söndag 9 maj 2010

N
u är jag klar! med mina odlingslådor vid lilla växthuset! Har ju verkligen haft tur med vädret - regnet på lördagen var perfekt väta för de murade odlingslådorna, så att de höll sig lagom fuktiga under tiden de brände klart. Söndagen - alltså idag - var solig och skön och perfekt trädgårdsväder.Jag hittade två gamla fönster i källare - vår källare ni vet, är en guldgruva ;) mycket tack vare svärfar och maken som precis som jag, är "samlare"  :)  Allt är bra att ha och kan någon gång komma till nytta! Som sagt - fönstren kom till nytta även om de inte var i perfekt storlek - men vad gör det? Jag gillar när det är lite "hur som helst" i trädgården.

Fniss - både katten Freja och Johanna var med ute en sväng och Johanna hade kameran i handen och gjorde en liten video som ni bara MÅSTE titta på! Så att ni ser hur mysigt vi har det i Lottas trädgård  :))Musik: Viggo - "Eso es"

Jag tycker det är så smart när man kan köpa "pluggplantor" i trädgårdsbutiken och på Blomsterlandet brukar det varje år säljas både det ena och andra och veckans inköp är färdigdriven Persilja och lite Sallad, endast 20 kr/låda och visst passade de fönsterlösa rutorna perfekt till dem? :)
Någon gång kanske jag ger mig iväg på jakt efter "måttbeställda" fönster men i år får det duga med de jag har. Visst blev det bra? Tänk - jag har byggd dem alldeles själv :) 

Bara det blir varmare väder så skall Luktärtorna få flytta ut, men jag har inte bestämt mig än för om jag vill har armeringsmatta/nät eller en flätad-pil-kon som växtstöd. Har jag armeringsmatta/nät, så kan jag odla lite mer i lådorna - tänkte mig Cosmos/Rosenskära som är en favorit hos mig.
NU VILL JAG HA riktig, härlig vårvärme! Så jag kan sitta i trädgården och bara njuta - för jag är ju klar! :)) 

29 kommentarer:

 1. Snyggt! Extra kul med dina filmer:)

  SvaraRadera
 2. Men å så mysigt och fint! Det blev ju perfekt med de små fönstren.
  Trevlig liten film har ni fixat till också! =)

  /Marie - som också längtar efter vårvärme nu

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt! :) Bra jobbat. Härligt! Jag bli avis! vill också ha växthus! :)

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt! En riktig höjdare så här på söndag kväll. Och visst vill man har värme nu, så länge som vi väntat!
  ha det gott/Monica

  SvaraRadera
 5. Vilka fina odlingslådor du gjort, så fint det blev med fönstren också.
  Det är bra att samla på bra att ha grejjer!!

  Må väl!

  SvaraRadera
 6. Läst lite o t o m gubben kika över axeln på din fina "låda" vid växthuset, o han tyckte det verkade väldigt proffsigt!!
  Jag vill oxså ha värme så jag åtminstone kan SITTA UTE o njut av trädg.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 7. Nämen oj så proffsigt! Jättekul att titta på videon! Så fint du gjort med fönstren och bädden! Vad sugen jag blev på att få gå ut och fylla vår "fönsterlåda!... (Tyvärr alldeles för kallt här än)....

  SvaraRadera
 8. Så fint du har gjort, Lotta! Super!
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 9. Det blev ju jättefint:) filmen var ju rena trädgårdstv:n. Vad duktig du är.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 10. Å herreje vad jag njuter av dina inlägg Lotta! Du får dem till en upplevelse - alltså jag blir på så jäkla gott humör! Jag får nog upprepa mig den femte-älfte gången Lotta: Vad du e' dukti'!Inte vet jag hur duktig du är på att odla (alltså inte illa menat - jag har ju bara inte fått förmånen att besöka din trädgård och se vad du har åstadkommit under årens lopp - det är bara därför som jag säger så), men du är definitivt superduktig på att få trädgårdslivet att se ut som något absolut nödvändigt för "mentalhygien";)))! Jag som är lite halvneurotisk blir lugn och harmonisk som ...inte vet jag vad;)))!/Du e' la' gôrkreativ och PRODUKTIV!/Ha't! Anja

