fredag 4 december 2009

Stilrent och enkelt,

När jag pysslar runt och donar här hemma, så har jag ofta en bild i mitt huvud om hur jag vill att det skall se ut - ibland har jag inspirerats av bloggar och tidningar - jag har märkt att jag ofta dras åt det enkla och naturliga i inredning. Visst kan jag tycka att många arrangemang är mycket fina hos andra men när jag gör något liknande hos mig, så passar det liksom inte in.

I går var jag och hälsade på hos Kia och fick en god fika, trädgårdsrundvandring och lite granris från ett nedsågat träd. I Kias kök (hon har ingen blogg fast jag tycker hon skulle ha det :) så stod en fin ljusstake i fönstret - enkel, naturlig och vacker,
Ett stycke drivved överstryket med ett tunt lager vit färg, ljushållare (Panduro tror jag) och en liten stjärna - så smakfullt! Jag blev också visad de pågående projekten av drivved och Kia - de kommer bli så fina :)

Det är väl inte för intet som jag är så förälskad i drivved och samlar på mig massor av brädor - har ett stort förråd av drivved i källaren ;)  Ett pyssel är faktiskt på G...... återkommer till det senare.

I dag är det lördag och det är milt väder, lite regndugg ser jag........ blir nog en innedag med en lagom fördelning av "nytta och nöje", nytta = städ och tvätt, nöje=någon form av pyssel :)

Jag har också fyllt kameran med bilder från igår så det blir nog ett å annat inlägg med :) Önskar er en skön lördag!
10 kommentarer:

 1. Men vad du är produktiv.. Hann inte mer än skriva en kommentar på ditt förra inläggg så har du gjort ett nytt ;-) Superfin ljusstake, den gillar jag skarpt. Är också förtjust i drivved, kan tänka mig att du får en massa idèer av det.
  Till skillnad från dig så har jag aldrig en klar bild av hur något ska se ut när det är klart. Det blir som det blir och blir det inte bra så gör jag om (eller blir galen och kastar...).// Peter

  SvaraRadera
 2. Där satte du hammaren på spiken! Fint hos andra men passar inte in hos mig, just så känner jag OFTA! Men det handlar nog om att även om jag tycker att det är vackert så är det inte "jag" Du fårstår hur jag menar va? Drivved t.ex är ursnyggt men passar inte alls in hos mig.

  Den där bilden har jag ofta när jag köper saker men sen har de en förmåga att inte alls bli som det var tänkt. T.ex när jag köper blommor till julgrupperna så planerar jag vilka som ska bo tillsammans redan i affären - logiskt tycker jag. Men när jag sen gör grupperna så brukar de inte alls bli som planerat. Då hittar jag för det mesta andra lösningar. Ibland blir det växter över och andra gånger får jag kompletera. Ha en skön helg, här ropar färsen på mig att den vill bli julköttbullar NU / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Jättefin ljusstake...
  Det där med att man tycker så mycket är fint men att det inte passar in hos en själv är så sant...och tur är väl det. För då hade det sett likadant ut hos alla eller...så hade alla haft ett mischmasch av saker som inte passat med varandra ;) ;) ;)

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen en stilig ljusstake. Det finns så mycket skräp som är... öh, ostiligt.

  (Den svarta "fondväggen" hos mig är bara ett stycke svart tyg inhandlat för ändamålet..!)

  SvaraRadera
 5. Men tack för idén! Jag har fyra ljushållare som stått ute i trädgården o inte passat in där o i källaren står en gammal sliten mini-huggkubb sen det eldades med ved här i huset....
  Imorgon tar jag fram borrmaskinen ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Supersnygg adventsljusstake!!
  Jag ska absolut köpa fröer - varför inte? :) Har du tips på fina frökataloger, förutom Impectas, så tipsa mig gärna!
  Jag såg Marinas fundering på photoshopande. Jag har ett liknande problem, men ändå inte...
  Vill göra en bild svartvit och ha en detalj i färg, nu är just den delen svart redan på färgfotot och med svart bakgrund. Vet du hur jag kan fixa det? Om du förstod min konstiga beskrivning. :) jordundernaglarna @ telia . com

  Ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 7. Men den var ju superläcker! /Jenny

  SvaraRadera
 8. Hejsan damen på andra sidan. Känner på samma sätt för det mesta pyntet är inte riktigt "jag". Men det enkla kan inspirera en mycket och vad jag avundas dej din hög med drivved. Skulle vilja ha en vacker bräda på ett speciellt ställe, men än så länge får en egengjord krans hänga där. Ska ta mannen och fikakorgen med mig när han blir långledig för bor man på en ö så visst finns det stränder att göra fynd på, hoppas jag. Ska bli intressant att se ditt pyssel av drivveden och så vacker ljusstaken var. Väntar på mitt fönsterrum men nu efter jul ska köket få en ordentlig renovering så matkällaren får inhysa en del växter. Ute på södersidan har jag höljt in fikon och kiwi i väv så jag hppas de klarar sig om det skulle komma lite minusgrader. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Jättefin är ljusstaken , det finns otroligt mycket fint som man vill göra , men som sagt det passar kanske inte in här hemma.
  Jag måste fråga hur gör man för att få tre spalter på bloggen som du har?
  Hälsningar Carina

  SvaraRadera
 10. Hej igen,
  jag vet inte om du såg min fråga tidigare ang photoshop, men det har jag fixat på egen hand! Ha det gott!

  SvaraRadera