onsdag 3 mars 2010

Jag vågar visa,

R
öran på mitt skrivbord, "kreativt kaos" som Monica skriver om i sin blogg idag. Blev lite full i skratt när jag läste hennes inlägg, om att hitta rätt på stickor, garn och synålar, om att breda ut
sig för att se projekten/projeket i sin helhet och fortsätta tankegången i skapandets värld.
                 Här är mitt kaos:

Skrivbordet är smalt men avlångt. Makens gamla skrivbordshurtsar fick nya handtag när rummet renoverades för två år sedan - världens bästa skrivbordslådor - de sväljer allt! Min till vänster och makens till höger - hihi - i makens lådor finns ALLT - jag lovar allt som man kan behöva - allt från pannlampor och skruvmejslar till hålslagare för skärp (till döttrarnas glädje).

Här ligger pågående projekt - fniss - har ju ett par sådana..... sånt som skall lagas, trådar som skall fästas och annat som skall slutföras.


Symaskinen är alltid redo - här är äldsta dotterns nyinköpta tyg - tror det skall bli en klänning med spännande dekoration i form av svart tylltyg.

Pelle kanin sitter nog och funderar på varför han i all värden fått ett blommigt tyg att sitta på?! Tyget är jättefint - fyndade en stuvbit på loppis för 10 kr och det blir nog en kudde av det, så pelle kanin behöver inte vara orolig - han skall få nya fina vårbyxor i blå-vit-randigt tyg - hmmmm.... de borde också slutföras ;)

Ser du Monica att dina fina muffins ligger på lilla byrån? De passar så bra in i min kreativa värld *ler*. Visst är det samma kaos hos mig som hos dig?

Nå - hur ser det ut hemma hos er andra då? Finns det ett kreativt kaos eller är ni duktiga och har ordning och reda på alla ting? Berätta!
21 kommentarer:

 1. Absolut ingen kaos hos dig Lotta, inte hos Moa för den delen heller! Bevisar att det bor en eller flera kreativa personer i huset och det är ju kul! Det bevisar att man gör något roligt!

  Oj, oj, om man tvingades att hålla millimeter ordning på precis varenda liten pryl, under tiden man håller på att sy eller papperspysslar osv Nej, jag klarar då inte det :)

  För tillfället håller jag på att skåprensa och har brett ut mig överallt me dsaker som jag tvekar lite på, men det slängs en massa gamla mönster och allt onödigt som sparats på en lång tid, utan ens titta på det en gång.

  Så jag vågar inte visa mitt lilla kaos just nu ;)

  Ha det gott! /Bea

  PS Hos mig råder värsta snöyran och det är så TRIST väder och snödjupet bara växer!!

  SvaraRadera
 2. Precis som hos Moncia- Ni duktiga kreativa tjejer
  Visst är det mysigt lite lagom rörigt arbetsbord ni har.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 3. Kaos på något sätt, känns nästan som en förutsättning för det kreativa. Eller rättare sagt det kreativa för ofta med sig lite kaos. Men det är klart, emellanåt är det skönt att 'andas' kosmos också :)

  norrlandshälsningar
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Gillar det som Charlotte skriver.. kaos en förutsättning för kreativt skapande.. *ler*.. precis så har vi det båda två. Roligt att dottern också börjat sy, det ska bli spännande vad som blir av det där tyllet.. Och tur att du talade om för Kanin att han inte behöver ha blommiga byxor.. det är ju lite pinsamt för en kaninpojke.. Jo då muffisarna passar jättebra där på lilla byrån.. och ser att du har många härliga tyger som ligger o väntar på att få bli något kreativt.. och vackert. Kram Monica så ses vi på lördag.. =)

  SvaraRadera
 5. I mina ögon ser det här rummet helt nystädat ut!
  Vilken ordning!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Tihi. Ja! Och vet du- jag har tvååååå arbetsrum! Då kan du tänka dig!;-) Men det är härligt med kreativa miljöer!!!!