  SvaraRadera
 11. Du är så duktig Lotta, bjuder på dig själv, gör allt med inlevelse och lägger ner mycket känsla i det du gör!
  Tack för lilla filmsnutten och odlarsinnets glädje är det inte att ta miste på!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 12. Vilken proffsig film, dags för en filmkarriär? Så himla snyggt det blev, blir så imponerad. Om du kallar det där "lite hur som helst" så undrar jag vad du skulle kalla vår tomt ;-). Håller med om färdiga pluggplantor, så smidigt.// Kram Peter

  SvaraRadera
 13. Vad fint det blev hos dig! Hoppas nu att det blir lite varmare, så att man kan njuta av utelivet!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 14. Åh vilket härligt inlägg Lotta och vad kul att få följa med till dig. Blir så levande med en film och härlig musik till. Kanonsnyggt - är vad jag kan säga om dina odlingslådor och sträck på dig för du är så duktig. Ha en fin vecka!

  kram Karin

  SvaraRadera
 15. Så fint det är. Och film...vilket jobb...kul att se ;)
  Vårvärmen är det fler som vill ha nu.....meddetsamma.

  SvaraRadera
 16. ja tänk vad vi tjejer kan !!mycket mer än vi tror vi kan:)
  ha det gott/Berit

  SvaraRadera
 17. Åh, vad fint det blev med odlingslådorna! Och såååå smart med fönstren som saknade några rutor - det kallar jag kreativitet på hög nivå :-) Kul, kul, kul...... Å filmen.... söta katter! Jag gillar din händiga stil: du har en plan och du förverkligar den - coolt och inspirerande - i like....

  Ha' det så jättebra och jag längtar också efter värmen nu,,,,,
  /Charlotte

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Tinas trädgård släng dig i väggen! Nu kommer Lottas trädgård att ta över:-)Fint du har gjort och visst är det bra att man är lite samlare ibland...//Ha det gott och så håller vi tummarna på bättre väder.

  SvaraRadera
 19. Odlarglädje på hög nivå! Underbar liten video - en riktig glädjespridare! Så fint och äkta med riktiga spröjsade träfönster över odlingslådorna. Helt bedårande med persilja och rucola som stack upp ur hålen. Är också mycket imponerad över de vackra markstenarna runt odlingsbänkarna. Tack för all härlig inspiration!Ha det vårligt gott denna korta arbetsvecka,
  Charlotta

  SvaraRadera
 20. Men så himla fint du har gjort Lotta!!!! Och så mysigt med din lilla film! Tack för titten och leve växthuset!
  Kram från Växthusmadam

  SvaraRadera
 21. Vad fint du gjort, och det var kul med lilla filmen.
  Mariana

  SvaraRadera
 22. Vad finurlig du är som kunde ta till vara att vissa glas var borta. Här kommer det säkert att växa utav sjutton. Så måste jag ju även få berömma dina fina sockar!! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 23. Så fint det blev !!!! Tänk vad man kan göra med lite fantasi och ett litet lager med bra att ha grejer. Kanon!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 24. Så snyggt det blev!! Gillar den fina filmen :) Ser ut som sommar hos dig nu med alla krukorna så fint utanför vinkastet och lite medelhavskänsla med kissen som vill vara med.

  SvaraRadera
 25. Underbart inlägg Lotta, ren njutning att besöka dej! Så fint det blev!

  SvaraRadera
 26. Mycket tjusigt! O vem säger att allt måste passa så perfekt hela tiden ? tar man d man har , så tar man d man har, eller hur? =)

  SvaraRadera
 27. Hm, klar - det blir jag nog aldrig! Inte med ogräset i alla fall. Det liksom jagar mig o hugger mig i hälsenorna. Usch, det är läskigt!

  Dottern kom precis ner när jag tittade på videon som Johanna gjort. VI får väl se om hon blev inspirerad. Fint gjord i alla fall och kul att se dig in action.

  Det blev ju kanonbra med fönsterna och hålen o allt.

  Kram!

  SvaraRadera
 28. Kul video och smart sätt att utnyttja de trasiga rutorna:)

  SvaraRadera