onsdag 16 december 2009

Angående "tradgardsblogg.se"

Hej alla bloggare på tradgardsblogg.se!

Jag har fått frågor via mail och i kommentarer om jag vet något om tradgardsblogg.se men egentligen vet jag inte mer än ni, däremot har jag haft tur att komma åt min gamla blogg http://lottastradgardsblogg.se/  men det är väldans trögt. Jag fick ett mail från personen som numera sköter om bloggsidan och delar med mig av informationen:

Hej !
Ursäkta den bristfälliga informationen !
Just nu så går den nog inte att blogga, om du kommer åt din gamla blogg så är det inte säkert att det som skrivs följer med det nya systemet !
Vi jobbar för fullt med att göra en så bra plats för er bloggar och det är tuvärr inte alltid så enkelt !
I dagsläget har vi anlitat en programmerare från utlandet som jobbar med att bygga upp och expotera all information från det gamla systemet.
Problemet nu är servern som ligger i USA som krånglar och vi har nu fått tag på ett bra ställe i sverige som inte kostar skjortan.
Sidan skulle gått i graven då företaget buxus.se som ägde sidan valde att avsluta sitt företag, då jag tyckte det var synd så försöker jag nu då att driva den vidare och förbättra den.
Att anlita en programmerare från sverige och att beställa en riktigt kraftfull server kostar massor och även om alla 850 medlemmar skulle betala 100kr om året så skulle den kostnaden inte täckas.
Jag hoppas att inom en riktig snar framtid att vi är online igen och med det nya systemet, snabbare server i sverige.
Jag hoppas att du kan vänta och fortsätter att vara medlem hos oss.
Mvh & God Jul // Isak

Med andra ord så får vi vänta tills de har fixat problemen.
När jag kom åt min andra blogg, så sökte jag på samma adress och när ni väl kommer dit, får ni klicka er vidare som om ni "glömt" erat lösenord och följa instruktionerna. Ett svarsmail anländer med nytt loggin - ibland inte.... men är det strul med sidan, är det ju lite strul med mailen med.

Mer än detta vet jag inte....... däremot vet jag att det är 5 dagar kvar till vintersolståndet, som brukar infalla 21 december och då vänder det och ljuset kommer tillbaks.......
14 kommentarer:

 1. Hej Lotta och tack för informationen. Det är säkert så att de inte hunnit läsa över min blogg så jag får ha lite tålamod helt enkelt
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Aaaa du har också fått en sådan där Rosenskära på kort, den jag fotade var ju hemma hos dig. Väldigt vackert kort. Skärpa i det gula och så lite suddig vänster kant och en perfekt bakgrund full med neutralt liv!!!! MB

  TB - har jag lagt ner i alla fall just nu.

  SvaraRadera
 3. Konstigt att vi firar julafton och inte vintersolståndet...;) ;) ;) som man längtar efter mer ljus nu efter november och halva december borde det ju verkligen vara något att fira.

  SvaraRadera
 4. Trist att det ska behöva vara så där krångligt för trdägårdsblog.se - men roligt höra om att "arbete pågår"! Det är ju några bloggar där som man saknar....
  Tur dock att du, Lotta, är här på blogspot (också)!;-)
  Ha en mysig julhelg!

  SvaraRadera
 5. Bra gjort Lotta! Det är många som undrar och få som vet, men det löser sig förhoppningsvis inom kort. Ovissheten är ju det värsta egentligen, eller hur? Höll på att önska dig en fin kväll men det är nog lite i senaste laget "ler" Sov gott / gittan

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du hade info till oss! Jag har kunnat logga in och fixa en ny profil, men sen är det stopp. Så tålamod får det bli! Ha det så bra. Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Trist, kanske ordnar det sig, jag tyckte det var så svårt att hitta folk och kommentera där, om man kom utifrån.. Ha det gott.(svårt här med nu, när man inte är inloggad :)
  /Hannele

  SvaraRadera
 8. Oohhh....vilken vacker bild på Rosenskäran!! Önskar jag kunde ta såna foton jag med...
  Tråkigt att de har problem med trädgårdsblogg.se och vilken tur att du även finns här :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 9. Hej vännen..visst saknar man det fina med TB..men nerverna tog stryk av allt krångel;0)
  Tänkte smygtipsa om att Haspet ja Peter nog har något på G....
  Må så gått..Maria

  SvaraRadera
 10. Hej och tack för informationen! Man blir ju helt tokig här hemma när man inte ens har ett giltigt användarnamn... Tåålamood!!!

  SvaraRadera
 11. Hej Lotta! Tack för info... har haft lite kontakt med Isak jag också per mail. Det är trist att inte kunna komma in! Men vi får hoppas att dom kommer i gång snart:) Ha det gott!
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 12. Låter struligt värre.
  Ljuset har kommit hit..snön gör allt så mycket ljsuare.
  Jag har inte hunnit längta efter våren ännu men det kommer väl.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Jag har fått nog av allt strul, har dock lyckats logga in på TB men ser inga bilder och orkar inte lägga mer energi där. Däremot har jag startat en ny på blogspot som förhoppningsvis fungerar. Nu när jag har lite mer tid längtar jag ju efter att kunna läsa alla trädgårdsbloggar som jag inte hunnit på länge. Hoppas det löser sig så jag hittar tillbaks till alla "gamla bloggare på TB". Tur att du Lotta har ett sidospår. Ha det riktigt bra, ska klä julgranen o pynta nu. Maria

  SvaraRadera