  SvaraRadera
 7. Vilken kreativitet! Ser hur läckert ut som helst! Och jag håller med Ruben - allt ligger så fint och prydligt i högar! Jag blir lite inspirerad - har köpt en ny symaskien för ett bra tag sedan och har faktiskt inte plockat upp den ur kartongen ens....
  Kram Randi

  SvaraRadera
 8. Härligt att kika in hos dig Lotta! Så där lagom kreativt tycker jag. :) På mitt datorbord (läs skrivbord) finns papparshögar men jag har ju ingen pysselhörna så mina saker får alltid stoppas ner i lådorna igen när de har använts. Häromdagen rensade jag dessutom så nu är ordningen ganska god. :) Vad fin Pellekanin är! :D Snart lördag, åh ser så fram emot helgen! Kramar Karin

  SvaraRadera
 9. Ser trevligt ut med tyger och symaskin. Man måste omge sig med inspiration, men själv orkar jag inte ens ta en bild på min städning som jag inledde för flera veckor sedan. Här är det inte bara textila saker och en massa papper utan också tidningsurklipp, något jag inte kan låta bli att samla på mig. Allt i inspirationens tecken. För att försöka ordna efter ämne tog jag 2-3 rum i anspråk, bord och golvytor. En del prydliga plastfickor och högar fick jag, men en hel låda med fortsatt osorterat fick jag också. Nu orkar jag inte med det mer utan föser ihop resterna, nöjer mig med den ordning det blivit och funderar ut fortsättningen till nästa vinter. Nu är det dags att ta hand om det textila! Allt medan trädgårdsdrömmarna börjar spira...

  SvaraRadera
 10. Härligt med kaos, fats jag kallar det för normalläge ;)

  SvaraRadera
 11. Nä, här är det aldrig kaos, det ska vara ordning och reda och organiserat på alla sätt. Hahaha, det stämmer visserligen till en viss deldet jag skrev men det är bara precis efter att jag städat. Jag har varje gång intentioner på att NU ska det bli andra bullar av men så går det några dagar och så är det som det brukar:) Har utflyttade sonens rum som "pyssel och syrum" och det är kanske tur att i alla fall kunna dela upp kaoset i ett textilt och ett pappers kaos:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Jag tror det bör se så där ut för att kunna skapa!Tyckte det såg mysigt ut! Hos mig är det stiltje- inget är framme o vintern har verkligen greppat mig.. så var lyckliga för ert kreativa kaos..=) Jag skottade mig ( läs trampade) in till växthuset för att se om det var någon värme när solen sken igår.. men dörren fast! HJÄLP - jag vill ha vår..den har tydligen anlänt neröver- tack ol lov! / kram åsa

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Skulle mitt skrivbord se ut så där så är det välstädat. Just nu påminner det mest om ett bombnedslag, med andra ord en salig blandning av allt.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 14. Inget kaos så långt ögat når tycker jag. Så ser det ut hos mig för jämnan.

  SvaraRadera
 15. Har ingen sy/stick hörna för det är inte min starka sida. Men skrivbordet där datan står är rörigt men det är min röra så jag vet någe lunda var allt är//Britt

  SvaraRadera
 16. Kaos vill nog inte jag kalla det, det såg ut som att det låg i ordning. Jag själv har ingen hörna där man kan samla allt som ska göras så det blir ett kaos av bort glömda saker som ligger på bra ställen som man för det mesta glömmer vart man lagt. Önskar mig en egen pysselhörna.

  SvaraRadera
 17. Ser alldeles härligt ut med kreativ kaos;))!
  Hemma hos mig är det bara kaos;))!/Anja

  SvaraRadera
 18. Så skall det se ut tycker jag. Det skall synas att man är kreativ. Ur kaos föds det alltid något bra.
  Nu är det klar med den 22 april och du skall få all info via mejlen.
  Du får gärna lägga ut på bloggen också.
  Hade varit skoj om du kunde komma
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 19. Ser fint ut om man jämför med mitt bord :)
  Jag måste röja för att kunna göra något där. Möjligtvis kan man kanske sitta och sy, om det inte är något stort.
  Ha en underbart helg!
  Kram Mari

  SvaraRadera
 20. Visserligen har jag ett "arbetsbord", men med tanke på att det står i vardagsrummet så borde jag ju hålla ordning, men istället så frodas högarna ... och golvet tar vid ...

  Istället hoppas jag på att snart få ordning i min skubb hos pojkvännen. Än så länge har ju grejerna som stannar kvar fått stå ihopträngda i ett hörn, men det vore härligt med lite ordning.

  Hemma flödar kreativiteten, men projekten är lite för många för att jag ska se framgångarna, det tar ju sådan tid att måla.
  Just nu håller N och hans son på att riva en vägg i vardagsrummet i huset så dammet yr. Det ska bli underbart när både sovrum, vardagsrum och skrubb blir klara.

  SvaraRadera
 21. Hejsan!
  Har ordning och reda på allt....jo, mors allt åker i bäddsoffan när mannen kommer och ska jobba hemifrån "ler". Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera