fredag 15 januari 2010

Blommig fredag och loppisfynd

Jag och dottern var på loppis i onsdags, hon letar kläder och jag andra ting, denna gång fann jag söta små krukor för endast 20 kr st, som passar perfekt till både Pelargonen och Murgrönsviolen som har flyttat in ifrån lilla växthuset.

Det är väl vårlängtan som gör att jag hämtar in blommorna ;)

På loppisen hittade jag lite fler grejor och om jag piggnar till och det elaka viruset släpper sitt tag, skall jag greja lite med några av krukorna i helgen - återkommer till dem i så fall.

Önskar er en trevlig fredag, ni missar väl inte att det är trädgårdsprogram ikväll? Värdshusträdgården kl 21.30 i TV 2, det var ett trevligt program tycker jag och snart är det ju dags att ta tag i köksträdgården; planera fröinköp och beställning och sedan sådd.

Fler blommiga bidrag denna fredag, hittar ni hos Katarina.29 kommentarer:

 1. Vikla fina fynd du gjorde. Trädgårdsprogrammet spelar jag in för det är INTE uppskattat (av resterande familjemedlemmar) med såna program om fredagskvällarna. (knappt av mig heller om jag ska vara riktigt ärlig) Idag har jag dessutom "städat" bland allt inspelat på hårddisken så att det får plats. Gissa om jag blev besviken tidigare i veckan när jag skulle titta på första avsnittet och det står att inspelningen misslyckats =( Så är det med en dotter som spelar in allt! Ha en fin fredag / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Väldigt fina, romantiska krukor! Murgrönsviolen dog för mig - sorgligt. Loppisbesök har en fantastisk helande verkan, på mig i alla fall..
  ...kanske inte på min man...

  SvaraRadera
 3. Att gå på loppis är som att resa i sitt minne lite...så många saker som påminner om barndom och människor man känt och känner ;) Jag kan gå runt och titta och minnas hur länge som helst....och så är det ju kul attt göra fynd förstås.

  SvaraRadera
 4. Riktigt fina fynd !

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om tv-programmet. Inte dumt alls om man jämför med det som varit. Och krukorna - jättesöta. Mer sånt behövs i kyla och mörker. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Jättesöta krukor du hittat. Tyvärr har jag missat trädgårdsprogrammet på fredagar men skall söka upp dem på TV4 Anytime och titta
  Ha en bra helg
  Susanne

  SvaraRadera
 7. Åh, de krukorna var verkligen fynd du gjorde -å de passar perfekt till dina pelargoner! Fin helg//Eva

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra fynd - jag hittar aldrig till några loppisar. Har varit en enda gång på ett - måste nog leta mer aktivt nu. Och tack för tipset om trädgårdsprogrammet - ska genast fixa så det spelas in.
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 9. Jättefina loppisfynd och jag har också börjat så smått med mina pelargoner fast det kanske är i tidigaste laget. Jag tyckte också att trädgårdsprogrammet var bra och känner att det hade varit praktiskt om fem stundenter från närliggande skola med trädgårdsinriktning hade kommit till min trädgård och grävt......
  Trevlig helg och tack för en jättefin blogg och dina inlägg är vardagsglädje för mig.

  Hälsningar
  Ulrika

  SvaraRadera
 10. Förr innan mina pelargoner drabbades av en rötsjukdom (har nästan inga kvar:( ) då tog jag alltid in blommande pelargoner till köksfönstret det var så underbart;) Man blir så glad och "vårig" när de blommar så fint, loppis är ju inte heller dumt att pigga upp sig med. Dina krukor är jättesöta./Monne

  SvaraRadera
 11. Vilka vackra krukor. Måste nog besöka en loppis snart. Alla hittar ju så fina saker där. Ha en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 12. Fina krukor! Jo, visst börjar det bli dags att plocka fram några undanstoppade växter nu. :-)

  SvaraRadera
 13. Så söta krukor. Det är kul att gå på loppisar och fynda. Får titta på trädgårdsprogrammet på webben även den här veckan eftersom jag jobbar kväll idag. Kram

  SvaraRadera
 14. SÅ underbart söta krukor! VIll ha!
  Så du har ett virus du, låter inte trevligt alls. Hoppas du kryar på dig snart.
  Programet kommer jag att missa men det går kanske med dagens teknik att se det efteråt???

