onsdag 6 januari 2010

Trädgårdstema - önskelista

Hej hopp i snöstormen! Japp, vi har massor av snö! Minst 2 dm!!!! Gissa om att jag skall ut och leka idag :)

Men jag skall också till IKEA och fynda! Var där igår med dottern och hon uppmärksammade mig på ett reafynd, sa att: "den där grejen kan du säkert ha användning av i trädgården", hon känner sin mamma väl  :)

Titta här - en stoooor sänggavel på rea, endast 299 kr:


Jag var framme och kände och petade och i mitten kan man haka av gavlarna så de blir i två sektioner, alltså två jättefina spaljeér!!! En på var sida av min björnbärsportal (som ni kan se i tidigare inlägg "trädgårdsrunda")  Jag får ha med maken som lasthjälp i bilen och om en stund åker vi dit och köper mina nya spaljeér.

För på min önskelista för trädgården, är projekt att bygga mer på höjden i min lilla täppa. Spaljeér, växtstöd, klätterväxter - måste efterforska om städselgröna klätterväxter - någon som har ett tips?

En annan önskan är odlingslådor i anknytning till vinkastet. Har letat runt på nätet efter bilder och hittade en som jag visar här:Grunden till vinkastet är putsade lecablock och det blir nog att bygga odlingslådor på samma sätt. Tänkte de skulle placeras på långväggen av vinkastet. Tar nog en tur till Återbruket och letar gamla fönster som passar i storlek.

Mer på önskelistan är förstås:
Att det regnar på natten och solsken på dagen
Att våren blir lång och skön, sommaren detsamma
Att alla rådjur är borta
Att sniglarna fryst ihjäl
Att jag fortsätter med projektet Skogsbacken, får ordning på lilla vattenfallet och designen
Att mina kommande sådder tar sig
Att åka på trädgårdsresa till skåne i år igen - målet är tänkt Österlen
Att träffa och umgås med trädgårdsvänner, växtbytardagar m.m.
Att mitt nyblivna medlemskap i KUNGSBACKA TRÄDGÅRDSVÄNNER och gruppen PR och info skall bli jätteroligt!!! Klart att det blir roligt ! men också att jag på något sätt kan bidra till verksamheten.

Listan kan ju bli  hur lång som helst *ler* och klart att jag inte kommer att hinna med allt men det är mina trädgårdsmål för 2010.

Har ni någon önskelista/mål för trädgårdsåret 2010? Skriv ett inlägg om dem och länka vidare till Marias trädgårdsblogg.

Nä, dag att klä på sig, skotta fram bilen och åka till IKEA! Ha en himla bra dag och kör försiktig i snön!


18 kommentarer:

 1. Vilket suveränt tips med Ikea. Det gäller att titta med andra ögon på basvarorna helt enkelt :D

  Lycka till med önskelistan!

  Marit

  SvaraRadera
 2. Ååååhhhh, så fina! En sån vill jag också ha!!! Och maken som var på IKEA igår och hämtade ena dottern, gggrrr... Köp två så kommer jag upp och hämta den ena hos dig i vår "blink,blink"

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att din dotter "såg" möjligheten Lotta:) Det är sådana tips som är guld värda. Vad gäller din lista kan jag hålla men dig på 6 punkter:) Ha det gott o kör försiktigt/Monne

  SvaraRadera
 4. Kommer du till Trädgårdsråd på söndag?

  SvaraRadera
 5. Tänk vad härligt när ens barn känner en så väl. Det blir jätte fint!
  Och det där med odlingbäddaran var en bra idé hoppas du hittar fönster.
  Kul att du hänger på Temat denna veckan, Kram MB

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta och God Fortsättning. Men vilken utmärkt idé med sänggavlar som spaljè...kanske vi allihopa har såna i trädgården i sommar :) Det måste nog bli en tur till IKEA och ta på sig ett par andra ögon för att se saker på nya sätt.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 7. Härligt att läsa om allas projektplaner och önskningar såhär i början. MAn får egna idéer av andras tycker jag. Den där sänggaveln är ju hur fin som helst!
  Murgröna är väl den bästa städsegröna enligt mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja, IKEA är inte dumt=)
  Vill du ha städsegröna klätterväxter kan du till exempel använda murgröna (obs sugfötter!) eller klätterbenved. Båda hör till mina favoriter.
  Själv sitter jag också och planerar nästa säsong, det blir både mur och nya planteringar och måla huset och... listan blir lång! =)

  SvaraRadera
 9. Vilken bra ide´. Roligt att läsa om vad man önskar sig. Det kan bli mycket . Kram

  SvaraRadera
 10. Men vilka fina spaljeer. Hade de många kvar?? :))
  Tips på vintergröna klättrare: Thornless evergreen (björnbär) och murgröna...önskar det fanns mer vintergrönt som klättrade :))

  Jag är oxå medlem i Kba trädgårdsvänner, men känner ingen i föreningen. Kul att du gått med!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Kan inte låta bli att le när jag ser att du direkt associerar sänggavlar till spaljéer. Det är precis så vi trädgårdsmänniskor är funtade tror jag. De kan säkert bli urfina.
  Önskelistor har jag många, men det är bäst att låta några drömmar vara kvar så att de inte tar slut! (Huh - vad gjorde man då?):
  Önskar dig ett gott nytt år med mågna uppfyllda drömmar,
  Eva

  SvaraRadera
 12. Det blir säkert fint med gavelln...vi får väl se bild ;)

  SvaraRadera
 13. Vad kul att se att det är fler som har börjat rita upp planer för 2010.

  Här kom väl lite tankar fram i inlägget om månadsbilden där det finns tankar om växthus och odlingsbäddar. Sedan finns det ju ett mellanrum att stenlägga och möblera. Träd som ska tas ner, så vi lär inte bli arbetslösa i år heller. :-)

  Vilken kul idé! Jag tycker de hade gjort sig fina som grindar också.

  Lycka till med planerna!
  Vi andra ser fram emot att se hur planerna fortskrider i ord och bilder.

  SvaraRadera
 14. Kommer o bli jätteläckert.... o med lite gångjärn så kan de ju tom bli en grind ;-)
  Får bli fyndhörnan nästa IKEA-tur....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 15. Jag har 'ramlat in i' Köksträdgården - både på FB och Kungsbacka Trädgårdsvänner. Passar mig bra nu när jag skall utöka odlandet av grönsaker. Vi syns!

  SvaraRadera
 16. Hejsan!
  Härligt att se möjligheter i sänggaveln, kan man kanske lämna själva sängen månne, för då skulle nog det kunna få plats i vår bil utan kula "ler". Ska ju till Ikea på fredag och kanske jag ser sängen och får samma känsla "ler". Jag väntar tills mannen flyttar ner permanent så vi kan börja med förrådsbygget då jag ska få mitt fönsterförråd och du kan gissa att det finns ett antal ritningar klara "ler". Nej jag får nog koncentrera mig på köksrenoveringsdetaljer på Ikea men jag kan titta och tänka på dig när jag ser den. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Ja det var ju spaljéer, som heter duga, som du hittade på IKEA!
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 18. Va smart du är.Ja din dotter verkar känna dig bra!
  Va spännande.Jag får väl hålla utkik på din blogg, få se hur det blir. Kram Agneta.

  SvaraRadera