tisdag 19 januari 2010

Delad kunskap,


är dubbel kunskap? Eller att lära av varandra.......
Vi har ett litet rum som jag gjorde om för - hmmmm... två år sedan? Det gjordes om till "pysselrum", där har vi den stationära datorn, överfyllda men oumbärliga bokhyllor och ett skrivbord med symaskin. Det är inte ett stort rum och är man två i rummet samtidigt är det trångt men det går ;)

Jag sitter vid datorn och får lärt mig mer om datorns värld (kolla - två datorer samtidigt!)


och dottern sitter på golvet, alternativt vid symaskinen och lär sig sömnadens värld,


Tänk vad vi kan lära oss av varandra!

Jag har idag lärt mig att om man smular ned "ohyrepinnar", de där man kan köpa i storpack, alltså mortlar dem och tar 2 pinnar/ 1 liter vatten och vattnar pelargonerna med dem så kan förhoppningsvis ohyran försvinna. Lärde mig också att om pellisarna har det för torrt, så kommer ohyran och intar växterna. Så i morgon skall jag vattna de som står ute i lilla växthuset (fortfarande +4 på insidan med hjälp av fläkt och fotogenlampa och +0 på utsidan). Skall även se till att de har lite fukt på krukfatet. Ett tips var att lägga lecakulor på krukfatet och hälla i lite vatten så att det finns fukt men inte att krukan står direkt i vatten.

P:S Vattning skall ske mycket sparsamt den här årstiden. Jag har lagt små snöbollar på jorden då och då nu under vintern för att de skall få fukt och det är tillräckligt än så länge :)


Alltså är jag idag, mycket klokare än vad jag var igår :)
5 kommentarer:

 1. Jag hejar på från mitt lilla pysselrum:)) Jag har försökt städa i mitt pysselrum idag. Det enda som egentligen hände vara att jag hittade en massa grejer som jag inte vet vad jag ska göra av?
  Sover på saken. / Johanna

  SvaraRadera
 2. Vattna INTE för mycket!! Det är inte mycket att göra att de står torrt.
  Vattnar du för mycket är det risk att de ruttnar!
  Duscha i så fall hellre.
  Linda

  SvaraRadera
 3. Egentligen borde man tänka efter varje dag vad man lärt sig. Man lär ju alltid nytt (även om vissa tror sig vara fullärda!). Det där med ohyrapinnarna visste jag inte så det var nytt för mig också. Sist jag avr i Lugnet (i söndags) så hade vattenkannorna frusit. Måste dit igen och kolla om den töat upp. Jag satte nämligen in dem under plasttältet, där fläkten är.

  Ha en bra dag! Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Tänk så tråkigt det hade varit om man var fullärd......

  SvaraRadera
 5. Så duktig du är som har koll i ditt växthus, det har INTE jag! Sist jag var där (innan jul?) hade vattenkannorna frusit och jag bar in dem för upptining i garaget. Där står de fortfarande, orörda. Maken pratar något om att jag kanske borde titta till Änglatrumpeterna i garaget och skvätta lite vatten på dem... men jag är inte road av den sortens växter alls vid denna tiden, underligt egentligen. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera