lördag 20 mars 2010

L
oppislördag - ett trevligt ord tycker jag :) Fick med mig nästan hela familjen på Loppis idag, t.o.m maken var med - fast han tog det lungt med en kopp kaffe och tittade på när jag och dottern ilade runt för att inte låta alla skatter gå oss förbi. Dotten fyndade en mysig - tja.... duffel? för endast
               70 kr. Om jag fyndade? Absolut! Lerkrukor som vanligt - de kan man ju aldrig få för många av
              samt en fin plasttrasmatta för endast 40 kr som nu ligger på det nystädade golvet i vinkastet.

Idag har jag städat ur ordentligt - bort med spindelväv och annat smuts. Jag har klurat på om jag vill ha en bänk eller inte, det är ju inte så stort, mitt lilla växthus och stolar tar plats. Två gamla trälådor - sockerlådor - används som stöd och så har jag lånat en gedigen bit teakträ av maken och vips ! så var bänken klar.

Visst är trasmattan och bänken fin?! Den är lite hård så jag får nog sy ett par kuddar - hade ju tänkt mig att jag skulle kunna slå mig riktigt till ro på bänken.... zzzzzzzzzz

De små söta Penseerna har fått krukor och placerats ut. "Skoputsarlådan" är perfekt att bära runt blommorna i till dess att de fått sin rätta plats.

Laghyllan har också städats av och där har jag ställt blommor och blader, bl a så har Murgrönsviolen fått flytta ut och Bellisen har sin plats i mitt tråg av hönsnät - fyllde upp med lite mossa runtomkring. Den charmiga och rostiga "grejen" har jag fäst på tråget med lite ståltråd - vet inte vad "grejen" är egentligen, vännen Monika fyndade den åt mig för något år sedan.

På planteringsbordet står mina övervintrare som idag fått ny jord. Så småningom skall de få flytta ut och då kommer bordet fyllas med årets sådd - som just nu står inne på fönsterbrädorna.

Titta här då vad som har fått flytta ut - Tallmyrten! Den har fått stå i tvättstugan en par veckor och där var det svalt och emellanåt fuktigt så den har satt nya knoppar! Får bara hoppas att den skall trivas i växthuset, den har fått sin plats på nedersta hylla och där är det svalare och mindre ljus.


Ärligt talat så trodde jag inte att jag skulle få den att överleva.......   :)

Det har varit en härlig vårdagsjämning! Solen har lyst och smält ännu mera snö vilket i sin tur leder till att mycket "skräp" har kommit fram, så årets första trädgårdsstädning gjorde jag idag. För att inte tala om att katternas alla spår också töat fram.......... mindre trevligt göromål......... men det är inget kul att trampa i kattlortarna så det är bara att hålla för näsan och städa - urk....  24 kommentarer:

 1. Vad fint du fått det i växthuset. Kul med loppisfynd. Var med Anja på Loppisbesök veckan som gick och då hittade jag den lilla koppen med pensémotiv som nu pryder utebordet.
  Har du värme på i växthuset under nätterna? Funderar på att sätta ut mina fuchsior och pelargoner men än så länge har det stannat vid funderingar.
  Kattskit - ja urk....
  Fortsatt trevlig helg
  Birigtta

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev. Bänken är perfekt.
  Hos mig har det regnat hela dagen men det får man väl inte gnälla över utan se det som ett vårtecken istället ;)
  Imorgon hoppas jag på lite utepyssel...

  SvaraRadera
 3. Så mysigt och fint du fått det i vinkastet:) Jag har inte upptäckt någon kattskit ännu i trädgården men däremot rådjursskit, det finns det riktigt gott om:)Känner verkligen för att gå på loppis för det var länge sedan. Får se om det dyker upp något.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Va fint det blev. Du ska nog sätta ett PORTRÄTT av ägaren i järnramen på nätkorgen?? Hihi Du skulle pryda den platsen En ros bland alla andra blommor!!
  Va härligt att du kunde hålla liv i Tallmyrten.
  Den ser ju jättefin ut!
  Här har det regn fr o till i dag, så inte ett dugg uteplock blev det. Få se om det kan bli ngt lite i morg. Ha nu go sönd. o fortsatt fram mot VÅRen
  Kramis Ninne

  SvaraRadera
 5. Ja huset alstrar ju och avger värme.
  Här måste jag ha en frostvakt på under april och en bit in i maj.
  När det gäller Loppisar tycker jag Holmen, nära Holmens Herr, är en kul affär (loppis - antik) som ofta har bra priser.
  Väl värd ett besök :-
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Så fantastiskt fint och mysigt du har i ditt lilla växthus. Där har verkligen våren flyttat in. Loppis är väl roligt och mattan är ett fynd. Här har dimman legat tjock och regnet strilat ner så någon riktig vårdag blev det inte, men lite försiktigt räfsande blev det i alla fall. Ha en skön söndag. Kramissar!!

