torsdag 6 maj 2010

K
aktusar är en jättebra växt tycker jag, framför allt inne på fönsterbrädan - jag som alltid glömmer att vattna inomhus ;) Förutom Novemberkaktusarna, så har jag ju fått tillökning i min lilla samling. Det senaste tillskottet av kaktus, är den som Johanna hade med sig i februari - finns att läsa HÄR -  var ett blad från Fikonkatus.Den har legat på ett fat med lite jord och nu händer det minsann grejor!


Ett stort blad har vuxit upp ifrån ett öga och det är spännande må ni tro! Jag skall gjuta ett tråg av betong som den skall få bo i när den flyttar ut - eller inte flyttar ut för den stormtrivs på fönsterbrädan :)


Succulenten "Carpobrotus" trivs bra i sin kruka i lilla vinkastet och nu är andra blomman utslagen och det doftar mycket gott, som typ Jasmin.
I dag lyser solen från en klarblå himmel och om en stund skall jag gå ut och börja mura ihop mina odlingslådor.

Önskar er alla en härlig torsdag!10 kommentarer:

 1. Underbart, säger en gammal kaktussamlare, det finns några som trivs ute också, om det inte regnar på dem..

  SvaraRadera
 2. Kul!
  Sol säger du... här är det mulet och femton grader kallt! Ja kallt, den kalla vinden viner minsann rejält idag och jag fick snällt bulta på mig som om det vore den värsta vinterdagen. Men även det glömmer man när man far rundor i trädgården =)

  SvaraRadera
 3. Kaktusar är jättefina blommor, vad vackert din succulent blommar. Roligt höra ni har sol, vi hade jättefin sol nyss satt ute en stund men plötsligt började det vrålhagla och det är så mörkt nu. Täckte över sipporna igen som jag satte ut för några dagar sedan, de har klarat sig jättebra och knopparna på dem växer och de är så gröna och fina trots minusgrader på natten, jag har täckt dem med bubbelplast nattetid och nu när det haglar, de är just vid ingången vid den nya runda gräsmattan. Önskar dig en jättefin dag.

  SvaraRadera
 4. Kul med nya växter som tar sig! Själv håller jag mig mest tll Hoyor, guldrankor och strepucarpus:)

  SvaraRadera
 5. VAd fin suckulenten är! Var får man tag på sådana?

  SvaraRadera
 6. Roligt att den tog sig och har börjat växa.... Den rosablommande succulenten är en riktig energikick. Här har det stundvis varit riktigt varmt - skönt!

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Sticker in och säger att den där Succulenten i Italien kallas "unghie di strega" vilket betyder häxnaglar! Synd att de kallar en så vacker blomma som doftar så gott för ett sånt trist öknamn.. haha :)

  SvaraRadera
 8. cool kaktus!
  o så roligt att din Italiensucculent blommar o ser ut att trivas.
  fina ´grindar´innan...kul lösning.

  SvaraRadera
 9. Oj vad kul. Jag ska säga dej att jag är urusel på allt som heter krukväxter. Jag låter dom torka till döds. Och en gång köpte jag en kaktus för jag tänkte att den ska ju klara torkan. Men då vattnade jag ihjäl den=0.
  Ha så skönt. /Knatten

  SvaraRadera
 10. Så fräckt den växer.. riktigt rolig.. =).. kramiz

  SvaraRadera