fredag 19 mars 2010

Vårkänslor......

V
årjacka, vårstövlar och nya blommiga sjalen från HM garden collection har jag på mig idag och stegen ut till bilen tidig morgon, känns mycket lättare nu när det inte är becksvart längre. I går hörde jag koltrasten för första gången och då tycker jag det är vår!

Jag hinner inte med att fota om vardagarna just nu så dagens bild är en gammal bild men tycker den förmedlar vårkänslor :)
Jag ser fram emot en ledig helg hemma med blomsterpyssel och "stök" i vinkastet - veckans inköp av Penseér och Bellis står och väntar på att få komma i krukor. Jag gillar att "bara vara hemma"........... ♥

24 kommentarer:

 1. Jag önskar dig en super mysig helg med blomsterpyssel!

  SvaraRadera
 2. Härligt med vårkläder på och vårblommor väntandes hemma. :) Imorgon ser det ut att bli solsken också! Ha en fin helg Lotta...

  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg du har skall kika runt och jag önskar dig en jättefin helg

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du får tid till det du vill göra i helgen - och att solen visar sig. Värme lär vara på väg, och det låter ju bra!
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Här är det också vårkänslor men vårjackan får allt hänga i garderoben ännu ett tag. Bellis, penseér och små påskliljor står i växthuset och väntar på att få pryda trappen - helgens "jobb" Hoppas vi får en solig och fin helg / kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det mysigt att 'bara vara hemma'. Det finns ju så mycket roligt att pyssla med... Det är skönt också att emellanåt inte vara uppbokad på diverse aktiviteter (som förvisso oftast är roliga) för att bara vara...

  Trevlig helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Åh ser dig gå gatan fram i Hm kläderna -de är härliga! Jag är inne på att trotsa vintern o flytta ut i växthuset med frostvakt! :)
  Idag är det rejält takdropp här./ kram åsa

  SvaraRadera
 8. Skönt att kunna ta det lugnt och ta dagen som den kommer:) Det ska jag också göra idag. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Tre fotbollsmatcher(barnens) har blivit reducerade till två och det gav mig en "fridag" som nog också ska spenderas hemma ;) och förhoppningsvis med lite trädgårdspyssel...
  Ha det skönt :)

  SvaraRadera
 10. jag såg också att man kunde köpa penséer, de tål ju rejäl frost :)

  SvaraRadera
 11. Borta bra men hemma bäst?
  Tack för sin uppmuntran! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 12. Det var ju en fin definition på hem;))!DET skall jag komma ihåg;)!/Anja

  SvaraRadera
 13. Psst... idag har jag ingen snö kvar Lotta! (jag räknar inte den lilla högen på baksidan "blink")

  Ang. isolerplast i växthuset så har jag det i taket och det är jag väldigt nöjd med eftersom man slipper skuggväv/måla med zink. Sen valde vi att ha glas i ena långsidan och den gavel som dörren sitter i. De plastade sidorna vätte då mot häckarna eftersom växthuset DÅ stod i nedre hörnet av trädgården. Isolerplast valdes med tanke på vinterförvaring och att man kunde sätta en bubbelplastvägg på diagonalen och ha en fläkt i den delen.
  När vi sen flyttade växthuset så var isolerplasten inte lika skoj längre. När man satt därinne såg man ju bara ut åt ena hållet! Så vi har gjort en mellanvariant (tillfälligt) Nu har vi plast i kortänden som vätter mot häcken och de andra skivorna har vi satt som väggar på båda sidorna i den inre delen av växthuset (blev det tydligt?) Så inre halvan av växthuset är klätt med isolerplast och den yttre med glas. Helt klart föredrar jag glaset och förmodligen kommer vi att byta ut plasten på långsidorna mot glas i framtiden. Dessutom växer det mossa inuti plastskivorna och det är då inte snygtt, med tiden blir det helt svart i kansterna. Det blev en lång förklaring =§ Men jag hopas du förstod "ler"
  Ljusbrist tror jag inte dina tomater lider av, plasten ska ju släppa igenom tillräckligt med ljus. Flexa hem och nju i ditt vinkast det förtjänar du / kram gittan

  SvaraRadera
 14. Åh, så myshärligt det låter. Hoppas det blir precis så det härligt som du hoppas ... och lite till.

  Själv ska jag på mitt livs första trädgårdsmässa i morgon. Hoppas så att det ska finnas julrosor - gröna - och att jag ska få med mig en hem.

