söndag 17 januari 2010

Fjärilshus i keramik

När jag var ute och tittade till mitt vinkast igår, såg jag lilla fjärilshuset som jag gjort på keramikkurs hos LINDA. Det står i vinkastet väntan på våren och solen, det känner sig inte ensam för det har sällskap av en liten mus;


Jag har en liten undran; hur är det med slingerstormhatt? Hittade frö på RARA VÄXTER och jag vill så gärna ha den söta blomman men är den svår att odla fram? Just de där fröna som skall stratiferas, brukar jag inte lyckas så bra med - men visst är den alldeles underbar? Såtips tas tacksamt emot :)

I dag har vi nästan tö ute, endast enstaka minusgrad och snön börjar packa ihop sig, i veckan spås det snöfall och inte så kallt, för att i slutet på veckan bli kallare. Jag har hellre snö och kyla än grådask och regn och våren  - den kommer ju ändå inte förren i mars :)
Nä - det blir till att leta växter att så längre fram - och nu skall jag se vad för söta Luktärter det finns att drömma om...........

Ha en skön söndag,
23 kommentarer:

 1. Åh vilket fint fjärilshus du har gjort, så fina detaljer:) Jag ska på kurs till Linda om ett par veckor och det ser jag enormt mycket fram emot. Här är några minusgrader idag bara hoppas inte att det blir lika kallt senare i veckan som det har varit. Slingerstormhatt är urläcker, den vanliga A. hemsleyanum eller vad den heter på latin har jag försökt att så flera gånger men inte lyckats med:( hoppas att du har större tur jag har säkert gjort något helt galet eftersom de inte grott eller att man fått "tomma" frön. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilket fint fjärilshus! Längtar efter en keramikhelg igen.......
  Slingerstormhatt har jag på tillväxt.... men det är köpta plantor så jag vet inget om grobarhet o sånt.... Mina har inte blommat ännu, o den ena kommer jag inte ens ihåg var jag satt! Illa....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Så fint hus och så mysigt med en liten mus där i.
  Jag har slingetstormhatten och sådde den för något år sedan. Den växer sakta, här i alla fall. Jag flyttade den i somras och hoppas där med att den ska ta fart. Står lite mer skyddat från vind nu.
  Jag minns ärligt talat itne att jag ahde några problem med den när jag sådde den. Om fröerna ska stratifieras så brukar jag inte använda kylskåpet. Sår på hösten och har dem i växthuset/Lugnet (hade ju annat mindre innan). Där fryser det när inte fläkten är på. Om jag sår på vintern/våren så ställer jag dem ute på ett skyddat ställe typ under ett planteringsbord eller liknande där jag kan ha lite koll. SKyddar kanske med löv eller ris.
  Tror att även Impecta har fröer till den blomman så jämför pris och frömängd innan du beställer.

  Här har vi storm och grått idag. Jag som ville ut och fixa lite i Lugnet. Känns inte så lockande nu längre. Vi får se.....

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Verkligen fin ditt fjärillshus.
  Och musen har så rätt i att flytta in där.
  "Mus i eget hus", alla längtar vi efter värme och att våren anländer.
  Ha en mysig söndag i stugan, Petra B.

  SvaraRadera
 5. Vilket fint fjärilshus!
  Och de där mössen är ju bara för söta!
  Och krukorna i förra inlägget var ju perfekta till violen och pelargonen!

  Hoppas du har kryat på dig nu!
  Sköt om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Någon erfarenhet av slingerstormhatt har jag inte och jag säger som du vad det gäller stratifiering av fröer...De gånger det har lyckats med sådan sådder är när de såtts på hösten och fått vara kvar ute över vintern...Jag har ägnat rätt mycket tid redan åt dessa underbara förföriska fröer...kan inte bestämma mig för vilken tomatsort jag ska satsa på i år..."vanliga" eller "trevliga"...kanske både och...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 7. Vilket mysigt hus, hur skall du locka till dig fjärilarna, sockervatten ?

  SvaraRadera
 8. Vilket underbart hus. Vilket hantverk. Hur fungerar fjärilshus, det skulle jag också vilja ha. Har försökt plantera växter för att få in fjärilar i min trädgård. Ha en riktigt fin helg. Slingerstormhattar har jag ingen erfarenhet av tyvärr./Gela

  SvaraRadera
 9. Vilket fint litet keramikhus du gjort!! Och så trevligt med en liten mus (av den sorten!;-)...) boende där!;-)
  Jag har åtrått Slingerstormhatt i många år & försökt att så den ett antal gånger... men tyvärr aldrig lyckat med den hela vägen fram! Hoppas du har bättre tur (eller skicklighet... kanske det handlar om!;-)...)!

  SvaraRadera
 10. Vilket gulligt fjärilshus! Visst längtar man nu till sitt växthus! Titta in hos mig så får du se vad jag har fyndat idag till växthuset; jättefina krukor till vårsådderna!
  Ha en fin vecka,
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 11. Så rart och fint fjärilshus!! De kommer att storm trivas hos dig:)

  SvaraRadera
 12. Himla sött! Så rart! Den skulle man ha.

  SvaraRadera
 13. Vilket fint fjärilshus du gjort. Du kommer nog att få många hyresgäster skulle jag tro.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 14. Vilket rart hus du har gjort Lotta! Jättevackert! :) Hoppas du får några bra såtips för slingerstormhatten är verkligen vacker. Det är töat mycket idag - jag håller dock helt med dig. Hellre kallt och soligt väder än så här. Ha en mysig kväll!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 15. Vilket jätte fint fjärilshus du har gjort! Keramikkurs skulle jag vilja testa någon gång!

  SvaraRadera
 16. Där kommer fjärilarna säker att flytta in i sommar. Hur fint som helst :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 17. Vilket gulligt hus...men jag undrar hur man gör för att fjärilarna ska "flytta in"....har aldrig stött på nåt fjärilshus tidigare ;)

  SvaraRadera
 18. Ingen aning om slingerstormhattarna, men fina är de.. bättre köpa färdiga tror jag, (lata jag).. Ditt fjärilshus är så sött och lilla musen som tittar fram.. =). Ha en skön kväll..Kraaaam./Monica

  SvaraRadera
 19. Kan bara instämma - underbart litet fjärilshus, om jag vore fjäril skulle jag flytta in direkt! Men i väntan på fjärilarna är det ju bra att musen håller koll i stugan....

  SvaraRadera
 20. Så fina saker du gjort! Det ser så roligt ut att jobba med lera!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 21. Vilket gulligt litet "mushus".
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 22. Hejsan!

  Den blå har jag lyckats så men den vinröda är bra svår. Du känner ju mig och jag stoppar bara ner i kruka, sätter ut och blir så glad när det gror "ler". Har den i mörka rabatten där det är lite skugga och där trivs den, men i den torra blå är det en miniatyrexemplar. Ha det gott, karina.

  SvaraRadera
 23. Hej
  Jag har den purpurfärgade, köpt planta. Jag tar inte reda på fröna, utan den har fått fröat av sej själv, och det har kommit en del plantor.
  Vet ej hur naturen beter sej, när de får fröna att gro.

  Ha det gott
  /Maggan

  SvaraRadera