söndag 11 april 2010

P

å rad står krukorna med pelargonerna. Fick äntligen hem hyllkonsollerna till växthuset och med glasskivorna jag fått av svärfar, blev det vackra hyllor.

Jag har haft en alldeles härlig solig söndag! Grejat i trädgården, suttit och vilat och solat en stund - så himla varmt och gott det varit idag!

Visserligen var det lite ensamt idag för nu for Johanna iväg på semesterresa till Italien - Sofia är ju på praktik i Geilo och sitter och njuter av solen i snögropen - och maken och svärfar fixade med stora båten. Den stora segelbåten skall ju säljas i år och 6 maj åker maken och 3 andra personer iväg till England för att segla hem den nya båten, den "lilla båten", en trimaran (tre-skrovsbåt).

I veckan skall maken på jobbresa så jag blir alldeles ensam hemma - oj vad tomt och ensamt det blir! Tur att jag har katterna att prata med :)

12 kommentarer:

 1. Har en fundering - vi försöker få liv i de övervintrade pelargonerna men de ser fortfarande helt döa ut! Ändå har de fått ny jord och vattnas regelbundet + att de står i garaget vid fönstren samt med lysrören på. När jag ser att du flyttat ut dina i växthuset kanske det är det jag borde göra? Men å andra sidan har jag ingen värme där! Vet du något om detta å har tid och lust får du gärna kika in till mig och tipsa mig om hur jag ska göra!

  SvaraRadera
 2. I dag har jag tagit ut endel ävxter i växthuset- köpte bubbelplats på tradera.. inte vet jag om det går bra- vi får se! Härligt med en hylla o pelargoner på rad! Jag har endast några pelargoner kvar från denna hårda vinter! / kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Tack för att du svarade mig! Bor inte så långt från dig faktiskt - i min hemstad bygger vi dock SAAB;-))

  Frostnätter kan ju såklart dyka upp här fortfarande men jag kanske kan flytta fläkten från bilen till växthuset och dra på den någon timme vid 4-5 tiden!

  SvaraRadera
 4. Å, vad trivsamt, pyssligt och mysigt det ser ut med alla pelargonerna på rad! =)

  /Marie - som också snart ska ha växthus!

  SvaraRadera
 5. Härlig hylla med pelargonerna i rad! Fint!
  Ibland är det nog helt avkopplande att vara helt ensam, trots att man har en superfin familj, det tycker åtminstone jag. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 6. Vilken underbart vacker hylla med terrakottakrukorna! Visst är de där soliga pyssliga dagarna i trädgården magiska!

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Vad fint med hyllan och pelargonerna! :) Härligt! Låter som om du har haft en härlig dag idag. Själv tog jag en snabb tur till fotomässan och sen blev det födelsedagskalas i Uddevalla så helgen försvann i ett nafs. Ha fin om än lite ensam vecka! Kramar Karin

  SvaraRadera
 8. Härliga pelargonrader! Va härligt med ditt fågelkvitter på sidan! Önskar dig en bra vecka i din ensamhet från mig i norra Sverige
  Carin

  SvaraRadera
 9. Så fint dina perlagoner är uppradade.
  Och lite blingbling med på bilden, finfint ;O)
  Du kommer nog att trivas med all den "ensamheten" tänk vilken fritid bara för dig och dina sysslor ;O)
  Kram Petra B.

  SvaraRadera
 10. I brist på växthus står mina pelargonsticklingar på rad i vardagsrumsfönstret ;)))

  SvaraRadera
 11. Välkommen hit om du känner dig ensammen !
  Mitt vinkast är nu lagat och städat, passade på att järnvitrola spaljerna. Vilket lyft !
  Skall nu tömma källaren och hoppas att något överlevt....

  SvaraRadera
 12. Man lär väl få vänja sig vid lite mer ensamhet så småning om, ju äldre de blir. Hon verkar förtjust i Italien, Johanna. Vill minnas att hon varit där några gånger nu. Härligt!
  Dottern ska snart åka på träningsläger och det blir första gången vi är utan henne i en vecka. Usch o fy, jag kommer sakna henne och oroa mig en hel del tror jag.

  Fint med dina hyllplan. FÖrvaring är ju alltid något man funderar på i växthusen.

  Kram!

  SvaraRadera