tisdag 4 maj 2010

Det går framåt

Rakt åt alla håll, mätt med vattenpass och med ögonmått och nu är det dags för att ta tag i mursleven! Har jag tur så slutar det regna till helgen - visst behövs regnet men inte när jag skall mura! Jag måste ju sätta lite fart för snart är det väl dags att plantera ut luktärtorna i nya odlingsbänkarna?


Tänk så mycket det händer varje dag - riktigt roligt att gå "trädgårdsrundan" och se vad som hänt sedan igår. Dessa söta pärlhyacinter köpte jag på Botaniska i fjol - men lappen är spårlöst borta...


Promenaderna i skogen är mycket sköna, även här mycket att se och njuta av.


Lite lek med effekter i photoshop

Som sagt, det är mycket uteliv nu men det vankas ju regn så det blir lite mer tid till läsning av era bloggar - det är ju så roligt att se vad alla trädgårdstokar pysslar med, nya projekt, gamla som avslutas, sådder och planering - så inspirerande!

Nu till helgen är det "Trädgårdsdagarna på Liseberg" och det är mycket lockande att gå dit och köpa titta på allt fint, någon mer som skall gå dit? Tänkte mig en liten tur dit på lördag - kanske vi ses :)23 kommentarer:

 1. häftigt bygge Lotta - med luktärter wow!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir! Önskar jag också kunde bygga så fina lådor...

  Japp, lördag blir det för mig också. Ska dit med mor och syster... kanske vi ses!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Vilka smarta odlingsbänkar. Såna ska jag verkligen ta mig en funderare på. Ja man hinner inte med så mycket bloggläsande just nu så det finns ju som sagt en del att ta igen (men jag hoppar ändå gärna över regnet..). Ha det gott.// Kram Peter

  SvaraRadera
 4. Vad fint du gör;) Vi ska till både Heden och Liseberg på lördag, tänk om vi skulle kunna se det hade varit så roligt men jag har ingen aning om när vi kommer till Liseberg. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det händer verkligen massor ute nu! Mina luktärter måste omskolas och det ha rjga egentligen tid med nu denna veckan men jag är inte van vid det, att ha tid mitt i veckan, så jag kommer liksom inte till skott.

  HA det bra! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det härligt att gå en runda varje dag, otroligt vad det händer mycket! det kommer bli jättefint med luktärter där!
  Låter kul att gå och *titta* vid Liseberg, har lite långt dit tyvärr...

  SvaraRadera
 7. Japp.. massa händer och tiden är som vanligt bara 24 timmar.. skulle inte vi fixa lite mer timmar har jag för mig? Dina pallkragar kommer att bli såå snygga utmed kanten på ditt vinkast.. Hoppas du blir klar i tid för luktärtsplantering.. kram Monica

  SvaraRadera
 8. Varför missar jag alltid Trädgårdsdagarna på¨Liseberg!!??
  Varje vår säger jag nu, men så kommer det ngt ivägen!Just nu är det mycket i vägen.
  Spännande att du har sadlat om till murare.Skulle kanske prova.
  Kom plötsligt på att jag glömt så luktärtor!
  Ha det gott på solsidan av detta land!

  SvaraRadera
 9. Vilken härligt blå färg....

  SvaraRadera
 10. Dina odlingsbänkar ser jättefina ut!

  Ha det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Verkligen rejäla och fina odlingsbänkar.
  Håller tummarna med regnet, d.v.s. att det bara plaskar ner på nätterna, hehe.
  Må gott och trevlig vecka/helg, Kram, Petra B.

  SvaraRadera
 12. Vad duktig du är!!!Det blir jättefint och praktiskt. Vi skulle åkt till Göteborg och Lisebergsdagarna. Men vi ligger lite efter med trädgårdsarbete i trädgården. Ska ha vår första visning nästa helg.
  Ha det gott
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 13. Varför måste allt kollidera jämt? Trädgårdsdagarna har jag velat besöka i flera år eftersom en del bloggat så flitigt om dem ;P Men till helgen rådet det redan kollition så det räcker här. Tänk om helg haft lite fler dagar... Så flitigt du varit och så snyggt det kommer att bli! Jag hoppas vi får upp (eller säger man ner?) klätterstöden till Klematisarna i muren på söndag. Sen är det "bara" dammen och växter runt den kvar - sen väntar nästa projekt =) Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 14. Visst är det härligt med trädgård nu. Allt som spirar och gror. Skall försöka få ihop trädgårdsslangen idag så jag lättare får vattnat. Här har det ej kommit en på en stund. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 15. Nu händer det mycket så till Liseberg hinner jag inte. På lördag ska det köras gödsel till grönsaks- och potatisland. När det är gjort ska jag köra upp den bästa gödseln till trädgården.
  Fina bänkar du gör. Luktärtor tål lite frost så de kan nog planteras ut ganska snart. För min del skulle det vara bra eftersom de tar ganska stor plats i växthuset.
  Nu får vi hoppas på bra väder så att du kan mura.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Här kikar det också upp pärlhyacinter!
  Är min första vår i trädgården här vid huset, så det är spännande att se vad som kommer upp!
  (fast mycket blir sönderkört i och med balkongbygget som pågår här...)
  Även vid växthusstugan växer det pärlhyacinter *härligt*
  Har nu fixat så det går att sova i stugan igen, så nu ska det spenderas mer tid där borta!!

  För mig blir det troligen inga Lisebergs Trädgårdsdagar. Jag måste se till att ta det lungt och pyssla om mig själv (och det innebär att spendera tiden i trädgården och växthusen!!)

  Jag gör också olingslådor av mur-stenar, men inte murar jag dem... Det momentet har jag visst hoppat över. Lägger dem bara i en rektangel, i med jord och PLANTERA =)
  Men ditt kommer bli hur fint som helst!

  Ha en fortsatt fin vår och härlig trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Jag ser att trädgården ständigt förändras och förnyas. Härligt och kul med trädgårds projekt!
  Verkligen kul idé med säng gavlarna som grind:-)
  Det kommer att bli fint med dina odlingslådor med. Jag håller själv på att fixa om lite på våran baksida i trädgården. Klart att det blir Liseberg i helgen, men troligtvis på söndag, så spara några blomster till mig...

  SvaraRadera
 18. Kommer bli jättebra! Trädgårdsprojekt måste man ha!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 19. Vilka snygga murade lådor du kommer att få! Jag ställde för övrigt ut några luktärtor för avhärdning igår. (Strax därefter kom det ett rejält regn som fick dem att vika sig, men de repar väl sig igen.)

  SvaraRadera
 20. Dina murade lådor kommer att bli jättesnygga!
  Jag har gjort Örtagården och lådan till vinet med hjälp av lecablock. Vattenpasset brukar jag ta fram, men använder mest ögonmåttet - vilket syns. :)

  SvaraRadera
 21. Du verkar vara en riktig doer! Hoppas att skaparlusten kommer även till mig snart istället för pannknacket som pågår!
  Kram

  SvaraRadera
 22. Ser ut att bli finfint det där. Själv går jag och suktar efter ett växthus, har ju inget. Men ser det riktigt framför mig i fantasin. Och nånstans ska man ju börja... :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera