måndag 1 mars 2010

Vårtecken 1 mars

V

årteckenutmaningen hos Humlebacken börjar idag 1 mars och jag har letat vårtecken en lång stund efter att jag kom hem från jobbet och inser att jag inte kommer att hitta någon
                  vårblomma utomhus i första taget med tanke på all snö som ligger på marken men
                 ett säkert vårtecken är i alla fall gummistövlarna!

Ett klädlager mindre tog jag på mig idag - tunnare jacka och gummistövlar för nu när det har börjat töat, så är det mycket blött ute - kände mig lite barnslig när jag gick och plaskade i vattenpölarna på gatan ;)

Man får vara nöjd med det lilla och att se asfalten är inte så dumt - visserligen snöar det lite lätt men det sias om att solen skall lysa i morgon och då töar det säkert ännu mer. Fast det finns en nackdel att snön försvinner........ vägbulorna är mer markanta upptäckte jag idag när jag körde hem - tidigare har snön liksom gjort överfarten över guppen mjuk men nu är det hårt igen *förlägen min och hoppas att stötdämparna inte tog skada*

Ett annat vårtecken är att ljuset har börjat komma åter och äntligen känns det inte lika hopplöst om dagarna när man vet att det är någorlunda ljust när arbetsdagen är slut och på fönsterbrädorna står pelargonerna och växer till sig efter vintervilan.
Lilla vita Mårbackasticklingen bjuder på en blomma 1 mars till ära.


Det var veckans vårtecken på "vår gata i stan" och ta nu en titt in till bloggen HUMLEBACKEN och se hur det står till med våren idag - och varför inte delta själva och följa våren på eran blogg?!

 


22 kommentarer:

 1. Jodu vattnet är ett säkert vårtecken! Var lugn under snön finns snödropparna, jag har flera i min trädgård som tittat fram nu när snön börjar smälta...!!

  SvaraRadera
 2. Nähä - nu stal du min vårteckensbild från förra-förra året...*fniss. Men d är så säkert som d är sant - gummistövlarna ÄR ett vårtecken, så gott som något. Jag håller med o plumsar själv omkring i mina =)

  Min bild handlar om nåt heeelt annat...nåt ätbart man kan bli lite småsugen på

  Plask o hej!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg du har. Här i stockholm är våren också på väg om än med myrsteg. Gatorna är fulla av snödrivor.

  SvaraRadera
 4. Jag vågade mig ut på gräset på baksidan idag, men det blev bara ett steg. Där kan man prata våtmark minsann! Med frusen lerjord inunder så lär det väl dröja innan man kan beträda den gräsmattan igen =) Kan undra vart allt vatten ska ta vägen? Så härligt att din pelargon redan har knoppar, det är väl också ett fint vårtecken. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 5. Hihi, så du befann dig hos mig när jag var här hos dig "skrattar" Jag får nog be dig scrolla ner till inlägget inunder, där ser du att jag har ganska mycket snö kvar trots allt. Jag har bara letat fram de få ställen som tittar fram ur drivorna där framme. Gräset som syns på baksidan är gången maken skottade fram för att locka in frun i växthuset. Han klagade på dåligt underhåll av vinterförvarade växter! Och jag kontrade med att det var för mycket snö att vada in för att ta sig in dit =)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Visst kan det finnas många olika sorters vårtecken, som gummistövlar tex.
  Här blåser det som attan just nu men jag tror inte det snöar. Det har regnat av o till under dagen.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Oj, vår...hm...här snöar det och snöar o snöar...suck! Kunde man kasta upp all snö nu så skulle jag göra det!

  SvaraRadera
 8. Låter skönt med snösmältning o vattenpölar.... då är det i alla fall på g.... Här var det snöoväder igen.... Hoppas på sol imorgon ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 9. Härligt vårtecken. Jag hämtade hem gummistövlarna från landet i går men nu kom jag just på att dom ligger kvar i bakluckan på bilen och den är i Stockholm ända till på fredag :-(. Ja ja, det gör nog inte så mycket för det verkar som att jag behöver traska runt i vinterkängorna länge än. Här har det kommit ett par decimeter snö till i dag. Vit Mårbacka är så fin, det står en sån stickling här på bordet också, dock utan blomma. Ha det gott.// Kram Peter

  SvaraRadera
 10. Oj oj! Gummistövlar. Det är inget för oss här uppe. Inte än.
  Har väl kommit 10-15 cm ny snö inatt och under dagen...! Bara att fortsätta pälsa på sig!

