söndag 13 december 2009

Inspirera mera!

Måste bara göra lite smygreklam för butiken Inspirera som finns i Särö söder om Göteborg. Var på besök där när jag hälsade på Kia och vem blir inte förälskad i denna miljön?När jag gick därifrån var jag helt säker på att jag vill ha en egen butik ! - skulle kunna tänka mig ta över växthuset vid Lilla Torp - och borta var realistiska tankar på arbetstider, jobba hemma om kvällarna med beställningar från företag, sköta om ekonomin och allt annat som krävs för att vara egen företagare ;)

Är ni ute på tur, tycker jag ni skall svänga in om Särö och ta en titt och njuta av allt det vackra.

Önskar er alla en trevlig Lucia, tredje advent och söndag!

19 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Dit måste jag bara åka och kolla...

  Önskar dig en trevlig lucia! Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Synd att man inte bor i de trakterna. Kram

  SvaraRadera
 3. Lotta! Lotta! Visst är det fint i Särö - jag har varit där måååånga gånger!
  Jag vill också påstå att jag vet PRECIS hur du tänker ang egen "bisnes" och det där växthuset.För ca tio år sedan närde jag precis samma dröm i hop med en kollega som är även keramiker.
  Men Lotta! Du är nog inte rädd för att jobba och att jobba åt sig själv måste vara något annat än slita för en lön.../Kram, Anja

  SvaraRadera
 4. Ser jättemysigt ut! Har ju inte vägarna förbi så ofta men kanske någon gång.....
  Egen företagare kan man ju snabbt fundera på någon gång men jag värderar min lediga tid för mycket för att satsa på det.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen trevligt ut där...jag gillar när det är växthus som gjorts ombonade och mysiga att titta in i...
  Känner igen den där känslan av att vilja öppna något eget och greja med...i den stunden finns det inga tanka på att det är en massa saker som ska skötas för att få det hela att gå runt...ofta drabbas jag av den tanken...
  Hoppas du har en trevlig Lucia!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 6. Förstår att du blir helt såld på den butiken, skulle jag med blivit....synd att det är lite långt härifrån....=)

  SvaraRadera
 7. Vem skulle inte vilja ha en sån butik? Men det har allt sina sidor att "vara sin egen" Jag har varit och maken är. Hans arbetsvecka består av långt fler än 40 timmar om man nu får för sig att räkna efter (det gör man helst inte) Men det har en hel del fördelar också. Bara en sån sak som att chefen aldrig säger emot "fniss" Jag klurar fortfarande på att starta upp min egna lila rörelse igen om än i lite annan form. Vem vet vi hamnar kanske i samma bransch ;P

  SvaraRadera
 8. Ser jättemysigt ut, tack för tipset!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 9. Det skulle vara kul attt ha en egen butik, men också mycket jobb så man ska nog tänka till ett par gånger innan.....

  SvaraRadera
 10. Fin julgran och kamin. Kan förstå att ett besök i en sådan butik väckar tankar att själv starta eget. Jag har också drömmen dunkande i bakhuvudet. Men tröstar mig att det kan jag göra när jag kanske bli av med jobbet nån gång.
  Ha en trevlig kväll, Petra B.

  SvaraRadera
 11. Det ser ut att vara ett livsfarligt ställer :)
  Det hade inte varit dumt att ha ett sådant.
  Men då skulle jag vilja ha det precis i anslutning till hemmet.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 12. Fina inspirerande bilder!! Tänk den där känslan kan man drabbas av ibland när man kliver över en tröskel;) Mycket jobb bara...är säkert värt det.
  Trevlig fortsättning önskar jag dig!

  SvaraRadera
 13. Jag och min syster startade faktiskt upp en egen verksamhet (i en helt annat branch) och drev vårat företag under några år. Det är MYCKET jobb, men å så roligt det är att driva sitt eget!!

  SvaraRadera
 14. Vackra prylar finns det nog en marknad för.... fast den blir väl mindre om du förvandlas från köpare till säljare ;-)
  Är växthuset till salu? Är du beredd att satsa tiden? Även på sommaren? Bara lite undringar som poppade upp.....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 15. Hej lotta!
  Jo du när man är sin egen så står inte arbetstiderna uppskrivan dag för dag.
  Lönen står inte heller självklar.
  Men om man inte gör sin drömmar mednas man lever så när skall man då göra dom?
  När jag startade så tänkte jag så här.
  Jag hade drömmen...
  Men ville inte sitta på hemmet och säga varför startade jag inte eget?
  Nu kan jag säga att jag gjorde det och det blev som blev...
  Så jag säger bara en sak
  TESTA
  Annika

  SvaraRadera
 16. Mm.. vilken härligt inspirerande butik.. förstår precis vad du tänker och jag tänker ofta samma sak. Fick ju ett erbjudande i somras om att köpa en liten inarbetad blombutik.. men är feg.. feg.. och så trivs jag ju också på mitt jobb väldigt mycket.. oftast =). Men drömma kan vi och kanske du slår till vem vet.. ?. kram på dig/Moa

  SvaraRadera
 17. Ja att ha butik kan verkligen locka ibland, men så när jag tänker efter och inser vilket slit så släpper jag tanken.

  SvaraRadera
 18. Hej Lotta!
  Hoppas allt är väl så här i juletider :)
  Du som har koll på det mesta vad gäller bloggar, hur kommer jag åt min blogg på trädgårdsblogg? Den verkar vara borta. Min mailadress/mitt konto verkar inte existera längre *snyft*
  Vem ska jag kontakta?

  Kram kram

  Ps. vad jättefint du fått det här på blogspot :))

  SvaraRadera
 19. Visst har jag tur som bor granne med inspirera.
  Tack för den fina julblomman, den växer och frodas.
  Jag hjälper dig om du bestämmer dig! Lilla Torp, har ju alla förutsättningar.

  SvaraRadera