måndag 21 december 2009

Julgranen.....

är inte lätt att fota, vill ju att den på bild, skall se ut såsom jag ser den här hemma ;) men jag får ju med både tv och tavlor - fniss...... så lite trix med fotot, så kanske ögonen fokuserar enbart på granen;


Jo, och ni vet ju alla ni med kamera, hur svårt det är att fota inomhus den här årstiden..... men den har rött och guld som färg och gnistrar och glimmar så fint :)

Jag har ett litet sidebord på hjul (lånat av syrran, vi lånar möbler av varann :) och just nu så står Amaryllisarna där, på blomsterbordet - det var nämligen lite för kallt i vinkastet för att de skulle blomma, så de har fått flytta in i värmen.


Ser att Johannas fina fotogenlampa kom med på bilden - den har hon fått av svärfar..... ni vet, han med en skattkammare i källaren :)

Den här donnan väntar jag så på att hon skall slå ut, detta är Carmen!


Den första blomstängeln har döttrarna fått, den står i en vas med granris uppe på vinden där de har sitt eget lilla bo, den andra knoppen skall jag njuta av, den har en så vacker mörkvinröd färg.

Söndagen gick i julstökets tecken - julgodiset är nästan klart, bara lite knäck kvar som skall kokas,och stora bordet har kommit på plats i matsalen med div annat julpynt - skall se om jag kan få till en bild på tisdag när jag är ledig - det blev nämligen bara så fint........ :)

Och det snöar......... visst blir det en vit jul i år? Minns inte när vi hade det sist..... 1997?


14 kommentarer:

 1. Vi funderade också på när det senast var en vit jul. Jag vet att det snöade mycket 95-96 (då var jag gravid så det minns man)men jag minns inte hur det var på själva julafton och inte sen heller. Får kolla tillbaka i dagböckerna kanske.

  JAha, så ni har också julstökat, härligt. Så många amaryllisar du har! Den där mörka är underbart vacker.

  Idag är första dagen på mitt tre veckor långa lov och som jag har längtat!
  Snart ska jag ut och köra i snön lite för att köpa revben och rökad korv bla.

  Ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart välformad gran ni funnit! :D

  Vår gran går också i rött o guld, varför ändra på ett vinnande koncept? ;).

  Hörde på tv att senaste gången hela Sverige hade en vit jul var 1995. Vi har ca 25cm snö o -7, helt fantastiskt! :)

  Varm kram

  SvaraRadera
 3. Oj, den där Carmen får du visa lite längre fram! Färgen ser ju fantastisk ut (till skillnad från de där äckel-röda vanliga blommorna). :-)

  Så till din fråga: Jag har några plusgrader i växthuset nu under vintern. För min del räcker det med att det är frostfritt där, men är det för nära nollgradigt blir det så lätt mögel där inne. Och jo, det kostar ju lite men det är det värt. Istället för en kupévärmare (som inte är ekonomisk i drift) så bör du satsa på en byggläkt (2kW) som finns att köpa lite överallt. Dessa har inbyggd termostat.

  SvaraRadera
 4. Ja Lotta det är inte lätt att fånga det där varma,gnistrande och glittrande ljuset på granen inne. Inte ute heller för den delen. Jag lyckades fotoshopa lite på min julgransbild men det blev ändå inte bra. Tycker att din gran ser väldigt vacker ut speciellt när snöflingorna dalar:)Amaryllisar är väldigt vackra men jag kan inte få dem att blomma om så nu efter att ha försökt i flera år skiter jag i det:) har köpt en liten mini som snart börjar att blomma. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Så fina amaryllisar! Alltid lika spännande att se hur de växer och om man kan få dem att komma igen nästa år.

  SvaraRadera
 6. Roligt att du visar din fina gran! Jag är som ett barn när vi har klätt granen. Ögonen tindrar, men fota den, det lyckas jag inte med.
  Roligt att du också gjorde islyktor! Så fina de blev! Jag ställde ut en ny innan jag for till jobbet i morse. Jag ska kolla in dina länkar också om islyktorna.
  Må så gott i den vita vintern!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med om att det är svårt att fotografera inomhus, men jag tycker du lyckades bra. Tv är ju nåt alla har men som ingen vill kännas vid ;))
  Men granen ser jättefin ut. Ska försöka föreviga våran också ;)

  SvaraRadera
 8. Vi har också ganska mycket snö. Härligt!!Håller tummarna att den får ligga kvar till jul.
  Granen ser verkligen fin ut.God jul till dig!

  SvaraRadera
 9. Underbart julig gran och världen vackraste rosetter! Ja, det är verkligen svårt med inomhus fotande och att inte få med onödiga ting i bilderna, men du lyckades :)
  Vilken enorm mängd amaryllisar du har på G!! Härligt!
  Önskar dig en riktigt God Jul! /Bea

  SvaraRadera
 10. Vi har inte fått in någon gran ännu men i kväll ska den införskaffas...Sicket slit o släp för dessa så mirakulösa dagar...Vaknade med julstämning i kroppen och nu har jag "finputsat" det sista dammet...vädrat ut och tänt ljus...Sen satte sig Sallykatten mitt på "finduken" på matsalsbordet...de har känsla för smak dessa små djur...
  Hittade små Amaryllisar som "glömts" bort på blomsterhallen igår...9.90 tog de och jag tror att de smäktade efter ljus...De blir säker vanligt röda men de har redan vänts sig mor ljuset...De övriga är på G att blomma och de är kraftiga och fina...
  Ha det nu gott de dagar som är kvar fram till julaftonen och njut av ledigheten...visst är det mysigt med snön...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 11. Ja efter nattens och dagens snöande kan man nog inte annat än att tro på en vit jul! Härligt - det är så vackert att man får nypa sig i armen. :)

  Vilken härlig julgran Lotta! Vad gör det att man anar lite av tv:n bakom? Det är granen som ögat ser... :) Härlig färg på amaryllisen! Ha en riktigt fin jul! Kramar Karin

  SvaraRadera
 12. Ser jättemysigt ut!!!
  God jul önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 13. Vilken fin amaryllissamling! Det är härliga blommor. Jag har 3 st amaryllis men en har jag vattnat ihjäl tror jag. Det kliar i fingrarna när jag handlar på min ICA affär de säljer 2 st för 99 och jag tänker NEJ!!!! jag har nog många redan men vad sjutton.....vi får väl se.
  Fin gran !!!

  SvaraRadera
 14. Visst är det helt underbart att vi oxå ska få en vit jul. Kan inte minnas när vi hade det sist. Men en sak är säkert, och det är att det är den första julen som våra barn får uppleva med SNÖ! :D
  Vilken vacker gran ni har! Nu börjar allt julkänslan infinna sig! *Härligt*
  Kram kram
  -Anna-

  SvaraRadera