  Men pelargonerna är i farten även här.
  En håller på att slå ut och fick pryda köksbordet, och en rosa mårbacka står i knopp. Härligt härligt!

  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Det är väldigt tunnt med vårtecken hos mig.
  Snö hela dagen och alla vattenpölar är åter stelfrusna.
  Men jag ser fram emot den utlovade solen imorgon!
  Kom plötsligt på att det börjar bli dags för att ta hand om pelargonerna i uterummet!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Pelargonerna börjar växa till sig lite hos mig med och det är så härligt att det är ljust längre om kvällarna nu. Iträdgården så skymtas gräsmattan och häcken för äntlöigen så har vi haft tö väder i 4 dar, tom regnet välkommnade jag.

  SvaraRadera
 13. Kia´s vinkast2 mars 2010 kl. 12:11

  Äntligen har fru tö kommit ! vadarstövlarna nästa.
  Vilka olivträd, får ut öka vinkastet, ett sådant vi jag ha !
  Hur går det med test odlingen ?

  SvaraRadera
 14. Jo du, gummistövlarna är ett säkert vårtecken tycker jag.. även om jag har fått ha mina för att pulsa ut till brevlådan vissa morgnar denna vinter.

  SvaraRadera
 15. Hejsan!
  Det blir ett nytt olivträd och jag som hade frukter på mitt. Men det har torkat så nästa vinter ska det direkt ner i källaren och inte in i rumsvärmen. Man längtar lite efter att mannen flyttar ner permanent för då du, ska jag också ha ett vinkast eller som jag säger "mitt fönsterrum". Det hade varit skönt att behålla golvbrädorna men de var så dåliga så vi har tagit bort all golvspån, så det blir grått ekgolv som i matrummet. Härligt med blommande pelargoner men jag hoppas mina håller sig tills de kommer ut, för annars får jag knipsa av dem och det känns inte bra. Köpte lite pärlhyacinter och ska söka efter sommartulpanen "Tulipa Sprengeri", och jag som inte skulle köpa något "ler". Hoppas du som jag tycker det är dags för vår och i dag hade jag kunnat ta en kopp ute, om bara jag hittat stolen under all snö. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 16. Skönt att se några små tecken på våren. Här uppe finns det inte en tillstymmelse till snösmältning bara snömodd på grund av saltade motorvägar. Suck.

  Marit

  SvaraRadera
 17. Här skiner solen nu, men visst behöver vi gummistövlarna. O jag har hittat de först Gäcken där snön hunnit smälta
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 18. Hej Lotta,
  Hitta den här länken om sniglar till dig! Tänker själv skriva ut den - det är väl bara en tidsfråga innan man blir drabbad... Har nu äntligen kommit på att det är bättre att svara på kommentarer hos respektive bloggare än i min egen kommentarslista. Fattade inte det först;) Hoppas du såg min långa kommentar till dig om varmbänk. Tror det var om varmbänken del 2. Ha en skön dag, Charlotta

  SvaraRadera
 19. Tack Lotta, för din gulliga kommentar! Låter spännande med din fotokurs - ska komma hit och kolla att du gör dina läxor...*smile*! Jag har nog misskött mina pellissar i vinter. Det var så mycket snö och för långt att skotta, så jag bestämde att jag får köpa nya istället. Men man vet aldrig...kanske de trotsat kylan och överraskar mig. Din lilla Mårbackabebis får mig att längta!!!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 20. Jisses, länken om sniglar kom ju inte med i förra kommentaren! Här är den: http://www.tradgard.org/kunskap/snigel/artiklar/vart_liv_snigel.html

  SvaraRadera
 21. Halloj Lotta,
  hoppas allt är bra med dig!

  Snö och snöaktiviteter - JA det är min grej.
  MEN
  Tö och slask - NEJ det är inte min grej. November och mars är mina stora utmaningsmånader när det kommer till energi och inspiration.

  Snygga stövlar är en sån grej som jag kan få lite energi av. Jag ska plocka fram mina me!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 22. Ja, gummistövlar behövs när det börjar bli blött på gatorna. Kul att din pelargon knoppas, måste nog kolla in mina oxo.

  SvaraRadera