  SvaraRadera
 7. åhh den lådan var fin med violer:)

  SvaraRadera
 8. Men oj, det känns som vi bor på olika planeter!!! Jag kommer inte ens in i mitt växthus för all snö...... Härligt att få titta in i ditt!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 9. Men...va´ duktig du har hunnit vara! Ser så inbjudande ut! Dina underbara bilder är verkligen ett bevis på att det finns hopp för även oss andra som inte hunnit så långt ännu.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 10. Anar att du har en frostvakt där inne...så fint det ser ut...Jag hade en bild av hur det såg ut men den stämde då rakt inte...det är ju ett riktigt växthus du har...Kul att du klarat övervintringen o har det gått bra den är vintern så lär det inte bli några problem kommande år...
  Nu är det verkligen vår och vårdagjämningen har haft en markering i min almenacka...YES! har det stått och nu är det dagen efter...suveränt!!!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 11. Men vad är det med mig - jag glömmer att gå på loppis! Varje fredag (nästan) tänker jag att i morgon ska jag vara på loppisen kl 9, men jag glöömer det. Hmm...

  Så mysigt det låter när du skriver om vinkastet. Man ska inreda så som man själv vill och efter sina behov. Det gäller att prioritera när man har liten yta men det går att göra mycket fint om mna tar sig tid och tänker efter.
  Smart med bänken tex.!

  Jag röjde också i går. Gick runt med skottkärran och tämde byrttor på granris bla. Ronjas efterlämningar har plockats upp och ja, det blev ju en del.

  Härligt med vårkänning! Kram!

  SvaraRadera
 12. Toppenläckra vårbilder! Din bänk blev verkligen jättefin.
  Eva

  SvaraRadera
 13. Åh så mysig tdet ser ut därinne! Jag gillar verkligen din gamla margarinlåda, helt underbar är den. Här strålar solen idag som kontrast till gårdagens dimma och gråmulna regnande. Det får nog bli lite vårkrukspyssel här med. Nu borde väl vintern ha gjort sitt! Ha en fin dag / kram gittan

  SvaraRadera
 14. Loppis och trädgårdsfix - det låter som en toppenhelg! :) Det ser jättemysigt ut där i vinkastet och bänken blev ju verkligen bra. Tänk så mycket man kan få till med enkla medel. Nu har jag sett penséer både här och där! Får nog bli några sådana i veckan.

  Ha en skön söndag!
  Kram Karin

  Ps. Har haft lite strul med min mail. Fick du mitt häromdagen?

  SvaraRadera
 15. Den bänken blev ju perfekt.. som du säger är ju inte ditt vackra vinkast så stort då gäller det att göra det smart. Och bänken är perfekt tycker jag och det gör ju att man faktiskt kan sitta ett par stycken där och filosofera.. =)). Loppis är härligt och tänk vilken känsla man får där.. man måste ila runt för att inte missa något, känslan av att skynda så ingen hinner ta just dina finaste fynd.. *skratt*. Igår började jag städa mitt uterum, behövde rensas bland pellisar, knipsade av alla fina gröna blad.. urk.. men ett måste så de blir täta o fina. Nu återstår golvet här idag så är det vårfint. Känns så skönt att orken börjar komma tillbaka och gissa om snön smälter.. Önskar dig en härlig söndag.. Kram..

  SvaraRadera
 16. Den där "grejen" gillade jag, kan det vara typ underrede till en sån där gammal symaskin? Påminner lite om det. Fantasin flödar verkligen hos dig. :) Jätte fint!

  Tack för besöket hos mig. Jag är rätt ny i bloggvärlden. Såg att du var vän med Anna Stina på Fb, det var så jag hittade in till dig. Hon och jag gick trädgårdsdesign ihop i Göteborg. Ha en fortsatt bra helg!

  Kan du eller någon annan förklara varför nästan alla trädgårdsbloggare har blogspot ist för blogg? Har jag gjort ett misstag här?

  http://miriamstradgard.blogg.se

  SvaraRadera
 17. Hallå Lotta, vilken underbar skomakarlåda, den är superfin, allra helst med penséerna.

  Marit

  SvaraRadera
 18. Vad fint, jag altid få nya ideer ifrån din blogg!

  SvaraRadera
 19. Härligt med lite vår pyssel.
  Mariana

  SvaraRadera
 20. Så fint och ordningsamt du har det! Ser jättemysigt ut.

  SvaraRadera
 21. Så långt du kommit med dina planteringar ... jag befinner mig fortfarande i tanken! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 22. Härligt Lotta! Hoppas maken inte kommer på nåt o använda sin `planka´ till på länge ;-) Du får väl bjuda in honom o sitta så han förstår att du behöver den bättre....
  Jag är en riktig frôslök så jag vill gärna ha lite sol innan jag kommer igång på våren....
  Men jag hittade påskliljor med knopp idag :-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera