torsdag 6 maj 2010

P

allkragarna jag hade i vedboden kom till användning i år. I hörnet på skogsbacken har jag ett ställe som aldrig används till något vettig och där grävde jag ur som hastigast och fick dem på plats.
Ursäkta röran på bilden men det är resterna av nedsågat träd som så småningom skall bli ett "pilstaket" - för visst är det fler än jag som har flera projekt på gång samtidigt?!

Åter till pallkragarna - som sagt, de kom på plats och jag tömde komposten i dem, la på ett lager jord och de var redo för plantering. Tänkte att det undre laget med kompost som fortfarande är "aktivt", värmer upp underifrån jag tror min tanke fungerar!Potatisen har verkligen satt fart! Fina, frodiga, gröna blad är på väg upp ur jorden.Löken lika så - även om jag tror jag satte dem för tätt..... men några får väl tas upp tidigt, läste att den lilla löken är god att ha i sallad.Och slutligen Rabarberna som fått ny plats i den minsta pallkragen.
Jag gick en bonusdag hemma idag och jag har murat färdigt mina odlingslådor vid vinkastet! Herregud - jag ligger före i planeringen! Då kan jag imorgon lägga plast i botten och fylla på med jord! och börja plantera ut Luktärtorna! Det blev tre odlingslådor och gott om plats så jag kan så sockerärtor också :) Nu fattas det någon form av klätterstöd, helst av allt skulle jag vilja ha en kon av "flätad pil" men tror inte jag kan få tag i tillräckligt med sly för det - kanske blir det armeringsnät - får klura på det :) 
25 kommentarer:

 1. Det är mer regel än undantag att ha flera projekt på gång.
  Det blev bra med pallkragarna i backen.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Himlabra med pallkragarna där och så smart att få raka odlingar istället för backig.. som det skulle blivit om du grävt land direkt i backen. Så långt potatisar och lök kommit, och visst jag har måååånga projekt på G jämt.. Säger det igen, dina murade kragar utanför vinkastet blir så bra.
  kramen.. Moa

  SvaraRadera
 3. Det var ett fiffigt sätt att använda slänten. Med pallkragar hålls ju jorden på plats. Det blir tydligen färskpotatis till midsommarsillen!!! Mums! /Ruben

  SvaraRadera
 4. Här påbörjas inget nytt projekt förrän det före är avslutat.

  I wish... ;)

  Du visar väl dina murade odlingslådor sedan? Smart att ha träramarna i slänten, lite terasserat sådär. :) Jag har gott om slänt som jag kanske kan använda.

  SvaraRadera
 5. Terasser, supert, varmt måste det ju också vara hos dig, grönt potatisblast ser jag inget av ( dom har nog ruttnat..). Gillar idén, ser ju också stiligt ut :)

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta!
  Verkar som om du har haft en givande dag!
  Ja hur ofta ligger man före i planeringen!

  Jag har också varit ledig idag o fått gjort en massa,men inte ligger jag före i planeringen inte!!
  Har fått ont i ryggen av att bära en massa säckar med gödsel o annat ,att man aldrig lär sig!
  Men det har nog gått över till i morgon:-)

  Vågar du verkligen sätta ut luktärtorna redan,verkar modigt med tanke på frosten??

  Ha det bra <3

  MLK:-))

  SvaraRadera
 7. Men så fint med lastpallarna i slänten. Verkligen ett bra sätt att ta vara på odlingsytan.

  SvaraRadera
 8. Tack för tips om komposjorden! Den skall jag använda i mina pallkragar!
  Så fint du får det i landen...härligt att se fram emot!
  Carin

  SvaraRadera
 9. Oj vad det händer saker hemma hos dig Lotta! Verkar praktiskt och bra med pallkragar och vad fint det kommer att bli med pilspaljé. :) Luktärter - de har jag inte ens sått några i år. Undrar just om det är för sent för sommarblommor. Varken rosenskära eller vallmo som jag brukar ha har kommit i jorden ännu. :/ Ha en härlig dag imorgon (ledig?). Kram Karin

  SvaraRadera
 10. skrattar gott

  flera projekt samtidigt - nä inte jag

  urfint det där med pallkragarna

  SvaraRadera
 11. Smart med pallkragarna..... Säger som någon ovan: du visar väl dina murade odlingslådor sen?!

