måndag 21 december 2009

Snö hela långa dagen.......

äntligen har jag fått snö! Massor av snö! Och jag är så lycklig......
Tog t.o.m en joggingtur i snön...... joggade förbi infarten till herrgården Stora torp där de sålde julgranar (där vi köpte vår för en vecka sedan) och i dag hade de tänt eld i ett stort kärl, massor av ljusslingor till infarten och bilarna körde in på vägen, en efter en för att köpa julgran, snöflingorna dalade.... just där stannade jag till en stund och bara njöt! Vilken julkänsla! Väl hemma så strosade jag en stund i trädgården.....


tinade upp första isljuslyktan och tände ett ljus i den - den blev riktigt fin!


Den är pyntad med grankvistar. Idag gjorde jag 2 nya och i vattnet lade jag de vissnade, röda tulpanerna jag köpte i fredags - kan nog bli fint till julafton :)

Nu är det nedräkning...... och jag är ledig i 5 dagar! Ha en skön kväll :)


22 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  Så mycket snö ni har fått i stan!!
  Mannen ringde hem idag(han jobbar i GBG) o frågade hur mycket snö vi hade fått??
  Här har inte snöat alls:-((,konstigt var lokalt det kan komma!!
  Men imorgon skall vi visst få vår beskärda del,härligt!

  Vilka fina ljuslyktor du har gjort!
  kanske skulle försöka mig på att göra en,var det svårt?

  Jag har varit o är ledig 6 dagar nu före jul,men jobbar julafton o juldagen.Så är det ju när man jobbar inom vården.

  Ha nu en himla mysig julhelg o sköt om dig:-))

  Kram MLK:-))

  SvaraRadera
 2. Fina islyktor, jag ska nog hinna prova det jag med innan jul!

  Det är kul det här med snön... jag bor som du vet i Kungälv.. här är det nästan barmark... Men jag jobbar i Torslanda och där vräkte snön ner hela förmiddagen.... Suck...hoppas det kan komma lite mer här hemma innan torsdag.

  Önskar dig en riktigt god jul! Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Oj oj, en joggingtur!
  Igår bestämde jag mig för att inte springa, snön vräkte ner, 10 cm på bara en liten stund. Och ca -5 grader (minusgraderna kändes mer ok än all snö som kom ner, med pannlampa blir man bländad...)
  Ikväll är det -14 så jag satsar på att stanna inne... (jo, har varit på massage ikväll och det är orsak nog till att stanna inne i värmen!)
  Får se om jag har någon ursäkt i morgon kväll... ;)

  Vilken jättefin lykta du gjort!
  Och gamla tulpaner låter ju jättefint!
  Fick just en idé - att ta med överblivna blommor från blomsteraffären och gjuta lyktor av det och sedan tända utanför affären...!! *drömmer vidare*

  Ha det jättegott!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. MLK - ja, det var verkligen ett lokalt snöfall här i stan idag! Men jag är glad för det :) och hoppas ni får ert snöfall i morgon - trodde faktiskt att ni hade snö allaredan`?!
  Islyktan var lätt att göra, lättare än keramik ;) Titta på mitt föregående inlägg så finns det en beskrivning :) Ha nu en härlig julhelg :)
  ****************************
  Mari: Ops - har ni inte fått snö heller? Du skall se att det kommer i morgon ;)Hoppad du får en vit jul :)
  ***************************
  Kära X :) Har man suttit inne hela dagen är det skönt att komma ut och röra sig en stund. Massage låter inte dumt det heller :)
  Tycker du skall göra massor av islyktor utan för din butik - det kommer att locka många besökare om det ser mysigt ut :)

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det helt underbart! Hoppas att det får ligga kvar så vi får en vit jul, det hade ju varit riktigt härligt! =)

  /Marie

  SvaraRadera
 6. Så vackert det är med all den fina snön! Vilken tjusig islyckta du har gjort! Jag önskar dig en riktig GOD JUL! / Irene

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du också fick snö till slut. Här ska det visst snöa imorgon också...nu känns det som att det blir en vit jul för ovanlighetens skull.
  Lyktan blev jättefin.

