lördag 27 februari 2010

Ett Olivträd

för endast 200 000 kr? Fick ett foto av dottern som hon tog i handlelsträdgården i Rom, Italien för ett par veckor sedan. Jag brukar be henne handla med sig något hem till mig när hon är på resande fot, är det inte Olivolja, så är det Olivpaté (som pesto fast utan pinjenötter och är jättegott på all mat). Denna gång önskade jag mig växter och jag fick lite "smått och gott" som ni kan läsa om HÄR.

Tillbaka till Olivträdet....... kolla in detta! Som sagt - endast 200 000 kr....

Det är över 200 år gammalt så det är säkert värt varenda krona. Lite svårt att frakta hem till Göteborg, lite dyrt och väldigt tungt att flytta inomhus om vintern - kolla in roten!

Nä, jag är så nöjd med mitt lilla Olivträd jag köpte förra året, det lever och trivs väl i vinkastet.
Nu är det rejält med takdropp och jag hoppas inte snön faller ned från taket och krossar mitt lilla vinkast! Kan inte gå upp och skotta på hustaket, det är alldeles för högt. Maken är hemma i morgon och han hade en ide om ställning och täcka med en stor träskiva - ruskigt otäckt med all snö som faller från taken. Många idrottsanläggningar har varit stängda i veckan pga rasrisk och skolor evakuerats så yngsta dottern har haft en veckas extra sportlov, vilket hon är nöjd med  ;)  

Tack snälla ni för alla gulliga kommentarer om bilden på rosen som var med i föregående inlägg, det värmde gott i hjärtat. Glömde beskriva vad jag gjorde i photoshop; jag höjde upp färgerna lite, skärpte till bilden för att få skarpa konturer och få daggdropparna att framträda lite mer, la sedan på ett "actions" (som en videoinspelning med bildhantering) som består av ett lager med pastellfärg och ett tunnt lager av textur. Ibland är det roligt att piffa till ett foto med effekter och kul att det gillas av er, allra bästa läsare  :)


Önskar er en fortsatt trevlig helg,
18 kommentarer:

 1. Blev nyfiken på rosen,,wow är som ett konstverk..får nog öva mer i photoshop..

  Vilket olivträd tänk att allt går att köpa ,, det måste vara gammalt. Jag är med nöjd med mitt lilla annars måste man ju bygga ett stort växthus kring ett så stort.

  Gillar dina tulpaner högst upp,, så fin bild det med.
  Ha en go söndag kraM Monica

  SvaraRadera
 2. Det var inte fy skam det stora olivträdet men förstår dilemman det hade varit svårt att få hem och tungt också :)men otroligt fint med sin knotiga stam. Tur att det finns små olivträn att köpas, undrar om mitt övervintrat i år igen...

  Ha en skön söndag

  SvaraRadera
 3. Åhh.. Vilket vackert träd!! Över 200 år gammalt, tänk så mycketd et hade kunnat berätta..
  Ha en mysig söndag! Kram!

  SvaraRadera
 4. WOW...vilket olivträd och roten är helt fascinerande, men det är nog bäst att vara glad åt det lilla :)
  Vet du, här var det plusgrader igår och man fick liiite vårkänning, men idag har vi återigen ny-snö och GRÅTT!
  Rasrisken finns även här och det är verkligen lite hemskt om någon blir under och många tak har skottas, men långtifrån alla.
  Vilken fin roskvist i ditt förra inlägg - ljuvlig bild!
  Ha en skön söndag! /Bea

  SvaraRadera
 5. Har varit på liknande plantskola utanför rom och det var fantastiskt att se dessa enorma olivträd som hade krukats, men nöjde mej med en ros som jag forfarande har i vinterträdgården.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Det är ju helt fantastiskt att man kan köpa ett så gammalt träd överhuvudtaget. Men jag håller med dig - ännu så länge klarar jag mig med mitt lilla, som står i orangeriet.
  Önskar dig en fortsatt skön helg!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 7. Det där trådet passar ju inte i vilken trädgård som helst...tänk att det finns en marknad för så gamla och stora träd...

  SvaraRadera
 8. Vilka träd! Tänk så mycket de varit med om under sitt liv.
  Idag är sista lediga dagen här, i morgon börjar jobb och skola igen. Har verkligen känt livet i mig under veckan och det var skönt (men jag vill ha mer!!!). Just nu försöker solen bryta igenom och vi har + grader. Taket på Lugnet har bra lutning så där kasar snön av lite lagom. Var lite oroliga för uterummet, att snön från huset skulle landa tungt där, men det har gått bra.

  Vill ha vår nu!

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra träd.... läste på en blogg för ett tag sen om träd som hade flyttats till Madeira(?) från Rom för att de skulle bygga nåt där de stog! De träden skulle ha varit över 2400 år!
  Hoppas de klarade sig från översvämningarna....
  O hoppas ni får ordnat med rasskydd för vinkastet.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 10. Helt otroligt att det säljs så stora träd! Det hade jag inte en aning om!

  SvaraRadera
 11. Rejäla, vackra pjäser med massor av karaktär. Inget man släpar med sig som handbagage på planet direkt:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 12. Kanske en aning stort att frakta hem ja:) Iden med en träskiva över vinkasttaket är nog inte dum. Samma ide kom från min man idag då två rutor på vårt växthustak krossats. Så till nästa säsong blir det inskivat:))
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 13. Oj jag trodde du først hadde skrevet fel, 3 noller før mycke, men det var ju rett ju....fint var det : )

  SvaraRadera
 14. Vilket olivträd. Sambon har fått phothoshop i sin nya data så jag kanske kan lära mig något. Har du gått på kurs eller har du läst böcker. Har du några tips//Britt

  SvaraRadera
 15. Ja, nu är det bäst att passa allt invid husknuten för nu rasar det hela tiden från taket. Låter som åska här inne när det brakar ner.
  Skicka hit olivträdet, ska nog kunna hitta något ställe att sätta det på. Skulle nog kunna bygga ett litet hus till det också....eller ...dream on.
  Camilla

  SvaraRadera
 16. Vilket träd! Med det priset så behöver man ju inte ens fundera på hur man skulle frakta hem det (men det kanske ingår i priset?). =)

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. GRATTIS LOTTA!
  Du vann luktärtsfröerna! Mejla din adrass till mig, så skickar jag dem. Min mejl: charlotta@cesar.nu
  Hälsningar,
  Charlotta

  SvaraRadera