måndag 4 januari 2010

Nytt år, nya fotoutmaningar och teman.

Jag gjorde ett försök att följa fototemat "365 foton 2009" och det gick ju bra fram tills sommaren kom och då kom en trädgård ivägen ;)

I år har jag som mål att delta i några fler teman/fotoutmaningar men det får vara lite kravlös så det inte blir en press att hela tiden "leverera", det skall ju vara skoj att fota och blogga :)

Jag läste på en blogg om temat Mosaic Monday på bloggen LITTLE RED HOUSE och där pågår ett roligt tema, ett collage av bilder som har ett tema som i sig är en utmaning ;) men kan också leda till att jag får möjlighet att damma av kunskaperna i photoshop.

Jag hänger på temat Vintage Winter:Alla bilder förutom Rosenskäran, är tagna på nyårsafton vid "stugan vid havet"

All images except the image of the flower, taken New Year's Eve at the "cottage by the sea"Fniss - jag är alltså urkass på engelska så jag kör med Google översättningstjänst - så gulligt den översatte "stugan vid havet" - cottage by the sea........ :)Little Red House is a new acquaintance, a nice blog with beautiful pictures. This ongoing photo

 theme Mosaic Monday and today, I intend to participate. Please look at the blog and enjoy the

beautiful pictures of the participants.


22 kommentarer:

 1. Ja haaa, så det är där alla fina bildcollage görs ... och jag som har fullt upp med att lära mig kamerans finesser ... Hmm, kan man få ett extra liv på sig att lära sig allt man vill?

  Om jag snart börjar jobba (besked imorgon) så lär ju tiden räcka till ännu sämre.

  SvaraRadera
 2. Fina motiv, trevlig blogg!

  SvaraRadera
 3. Jätte snygg vinter Mosaic du gjort.
  Går väldigt bra med din kamera med ser jag. Du tar fina bilder.

  SvaraRadera
 4. Vad lustigt...jag satt här och kikade runt o funderade om jag skulle göra en "uppryckning" och hänga på något tema...ja...längre än så kom jag inte...Jag vet att jag blir lite mer disciplinerad med kameran om jag har "hakat" på något...inte så att det blir ett tungt måste utan mer en positiv sporre att faktiskt ta med kameran...
  Ska ta och kika på din länk och se vart jag hamnar...
  Det där med att skriva engelska drar jag mig för...kan säkert men är lite bekväm misstänker jag...Har precis försökt översätta en japansk sida med Googles hjälp och det var inte lätt...suck...man översätter ordagrant och inte grammatiskt. Vi får se vad det blir!
  Ditt collage är suveränt fint från "cottage by the sea" och just att det är havet vid nyår...
  Ha det fortsatt gott!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder, vilka fina omgivningar stugan ligger i....

  SvaraRadera
 6. Snygga bilder i snyggt collage!
  Om man skulle.... Fast det går ju bra nu, men sen framåt sommaren har man inte ens tid att gå in och läsa bloggar, ska man då hinna med att göra snygga collage? Jag nöjer mig nog med att titta på dina! =)

  SvaraRadera
 7. Beautiful photos. We do not have white winters where I live.

  SvaraRadera
 8. Kul! Ja, halva grejen med foto är ju att ha något att göra av dem. Önskar bara att tiden räckte till mera men snygga mosaiker vore inte dumt att klura ut i photoshop... Ska gå och inspreras av flera...
  Ha en bra dag
  /Karin

  SvaraRadera
 9. Så kul.... då får vi fler fina foton att njuta av framöver :-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra bilder Lotta. Du är en riktig mästerfotograf :))
  Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Snyggt vinter collage! Tack för rund visningen av din fina trädgård:)

  SvaraRadera
 12. Underbart fint collage!
  Du har så rätt i att tema lätt kan bli för kravfullt, det ska vara roligt. Precis som att många får för sig att de måste be om ursäkt om de inte skriver inlägg tillräckligt ofta. Vem har sagt hur ofta man måste skriva om vem har man lovat något????

  Hoppas du har det bra! Nu ska jag ut i skogen med ROnja en sväng sen har jag en del andra små planer för dagen men vi får se hur mycket som blir gjort. Kramar!

  SvaraRadera
 13. Jättesnyggt collage Lotta! Helt underbara bilder (som vanligt) Jag är ju inte mycket för teman och inte heller för att sitta och pilla med bilderna i datorn =) Månadens bild däremot har jag fastnat för och i år ska den upphöjda rabatten följas. Ett perfekt sätt att se hur den förändras under året och när det ev. behöver fyllas på med något. Ha en bra dag / Kram gittan

  SvaraRadera
 14. God Fortsättning på 2010.
  Hoppas du hinner göra det du tänkte 2009 men inte hann med, så du slipper ha det över dig 2011 :o)
  Karin //

  SvaraRadera
 15. Härlig mosaik du har gjort :)

  SvaraRadera
 16. Kan bara instämma, underbara bilder och översättningen var oxå härlig.... Funderar på att måla en skylt till vårt hus som ligger på en höjd i Arntorp - "Arntorp Hill Cottage"...visst låter det bra! Orkar inte hänga på ngt tema då jag bloggar då jag har tid och lust och så kan jag inte göra kollage, är nöjd om jag klarar av att förminska bilderna *ler*. Å andra sidan kan jag ju njuta av dina bilder istället...

  SvaraRadera
 17. Visst är det roligt med teman! Jag följer 2 st. En veckovis och en som är dagligen. Ska bli spännande att se hur det går...

  /Lillianna

  SvaraRadera
 18. Så har du ännu ett fint bildcollage. Jag hänger med o beundrar o nu har jag kämpat mej in här. för jag VILL se alla Era fina grejor.
  Du som gjort så mycket fint i fjor- kan jag bara säga Lycka till med 2010 för vi förstår att det blir ngt extra, som vanligt
  Kram fr Ninne

  SvaraRadera
 19. Japp, det är en kamelia, en ganska stor en på sådär ca 3-4 meter hög! Häftigt värre... innan jul stod den i full blom uppe vid kassan i vår butik och dagligen "regnade" det blomblad på en! Nu är detta en höstblommande kamelia så innan jag kan svara på dina frågor så bör jag få veta vilken typ av kamelia du har. Men glöm inte bort att vattna den under hela vintern!
  Ha en fortsatt härlig snöig vecka!
  Liv

  SvaraRadera
 20. Härliga bilder du visar!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 21. Your pictures are gorgeous! Have a happy week!

  SvaraRadera
 22. Awesome shots it would be very hard to pick a favorite I love them all.
  hugs, Cherry

  SvaraRadera