  SvaraRadera
 8. Så fin den blev din lykta.... Tulpanerna låter som en snygg idé ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt dan före dan före....
  Nina

  SvaraRadera
 9. Ja här sitter jag som har varit ledig några dagar...vilade på eftermiddagen så nu är jag vaken...helgalet...kl är 01.10 men snart ska jag sova...känner att ögonlocken börjar blinka...Ingen snö hos oss o ändå är det inte så många mil emellan...Sonen med flickvän var ner i stan idag men de märkte inget av snöovädret...men såklart att de hade fokus på butiker och gick väl mest in och ut antar jag...
  Ja just nu så har vi ingen gran men den är på G...när jag vaknar är den antagligen här...Den ska kläs när det skymmer på em...
  Förstår om du har lyckosprall med all snö för sååå ska det vara vid jul...äntligen!!!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 10. ...glömde din vackra lykta...Så vacker o tulpaner kommer att bli suveränt fint...Jag har en på gång ute i trädgården och den ska vältas på julaftonen...Jag har lagt i idegran o bär från järneken...

  DS

  SvaraRadera
 11. Natt!
  Läckert med infrusna lyktor...Hm...Idé till mig kanske...
  GOD JUL på dig och ha en skön ledighet!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 12. Så fina dina islyktor är. Blir så stämningsfullt ljus i såna. Härligt att du också har fått en massa snö som du gillar. Jag börjar faktiskt hålla med om att det är härligt med riktig vinter, men jag föredrar att vara ledig då (också...) för jag tycker det blir så jobbigt med klädsel när man åker tåg osv och det blir varmt och kallt om vartannat. Hoppas du får sköna lediga dagar.// Kram Peter

  SvaraRadera
 13. Med snö ser allt genast "juligare" ut.
  Din islykta ser alldeles fantastisk ut.
  Granris i isen gör det extra juligt.
  Önskar dig en riktig GOG JUL och mysig ledighet.
  Kram, Petra B.

  SvaraRadera
 14. Härligt! Snö vid den här tiden kan verkligen vara toppen. Här ligger snön kvar (runt 10 cm) än, men senare i veckan ska det visst bli varmare väder igen.

  SvaraRadera
 15. Hrmpf... snön kommenterar jag inte, men vi är ju alla olika eller hur ;P Jag hoppas på lite varmare väder så man slipper frysa så förbaskat när man väl vågar sig utan för dörren. Vitt är frörvisso vackert, vi har nog fått ca 25 cm, men attans vad kallt det är! Idag blåser det dessutom så det blir inomhuspyssel hela långa dagen. Hoppas ni får en riktigt God Jul / kram gittan (vintergnällspiken)

  SvaraRadera
 16. Vilken skön stämning du förmedlar både med text och bild!
  Granris har jag ockås smyckat mina islyktor med, men jag kan tänka mig att det blir fin effekt med de vissnande tulpanerna. Jag har också fryst vatten i flera plastglas och försökt bygga upp en lyckta med hjälp av dom. Det blev ganska bra det också.

  SvaraRadera
 17. Wow, vilken entré!! Synd att man bor så långt bort. Då skulle jag nog försöka göra mig små ärenden varje dag!! Trevlig helg! /Ruben

  SvaraRadera
 18. Vilka supermysiga bilder!
  God Jul:)

  SvaraRadera
 19. Jättefin lykta och visst är det underbart vackert med snön. Tyvärr blåser det här nu och är runt 0 grader. VI hoppas så att snön får ligga kvar över julen.

  Kram!

  SvaraRadera
 20. Inte för att jag är så förtjust i snön precis men nog är det väl himla härligt att vi får en vit jul iallafall. Och ungarna är ju allra gladast o det är viktigast för mej.
  Önskar dej en superskön jul. /Mia

  SvaraRadera
 21. Inatt får vi lika mycket snö här.. det är på god väg och det är härligt.. har snöat sedan sjutiden och kommit någon decimeter nu.. underbart och jag är så lycklig över det också.. Islyktorna är jättefina.. undrar om jag hinner få till så fina också.. kramiz/monica

  SvaraRadera
 22. Vad fint! Det har snöat en massa i Cleveland, och vi har en del mer på vag.

  SvaraRadera