lördag 10 april 2010

M
iscanthus sinensis "Giganteus" har jag in trädgården och nu är den nedklippt. Det blir många fina "blomsterpinnar" av stjälkarna/vassen. I år har de fått pryda bl a mitt armeringsnät som jag har i ett hörn, i en rabatt,
Hur avkopplande som helst, att sitta och fläta med en ljudbok i öronen. Det hänger lite bling-bling på ställningen, köpt billigt på Ikea, de är i plast men de blänker till fint när kvällsolens strålar träffar dem.

Utanför lilla växthuset murade jag i fjol en liten kallbänk där jag snart skall så sallad. Här räckte pinnarna till ett litet gulligt växtstöd - inte för att jag tror att jag skall få så stor sallad ;)

I krukorna som står på rad, växer de små Buxbom-bebisarna varav en är en variegerad sort, som jag fått av Karin A - förresten - på tal om Karin -har ni sett hennes ljuvliga fotografier?! Som man dessutom kan köpa, printade på akvarellpapper! HÄR når ni hennes blogg :)

15 kommentarer:

 1. Det är en härlig tid nu:)

  SvaraRadera
 2. Hej, det är första gången jag är inne på din fina blogg. Vad fint du har pyntat armeringsjärnen. Helt ljuvligt! Själv provade jag lite med några lönnkvistar som blev över när vi klippte svärföräldrarnas träd nu i våras. Bling bling är ju ingen dum ide heller...

  Ha en skön helg.
  MVH Petra

  SvaraRadera
 3. Så fint du gör Lotta!
  Jodå, visst har jag kollat Karins fina bilder./Anja

  SvaraRadera
 4. Så fin flätning. Kul att ha egenproducerade växtstöd och flämaterial...jag brukar fläta med vattenskotten från mina äppleträd. Vi har en äpplehäck som beskärs kraftigt, så det brukar bli många och långa pinnar.

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta! Tack så hjärtligt för dina fina ord! :D Nu blev jag riktigt glad. Kul också att stickling lever och frodas så fint. Hojta till om du vill ha fler. Jag ska nog snart ta och klippa min igen. Vad snyggt du gjort med din Miscanthus, praktiskt med "återvinning". Ha en skön söndag! Hoppas på mer sol...

  Kramar Karin

  SvaraRadera
 6. Härligt inlägg, ha en solig och mysig trädgårdssöndag, Vårhälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 7. Härligt! Jag har faktiskt en liten planta av elefantgräs, så i framtiden kan jag tydligen vänta mig fina pinnar!! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev!
  Härliga vårtider!
  Ha det bra / Margot

  SvaraRadera
 9. Ja, sånt kan man ju också fläta av! Jag använde lindgrenar när jag fläade tidigare i veckan. Idag ska jag nog klippa ner "elefantgräset" och där lär bli en hel del så jag kanske flätar lite till någonstans.
  Här är grått idag mne jag ska ut och känna om det är skönt nog at vara ute ändå. I morgon är det jobb igen och då hinner man ju inte så mycket.

  Ha en bra söndag! Kram!

  SvaraRadera
 10. Så himla fina är Karins foton, är inne o tittar då o då o man blir hänförd av de vackra. Och vackert blir det med dina flätade armeringsmattor, har inte tänkt tanken så det var en ny och rolig idé för mig, tack..=). Idag lyser solen och jag planerar en utedag så snart jag fått i mig lite frukost, liiite segt efter utekväll men vad gör det ?.. solen lyser och blommorna blommar och snart kommer Cornelia. Undrar om jag inte kan lära henne att städa i något land.. ? eller räknas det som utnyttjande av barnbarn.. tror inte det hon tycker säkert det är jättkul.. Ha en härlig söndag, kram/Monica

  SvaraRadera
 11. Har själv varit ute i dag och hållit på i trädgården och nåär jag ätit bär det av ut igen//Britt

  SvaraRadera
 12. Hej, jag tänkte precis förra helgen på vad ska jag kunna använda dessa hårda strå till...Men kom inte på mer än kanske stöttor i krukor eller till gängliga perenner...Det var ju ett jättebra tips, med flätningen...Ska genast gå ut o lägga ihop mina till en hög vid sidan av komposten för senare inspiration! Tack för tipset.
  Hälsn lenas trädgård

  SvaraRadera
 13. Så snyggt det blev! Smart "återvinning".
  Jag brukar också blinga mina rostiga armeringsmattor. ;)

  SvaraRadera
 14. Hej på dig!

  Håller med - superfint med flätning och blingbling. Salladslande ser också jättefint ut. Hur gjorde du när du murade upp det? Har du använt en form och gjutit i, eller? Vill göra så jag också! ;o)

  Ha det så gott!!
  //Linda

  SvaraRadera