  "Krya på dig kramar"

  SvaraRadera
 15. Så sött! Och vårigt! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 16. Vilken härligt loppisfynd Lotta. De är jättesöta och mysigt med blommande pelargoner. Och visst är det trevligt med trädgårdstv igen.

  Trevlig helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 17. På loppis kan man verkligen fynda ibland, jätte söta krukor du hittat!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 18. Verkligen jättesöta krukor. Ja vad man längtar efter pellisarna. Jag brukar gå ut och prata lite med dem då och då...hoppas att inte någon granne hör det för då tror de nog att man bli tokigare än man redan är. Ha en skön helg och krya på dig kära Lotta. Kram!

  SvaraRadera
 19. Visst är det kul när man kan fynda på loppis. Ibland kan man göra riktiga kap. Mycket söta krukor, romanstiskt vackra på nåt sett, perfekt till pellarna!
  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 20. Så lyckade fynd Lotta! Tack för tipset om TV. Ska kolla in första programmet på SVT/Play nu.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 21. Hejsan Lotta!
  Först och främst skall jag ta ett djupt andetag och blåsa åt ditt håll så att elaka virusen försvinner snabbt som ögat;))! Om jag dessutom svär på finska så brukar de flesta fly i panik - typ;))!
  Vilka jättesöta små krukor du har hittat - vilket loppis var ni i?
  Ja. Tänk. Det är ni här i bloggvärlden som har öppnat även mina "kräsna" ögon för loppisv ärlden. /Anja

  SvaraRadera
 22. Ska också titta på det programet i kväll//Britt

  SvaraRadera
 23. Fina krukor.

  Jag lär inte se på något trädgårdsprogram ikväll. Dottern har nattgäster och tv-apparaterna är fullbokade! =)

  SvaraRadera
 24. Underbara dessa små krukor.. vill man ha massa av och det är ju så härligt när man springer på så fina loppisfynd. Känner nästan för en runda idag om inte städning och inhandling av paket stod på listan. Hoppas du känner dig lite bättre och bacilluskerna har flugit sin kos.. kram Monica

  SvaraRadera
 25. Hej Lotta! Jättesöta krukor - påminner om min kinesiska som jag har haft i massor av år. Mina grönsaksfröer kom med posten igår - att ha bråttom med beställningen = vårlängtan, eller hur?
  Kram

  SvaraRadera
 26. Helt ljuvliga krukor du hittat på loppis och med den vita pellisen blev det fullständigt .
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 27. Att fynda krukor på loppis är toppen och man kan göra fynd för några få ören...
  Så du har börjat bära runt på dina krukor redan...ja varför inte...Jag funderade för någon dag sedan på om jag skulle ta upp Änglatrumpeterna o kolla hur de mår...tveksam till om de klarat sig...Med detta väder är man tvungen att göra radikala grepp för att få igång våren i sig...jag har beställt fröer och googlar på allt möjligt i växtväg...En spännande tid ligger framför oss men också nerkramande...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 28. Älskar loppisar, normalt är det svårt att få tid till det eftersom det ofta är öppet på lördagar. Nu har jag all tid i världen men tar mig inte ut *morr*. Ska försöka hålla mig med shopping till köket är klart, kommer nog ha grejor att röja med ändå *ler*.
  Gillar skarpt Värdshusträdgården eftersom jag ska satsa ännu mer på grönsaker i sommar. Skulle gärna ha den vackra muren för lite extra känsla.
  Orkar nog lyfta Impectakatalogen, tar det som projekt i morron. Ha en bra lördag!

  SvaraRadera