fredag 4 december 2009

Blommig fredag - knoppar och analkande vår

och denna fredag är jag inte så sen som för en vecka sedan :) Jag har en dagsfärsk bild på en knoppande Tibast,


och jag hittade också en gren med de små söta blommorna!


Inte är det hos mig för min stora, fina Tibast ville inte vara med längre i min trädgård (har minst 100 bebisar så jag är rätt nöjd ändå) utan denna blommande Tibast jag såg idag, finns hemma hos Kia, min trädgårdsvän som jag hälsade på idag :)

Vi fikade, pratade och tog en trädgårdstur och jag hittade frodiga knoppar på Kias Julros - klockjulros?
Såg också en liten gullig rosenknopp som överlevt frostdygnen,

Vi var på ett annat ljuvligt ställe men det får jag berätta mer om en annan dag :) Skall nu titta in hos Katarina och se vad det finns för fler bidrag till blommig fredag,

8 kommentarer:

 1. Lustigt med just tibasten. Gick en sväng runt i trädgården idag, det var ett par veckor sedan sist, och när jag såg att den vita tibasten börjat slå ut sina blommor tänkte jag på dig.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hmm, klockjulros?? Kan det vara det jag fått av en fd granne då tro. Den ser i alla fall likadan ut, lika fin knopp där också. :)

  Trevlig helg och advent!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Så fin Lotta.... Då får jag ta en tur till mitt ställe där den växer vild här på Kinnekulle. Måste ju kolla om den har kommit lika långt....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker knopp på julrosen...den ser lite gullig ut liksom ;)
  Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 5. Har aldrig hört talas om tibast förut, men nu under två veckors tid har fler olika personer visat tibast på sina sidor. Så härligt med en sådan färgklick mitt i det gråa och avlövade.

  Julrosen ser ut att bli speciell. Ser nästan riktigt tropisk ut på bilden.Så många visar upp vackra julrosor nu, så det får bli en sådan planta till nästa säsong hos mig.Otroligt eg att de kan blomma mitt i vintern. Fantastiskt!
  Tack för din härliga kommentar hos mig!

  Ha nu en riktigt skön och mysig 2:a adventshelg!
  /Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Tänk att den börjar blomma redan. Jag blev alldeles sorgsen när du skrev att din Tibast dött, vet ju hur mycket du gillat den, men vilken tur att den "ynglat" av sig så du kan fortsätta njuta av den. Härligt med trädgårdstur även så här års, bra kombination med en mysig fika. Ha en skön helg.// Kram Peter

  SvaraRadera
 7. Härliga och trösterika bilder. Tibast som blommar nu! Wow! Här uppe kan den blomma i djupaste snön i februari, men nu...Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Tibast...mums för ögat! Hoppas alla dina bebisar klarar sig!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera