söndag 7 mars 2010

Kameliautställning och bloggträff

E
n njutning för ögat och lisa för själen var gårdagens utflykt till Trädgårdsföreningen och Tage Andersens Kameliautställning -att jag dessutom fick träffa allra bästa blogg- och trädgårdsvänner var ett extra plus :)

Palmhuset är ju så vackert! Solen  lyste från en klarblå himmel - ja, kära nån - nu måste väl ändå våren vara på G?!

Innanför dörrarna finns en vacker fontän och bakkanten omringas av höga pidestaler - gissningsvis gjorda av Tage sjäv - jag glömde fråga...... och på varje pidestal stod en vit kamelia - så himla vackert!

Så många vackra Kamelior! Jag är fortfarande inte kompis med kamerans förmåga att fota i dovt ljus/motljus,  så det blir inte så många bilder på blommorna,

Utställningen var vackert arrangerat med flera stilleben som väntade på att få bli avporträtterade - skulle kunna tänka mig att gå hit igen och experimentera med kameran.

Vila fötterna

Rofyllt....

Fick påminnelse om att det är dags att skydda känsliga växter för vårsolens starka strålar, jag gillar bollarna i snön :)

Tack till alla som gjorde lördagen till en alldeles extra minnesvärd lördag :) 

I dag söndag hoppas jag få njuta av solen igen - inser att mina Kamelior i lilla växthuset behöver mer ljus - lärde mig igår att de mycket väl kan stå ute och njuta av solens strålar - bara jag inte glömmer att ta in dem igen ;)

Hoppas ni får en skön söndag :)17 kommentarer:

 1. Tack för denna lilla trippen med vackra bilder till Trädgårdsföreningen:)

  Trevlig söndag

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder och vilken inspirationsfylld dag ni måste ha haft.
  Ha en go söndag,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder från en vacker utställning. Själv var jag inomhus på mässa hela dagen igår. Men man kan ju inte göra allt - och nu kommer väl våren på allvar snart så man bara vill vara utomhus!
  Ha en fortsatt skön helg
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Visst var det kul att se, trevligt att träffas, fika gott och se själva Tage Andersen, ha en mysig söndag, kram.

  SvaraRadera
 5. Det finns mycket hopp o inspiration på alla bloggar nu. Härligt!
  VIlken fin utställning du varit på. KAmelia har jag inte haft här hemma mne vi hade en på jobbet när jga jobbade i växthuset. Det gick inte så bra med den men jag skulle vilja ha en själv. Får sätta en sån på önskelistan tror jag.

  Så du vågar ta bort plasten nu. Jag kommer nog ha mitt lilla tält ett tag till. Det är kalla nätter här och det kostar så mycket om fläkten ska värma hela Lugnet på natten. Jag fäller upp ena väggen på tältet under tiden jag är där ute.
  Idag har vi ingen sol här ännu men jag hoppas på att den kommer under dagen.

  Ha en härlig söndag! Kram!

  SvaraRadera
 6. Kamelia-utställning låter intressant. De är onekligen vackra växter om än en aning svårskötta. När jag får ett uterum kommer jag nog att skaffa mig (åtminstone)en Kamelia, man måste ju prova =) Visst är våren på väg, det känns i både luften och i solen tycker jag. Även idag har vi ett strålande solsken men jag ska hålla mig inne idag också. Det blir en andra runda på trädgårdsmässan i Malmö. Man får ju passa på =P Ha en finfin dag / kram gittan

  SvaraRadera
 7. Så trevligt det lät!! Ska se om jag också får tillfälle att kika på denna utställning.

  SvaraRadera
 8. Såg hans utställning för ett par år sedan, alltid intressant att se.
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Så vackert det är! Var o tittade för några år sen... men då tror jag det var deras egna som blommade.... Ni verkar ha haft en fin dag ;-)
  Det blir en intensiv helg i vecka 12 när jag ska till LindaLunda på kurs... Kamelior, livselexir o syskonmys..... allt ska hinnas med!

  SvaraRadera
 10. Det lät trevligt ska förska att ta mig in till stadsträdgården här och se en vår utställning om lökar//Britt

  SvaraRadera
 11. Ljuvliga bilder Lotta. Synd att så många trevliga evenemang skall krocka med varandra. Skulle ibland önska att man kunde klona sig och gå på flera saker samtidigt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Åh nej, var det denna träff Anja nämnde tro? Jag var nere i Gbg några dagar i veckan och åkte hem igår morse. Hade jag vetat att det var kameliautställningen ni skulle på så hade jag kanske tänkt om och åkt hem idag istället.

  Läste om den i tidningen där nere. Verkar ha varit en riktig fullträff! :)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 13. Tack för en super-lördag!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Tack själv Lotta! Mysigt i Rosenkaféet också!/Anja

  SvaraRadera
 15. Kia´s vinkast7 mars 2010 kl. 18:52

  Väldigt roligt att hänga med på ett hörn, trots att jag inte bloggar. Så har vi ju trots allt trädgård gemensamt.
  Mötet med er blev en super lördag =) fröerna är redan satta....och min kamelia har jag planterat om i en större kruka, verkar trivar på trappan när solen tittar fram.

  SvaraRadera
 16. Jag såg just Monicas inlägg från samma träff. Det ser väldigt fint ut!
  Jag tycker inte alls att det var särskilt mycket kaos på ditt skrivbord. Jag skulle få städa mitt för att det skulle se ut som ditt. ;)
  Vet du - idag har vi haft plusgrader för första gången i vinter! Igår morse minus 25, idag plus 2. :)

  SvaraRadera
 17. Dessa ljuvliga kamelior!!! Vilken tur ni har som bor nära Göteborg. Vilken fin utställning!! /Ruben

  SvaraRadera