lördag 5 december 2009

I mitt köksfönster,

har jag också en ljusstake :) Fyndade en gammal ljusstake i svärfars källare (en outömlig skattkammare) men den var rätt illa åtgången så jag målade den vit, knöt lite rosetter, slipade till med sandpapper för att få fram den"gamla och slitna" toutchen och nu är den som ny :)


Nu har stjälken på min vita amaryllis blivit på tok för tung så jag klippte av blomman och satten den i vas tillsammans med granriset jag hämtade hos Kia igår  - inte så tokigt eller?


Söta små silverhjärtan får pynta ljusstaken nu när det vankas mot jul,


fniss - ett litet självporträtt, tur ni inte ser mer för idag har det varit röjardag och bakdag och håret har stått på ända hela dan  :)


Ha det,12 kommentarer:

 1. Så fint du gjort i ordning och faktum är att jag har två liknande ljusstakar men med 7 armar...min pappa har gjort den en på någon snickarkurs någon gång på 50-talet...har inte hjärta att måla om den men har allt tänkt tanken...Den andra har en annan släkting tillverkat betydligt tidigare så den får också vara som den är...kanske...För nu blev jag riktigt sugen på att måla om...hm...
  Sådana dagar är rätt trevliga och visst sjutton brukar man se märkligt ut fram på kvällskvisten...(med tanke på ditt lilla "kul"-självporträtt...).
  Ha nu en riktigt mysig 2:advent!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Jag undrar var du tar all tid ifrån? Du är så aktiv hela tiden, pysslar, fotar,bloggar mm. Själv råka jag nämna till mina jobbarkompisar att jag vill gå en fotokurs. Alla skrattade och lovade att noga följa upp detta. Det slutade med att jag fick lova att jag skulle äta upp min kamera.;))

  SvaraRadera
 3. Himla fin ljusstake, det gjorde susen med målarfärg och söta dekorationer. Gillar dom små rosetterna och hjärtana!

  Ha en fin advent! Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Det var ett roligt självporträtt.
  Ljusstaken blev jättefin. Kul när man kan fixa till det själv ;)

  SvaraRadera
 5. Kul att man kan se dig där lite.. =).. Så himla fin din ljusstake blev.. har också något sådant i källaren, farfar har gjort den och jag har inte gillat träfärgen som den har så måla kanske är svaret.. och slipa *smile*. Dina foton är så vackra, vita och stämningsfulla.. och jag gillar det du gjort med korten.. så där i kanterna du vet. Mycket pyssel o grejs nu men inte hinner jag det jag tänker i slutändan.. kort o bak var tänkt idag.. men timmarna flyger iväg.. o inga kort är gjorda får hoppas på morgondagen.. kramiz/Moa

  SvaraRadera
 6. Det är ju så roligt att se gamla saker få nytt liv, ljusstaken är jättefin med rutiga bandet och hjärtan på. Gillar självporträttet! :)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Vad fin den blev, ljusstaken. Vi har också en liknande, som makens morfar gjort...undras om man får lov att måla den vit, det blev ju en helt annan ljusstake! Det är väl frågan det, men om jag visar honom din bild så kanske..=)

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Har du redan varit och gjort fynd sen jag var inne, så vackert det blev och kanske ska jag behålla min målade som jag lagt till återvinning. Ska iallafall prova att slipa till den lite för Leffe far inte förrän i eftermiddag så jag hinner testa, tack för inspirationen. Du, en skönhet består oavsett ålder och utseende för har man inre skönhet så lyser den igenom "allt", är min filosofi "ler". Vacker har jag aldrig varit men ett fördelaktigt yttre klarar man sig långt med, som i mitt eget fall "ler". Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Såååå fiiiint som vanligt!Din adventstake är jättevacker även om jag själv skulle inte våga ha det så. Jag har bara metaller av olika slag närmast ljuset.
  På tal om amaryllis så driver jag dem alltid först i kruka och sedan i lagom knoppstadium hamnar de som snitt i en vas. På så vis slipper jag omkullvälta krukor./Anja

  SvaraRadera
 10. Så himla fint det blev Lotta! De där ljusstakarna har jag sett på loppis ibland och oj så fina de blir med lite vit färg. Söta hjärtan och band också. Härligt med blommande amaryllis också! Ha en skön söndag! Kram från Karin

  SvaraRadera
 11. Din ljusstake är så otroligt fin sedan du gjort vid den. Rosetterna och silverhjärtanen var verkligen pricken över i:et. Jag vill minans att det fanns en liknande, när mamma levde, som härstammade från min famor och farfar. Men den, som så mycket annat, har vår far tyvärr kasserat sedan han blev ensam. Jag får kanske be maken göra en åt mig =) Han är ju utbildad och har de rätta verktygen. Ha nu en underbar söndag/ kram gittan

  SvaraRadera
 12. Vilka fina bilder - som vanligt!
  Önskar dig en fin andra advent!

  /Marie - Systrarna -

  SvaraRadera