  Många projekt igång samtidigt ? Neeej, inte alls :-) 'Split vision' tror jag det beror på. Alltså att vi trädgårdsmänniskor har det...Vi har mycket på gång hela tiden.....och ser möjligheter överallt, förbättringar, nya ingrepp och ja.......det tar aldrig slut med kreativiteten när man är i trädgården. Och det är det som är det härliga tycker jag......

  Önskar dig en trevlig helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Så smart att sätt kragarna i sluttningen, väl värt mödan att ta sig dit och skörda allt gott. Har mina potatisar i kompostlimpan så jag hoppas på bra skörd. Har abstinensbesvär för bloggen ligger på lagning sen förra torsdagen och jag har en hög med lappar på blombilds nummer som ska dit. Typiskt att det ska hända när det är bråda tider i trädgården. Härligt att följa dina projekt och här ska det gjutas en bordsskiva av ett bord som jag ska kassera, för visst ska det utnyttjas in i det sista "ler". Går och tittar i mina upphöjda rundlar som jag är jätteglad att jag gjorde, för man ser det lite udda växt urvalet bättre på lite höjd än i markrabatterna. Ha det gott och här blir det innejobb för det regnar och blåser som bara den, Karina.

  SvaraRadera
 13. Backen blev till terassodling, super!
  Så klart är det helt normalt med flera påbörjade projekt samtidigt ;O) Kram och trevlig trädgårdshelg, Petra B.

  SvaraRadera
 14. Det var bra idé det där med att gräva in pallkragarna i slänten. Dessutom är det ju så snyggt! Snart kan du nog skörda goda grejer ifrån dem.
  Nej, nej, vem skulle nu ha projekt på en gång ;-)!
  Hälsn mimi

  SvaraRadera
 15. Så smart och snyggt med terassodling i pallkragar!/Anja

  SvaraRadera
 16. Oj vad du har jobbat:) Det ser ju jättebra ut med pallkragarna. Förstår bara inte din fråga om det finns fler som har mer än ett projekt på gång????? Det har vi aldrig!!!!!hehe. Om du skulle se mig på Liseberg i morgon får du ge dig till känna:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 17. Hurra!!!...för pallkragar. Så fiffigt och fint du fick till det i backen. Hela min odling (om man nu kan kalla den för det) försegår i pallkragar. Såååå långt din potatis har kommit, min visar sig inte ännu. Löken sticker upp och man går och gläder sig åt varje litet strå. Idag är det kallt som Sibirien här. Lockar inte till utejobb precis. Hoppas att du får en härlig och skön helg.....hoppas också att svärfar är pigg igen. Tur att han hade dig. Kram!!

  SvaraRadera
 18. Snyggt med pallkragar i trappstegsformation. Pallkragar är praktiska och ger mångsidig användning. Nu fick jag hem STORA lådor, liknande pallkragar och "fnulat" lite på placeringen hela vintern, men jag kan tyvärr inte säga som du, att jag är före på ngt sätt :))
  däremot ligger jag efter i vårstädningen och dessutom fick jag en dunderförkylning som för tillfället tar all kapacitet och det gör ju inte saken bättre.

  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 19. Det ser så annorlunda ut att odla sådär i en slänt. Jag har ju bara platt! Vi har verklgien olika förutsättnignar vi trädgårdsägare.

  Du hinner alltid så mycket!

  Kram o ha en bra helg!

  SvaraRadera
 20. Rabarber härligt//Britt

  SvaraRadera
 21. Före i planeringen? Det har nog aldrig hänt mig! =) Det är inte så dumt med pallkragar, det är betydligt lättare att komma igång med odlingen än om man ska göra ett vanligt land. Härligt när det växer, trots kylan!
  Ha en skön helg
  /Helen

  SvaraRadera
 22. Så fint det blev där i backen! Snyggt med den bruna färgen som smälter fint in i den delen av trädgården. Jag avundas dig som kan sätta ut luktärtorna redan. Mina ska ner i krukor i helgen, och sen in växthuset där de får vänta på bättre tider.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 23. Blev ju en läcker backe

  SvaraRadera
 24. Är lite avundsjuk på din potatis. Våra knölar ligger fortfarande på groning. I morgon kanske.
  Du kommer att få en härlig terassodling ;-)
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera