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 9. Det var den sötaste skrämma jag sett.
  Jag brukar sätta ut små nalle pu och hans vänner kanin och Ru i jordgubbslandet och det håller fåglarna borta.
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Den fågelskrämman blir man glad av!
  Tror även din mamma blir glad av allt kreativt och vackert du odlar och donar med.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 11. Vilken urgullig fågelskärmma...... Vad pysslig du är som gör en sån fin skrämma...... Fanny är ett alldeles ypperligt passande namn :-)

  Ha det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 12. Så himla söt!
  Kram!

  PS Gamla Mimmi finns inte mer. Tog slut i januari.

  SvaraRadera
 13. Den var faktiskt otroligt söt! Och min guddotter som heter Fanny skulle nog bli glad! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 14. Det är nog den sötaste krämma jag skådat =) Kreativiteten är det då inget fel på hos dig! Hoppas helgen bjuder på lite solsken och massor med avkoppling / kram gittan

  nästa helg ska jag upp till GÖteborg en sväng, har du något tips på vad man ska hitta på om vädret är lika dåligt som nu?

  SvaraRadera
 15. Å så söt din Fanny är.Den har du lyckats jättebra med.Gunsan.

  SvaraRadera
 16. Ursnygg Fanny! Skulle behöva en jag med men för vovvar=) Han tuggade på dill o sallad i går=)
  Hm var har du din mammas växthus- vid stugan ?
  Tur vi har kamera- satt igår o gjorde resan igen via foton- härlig helg!!!!!!
  Skulle på student idag men tror jag har en släng av magsjuka- usch jag som aldrig är sjuk!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 17. Det är roligt sy ibland, jag har kikat i gamla symönsterkort som jag samlat på mig och blivit inspirerad av att sy, ska börja igen när vi kommer hem från London, tror att det blir kläder till mig själv, för jag hade mönsterkort på en del plagg jag kan tänka mig att göra. Har förr om åren sytt lite plagg åt mig själv och till pojkarna med. Kanske jag springer på något fint tyg i London då skall jag köpa det isåfall fast har ingen aning om vilka affärer jag kommer att se där. Önskar dig en härlig helg i stugan och din Fanny är jättefin.

  SvaraRadera
 18. Hej
  Det var en fin Fanny. Du får gärna en tos plister av mig och jag tar gärna en av dig. Sänd mig adressen din så kommer det en plister m posten//Britt

  SvaraRadera
 19. Hejsan!
  Jättefin fågelskrämma :=)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 20. Gillar din skrämma, så söt :=))
  Ha en go helg
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 21. Inte skräm inte- men förbaskat gullig -Du är makalös med din kreativitet på alla plan- Ha en go helg
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 22. Å så kär liten donna. Vad du är kreativ. Vem kan motstå en sådan liten sötnos.
  Ha en skön helg
  Kram Pella

  SvaraRadera
 23. Helt underbar blev fågelskrämman! En sådan skönhet hade jag gärna haft i mitt växthus!!!
  Ha en skön helg!

  Petra

  SvaraRadera
 24. Oj så söt skrämma! Du har inte funderat på att sälja några;) Jag skulle bli första kunden!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 25. Verkligen söt liten skrämma! Jag gissar att din mamma sitter på ett moln och ler..;)

  SvaraRadera
 26. Hej Lotta! Nu har jag hittat hit "på riktigt".

  SvaraRadera
 27. Tur att Fanny är färgglad annars undrar jag om verkligen hade skrämt någon med tanke på hur söt hon är!

  SvaraRadera