Visst är äpplet jag hittade i butiken fint? Tror jag läste om det i höstas, att det sattes på en "etikett" på äpplet och sedan fick det mogna med etiketten på - och så blev det så här fint!
Ingredienser:
3 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
100 - 125 gr philidelfiaost
smulade pepparkakor (alt digestivekex 5 st)
Skål 1 - vispa äggvitor till hårt skum
Skål 2 - vispa grädden
Skål 3 - finfördela osten och blanda ned äggulorna en i taget. Rör ned socker och vaniljsocker.
Rör ned grädden.
Vänd ned äggvitorna.
Smula pepparkakor i en form med löstagbar botten (täck alltså botten med ett tunt lager)
Häll i smeten.
Valfritt är att röra ned någon form av sylt eller färska bär.
Låt stå i frysen minst 5 timmar.
Kan dekoreras med frukt eller bär eller som jag gör - gör ett mönster med gaffel där sylt blandas med den vita smeten, innan kakan fryses.
Alt - klipp ut ett hjärtan/stjärna i papper och lägg på frusen kaka, ströa kanel över, lyft bort pappret och du har ett fint mönster.
Nu snöar det jätte, jättemycket ute!!! Ho ho ho..... tror visst tomten får bruk av släden i år........ :)
Hej Lotta!
SvaraRaderaJag sa ju att jag skulle skicka snö till dig så bra att den kom fram. Här snöar det igen massor.
Vad spännande för dig att vakna imorgon det är en alldeles speciell känsla särskilt dan före doppare dagen.
Minns du när det hände sist? Det gör inte jag.
Vilken efterrätt... och dukning.
Så långt har inte jag kommit.
Imorgon skall jag ha släkten på kalkonmiddag men fåglarna skall först ha sitt.
Ha en skön jul så hörs
Stor julkram från
Annika
Oj vad vackert! Vilken fröjd att få äran att sitta ner och äta vid det bordet. Hoppas dom inte är proppmätta efter julbordet så att dom får ner lite cheesecake också. Men jag undrar om någon vill skära i den, den är ju också hur fin som helst. Hoppas nu att du får en riktigt härlig ledighet med mycket lekar i snön. Lova att du gör minst en snöängel. // Kram Peter
SvaraRaderaHärlig dukning, ger mej inspiration, tänk sådan äpple som placeringskort, tar förstås lite tid att fixa.
SvaraRaderaTackar för receptet kan bli nyårsdessert här.
Ha en go ledig het, och God Jul kram Monica
Men jösses Lotta!!!! Ska erkänna att jag inte varit runt på bloggarna på ett bra tag. Här har det hänt grejer!!!!!!!!!!!Vilka underbara bilder!!!!!!!Nu vet jag vad jag ska göra i julhelgen...läsa din blogg!!! Oj så mycket fint!!!
SvaraRaderaHa en riktigt härlig jul
Kram Carina
Å så vackert det är! Vi kommer att vara bort på julaftonen så jag har inte funderat så mycket på det här med dukning i år.Det är ju jul flera dagar så jag får fundera ut något. Vi har nytt bord och alla mina linnedukar är för korta så något nytt måste det bli!
SvaraRaderaEfterrätten låter supergod, särskilt för en gottegris som jag. Någon av juldagarna gör vi alltid saffransinkokta päron och jag lär inte kunna låta bli i år heller, så gott!
Oj...så tidig med dukningen är inte jag. Men jag tror att alla inköp i princip är avklarade...bara lite röd på julafton kvar.
SvaraRaderaJa, den kakan blev jag sugen på att göra! Tack för recept. Jag har ju släkten här på julfika på juldagen, och då kan den ju va perfekt!
SvaraRaderaCheescake?? Här på Västkusten äter man ju äggost med björnbärsylt till jul ;) Önskar dej många fina juldagar.
SvaraRaderaGOD JUL å må så gått
SvaraRaderaTack för alla goa kommentarer jag fått
Maria
Det var annorlunda men lät supergott. Här äter vi av tradition Ris a la malta med saftsås. Cheesecake kan jag däremot tänka mig göra till nyår - tack för tipset ;P
SvaraRaderaDukningen har jag inte ens börjat fundera på. Får väl besluta vilken servis vi ska ha till en början. Det beror ju på om vi har lusta tt diska på juldagen eller om vi bara vill kunna stoppa in allt i diskmaskinen, vilket I-landsproblem. Ha nu en riktigt fin jul / kram gittan
Oj, färdigdukat och allt! Kakan ser finfin ut. Mums. God jul.
SvaraRaderaInspirerande juldukning! Stilren och festlig - väldigt fint!
SvaraRaderaÖnskar God Jul!
Kram Ingrid
Blir genast sugen på att göra denna cheesecake. Och verkligen tjusig dukning! God Jul!
SvaraRaderaJulstöket här hemma är nu avslutat.
SvaraRaderaSkulle smakat gott med din kaka till kaffet.
En riktigt GOD JUL, och hoppas att tomten kommer med trädgårdsböcker
God Jul, Lotta!
SvaraRaderaKram Åsa
Här kommer en stor julhälsning från mig till dig//Britt
SvaraRaderaGod jul ! och härlig dukning- jag är väl bjuden..? =) / kram åsa
SvaraRaderaVilken underbart vacker dukning! Jag gillar verkligen det grå och vita (och med rött i som livar upp lite...)
SvaraRaderaHoppas du får en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Mmm... låter verkligen smarrigt det där. Hoppas den smakar lika bra som den ser ut. :)
SvaraRaderaGod jul till dig från mig!
Kram Mia
Den vill jag ha!!!! Mums och vilken enkel men charmig dukning. Du är söt där du värmer dina händer och Kamelia träffade jag på i Austrailenm när jag var där 2000.
SvaraRaderaTyvärr går det inte så bra med kursen bara ett några som går - vet ej hur jag skall få ut den mer, vi får väl se.
God Jul, MB