  Solig helg!!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 15. Så härligt med nya kläder (som jag också tittat på!) och en dag i vinkastet.
  Jag ahr precis plockat upp en massa hundskit som kommit fram nu när snön smält. Inte så kul men nödvändigt.

  Kram!

  SvaraRadera
 16. Åh.. vad avundsjuk jag blir när jag läser om vårkläder och t o m att en del har snötomt på sin gård nu.. hmm.. Men visst går det åt rätt håll.. idag har snötäcket försvunnit ändå mer under thujan och översta steget utanför uterummet är snöfritt.. och då tittar inte jag på snöhögen som är nedaför värsta skidbacken efter all skottning av snö från taken.. men det går åt rätt håll.. Låter mysigt med pyssel i vinkastet, jag ska nog mest vila och komma ikapp med kroppen efter min elaka bacill som nu har koncentrerat sig på mina bihålor.. attans så ont jag har, spray spray o åter spray gäller nu vill försöka undvika pencelin.. Kram och ha en härlig helg.. Monica

  SvaraRadera
 17. Att bara vara hemma är min favoritsysselsättning! Nu blir det inte mycket av den vara under de närmaste helgerna, det blir andra roligheter istället, men å andra sidan lär inga penséer börja säljas här på flera veckor. =)

  Ha en skön helg, Lotta!

  SvaraRadera
 18. Jag älskar att vara hemma. Så fort jag är borta vill jag hem och bara vara.
  Hur skall jag klara en vecka på La Gomera?
  Hoppas att trädgården finns kvar när jag kommer hem hi hih...
  vinkast låter så underbart härligt.
  ha det gott
  Annika
  i all hast

  SvaraRadera
 19. Hemmahelg här också, i alla fall för mig. Köpte minipenséer och påskliljor på Plantagén idag och under eftermiddagen har jag städat bort julen ute och planterat inför våren.
  Att bara få vara är guld värt!
  ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 20. Åh vad skönt det låter med vårkläder! Har tjuvstartat med fleece-jacka så fort det blev över noll. Får in till H&M snart o kolla efter den där underbara förklädesklänningen....
  Ha´t himla gôrgôtt i vinkastet under helgen
  Nina

  SvaraRadera
 21. Hejsan!

  Läser att det börjat töa bort hos er också, och visst blir man glad över dripp droppet och fågelsång. Det där vinkastet var vackert men undrar som du hur de tänkt med regn och snörunning. Det kanske finns en ränna mot husväggen men det räcker ju inte till snö och stora regnmängder. Jag ska också ha tak direkt från förrådet när det blir dags för bygget, men nu kommer jag på att då blir det en aningen mörkt. Du sätter då griller i mig så nu får jag ta en funderare och prata med mannen till morgonfikat "ler". Fast det är klart det dröjer ju ett par år men man måste vara "förberedd". I år funderar jag på att storstäda ur det gamla förrådet och ställa in lite möbler. Gamla plastmattor ska jag nog hitta på loppis att lägga på golvet och lite möbler finns som står och bara väntar på mitt fönsterum. Fönsterutorna har jag redan tagit till annat men tjock byggplast en bänk innanför med något medelhavsvackert ska det nog kunna ordnas. Blir det en regnsommar så kan det ju vara roligt att ha en fixad plats att pyssla på. Ska åter uppåt en vecka men hoppas ha lite vårblommor med hem, annars blir det en tur till Borgholm när jag kommer åter. Första vintern när jag inte kan byta blommor i krukor och hinkar ute för de rackarna är fastfrusna, och det kändes lite snopet. I helgen ska det fräsas ut för eldragningar och spackla murstocken, sen dröjer det inte länge till innan man får tillbaka köksregionen. Ha det gott tvärsöver landet, Karina.

  SvaraRadera
 22. Du förmedlar en riktig vårkänsla både i text och bild och jag blir lite avis på dina pensé och bellis plantor. Jag sökte på Plantagen igår men icke, jag får nog lov att vänta!
  Regnet vräker ner idag och jag kan för första gången ana att våren är på väg :)
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 23. Var är din koltrast som har sjungit för tidigare??? Det är ju vååår nu! Ha det så bra!Lisa i Örebro

  SvaraRadera
 24. Det är härligt med bara vara helger. Även om vi alldeles nyss vart bort bjuda och det skall bli kul//Britt

  SvaraRadera