söndag 6 december 2009

Frysen är full,

av nybakade lussebullar :)


Makens kollega har varit på resa till Iran och vi fick ett paket Saffran som användes vid bullbaket - kan ju säga att priset är lägre i Iran än vad det är  här. Dottern konstaterade att det måste gå åt en himla massa blommor för att göra våra lussebullar gula :)


Hon undrade om man inte kunda odla och skörda själv?..... Nja..... lite väl mycket pill för en påse saffran tycker jag ;)

Önskar er en skön söndag - nu skall vi åka och handla några julklappar och ta vägen om ett växthus som finns i närheten och drivs i stadsdelsnämndens regi, tror det är ett vuxen-dagcenter och de har julmarknad idag, måste ju se vad för spännande ting de har - "ljuskrona" stod det på anslaget och jag måste ju stilla min nyfikenhet.14 kommentarer:

 1. Då doftar det härligt i hela huset kan jag tänka mig! Jag har lite problem med lussebaket, frysarna är nämligen fulla redan innan vi hunnit baka!!! Fick knö in stackars köttbullarna igår. Och ändå har vi inget roligt att laga till middag. Jag förstår inte vad vi har i frysarna egentligen? Får nog ta en rensning för lussebullar måste vi ju ha! Julmarknad i byn blir det i efetrmiddag. Vi väntar tills mörkret sänker sig och stämnignne infinner sig med tända eldkorgar, marshaller osv. Hoppas hitta något skoj i hantverksväg / kram

  SvaraRadera
 2. Åååå, nu fick jag inspiration av dig att baka lussebullar! Får nog traska fram till affären och köpa saffran. Kramisar , Agneta

  SvaraRadera
 3. Hmm.. luktar gott och juligt här hos dig..=), och nypyntat och grant på bloggen. Hoppas du hittar något fint på julmarknaden och att du får en skön andra advent.. Kram Monica

  SvaraRadera
 4. Mmmmm! När blir jag bjuden på fika - typ;))))?!/Anja

  SvaraRadera
 5. Är det dagsentret som brukar ha ett stånd på Trädgårdsdagarna på Liseberg? De brukar ha bra grejer.....
  Hittade till min glädje saffranskusar i frysen ;-) Den som spar den har....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Mmm vad julmysigt du har det här!

  Du får också ha en fortsatt trevlig söndag!
  /Marie - nu extremt sugen på lussekatter =)

  SvaraRadera
 7. Mmmmmm vad härligt det ser ut! I kväll ska jag baka mina vidunderligt goda saffransskorpor med min små påsar som jag köpte för 40:- styck på vår lilla lantaffär!!!! Smakar det så kostar det!
  Trevlig advent!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 8. Mums Mums va´gott. Ja, det är inte billigt med saffran inte. Kul med julmarknad. Här i vår stad är det julmarknad nästa söndag och då jobbar jag eftermiddag. Typiskt....så mysigt att gå runt och titta på allt . Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 9. Ja, oj vad saffran har blivit dyrt....men gott är det så det är bara att betala och se glad ut. Skall baka i veckan till Lucia så det gäller att hålla reda på den pyttelilla påsen. Vackert fönster och fin ljusstake har du också. Det är det bästa med den här tiden att man kan få pynta och göta fint hemma hur mycket man vill. Ha en skön vecka Lotta. Kram!

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Jag har precis bakat färdigt mina lussekatter och bara väntar på att de ska svalna lite...mums...

  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag har också bakat idag! Mina saffransblommor kom från Indonesien. :-)

  SvaraRadera
 12. Jag har också bakat idag men det blev saffransrutor, oj vad goda dom blev. Din bild på lussebullar ser inbjudande ut, lyckost dig som har frysen full, önskar jag hade detsamma.

  Kram Mona K

  SvaraRadera
 13. JAg ahr bakat lussekatter idag och de blev goda. Inte för att vara någon "besserwisser", men jag råkar veta att det går ca 150 000 blommor till ett kg saffran. En hel del alltså!Så det kan du hälsa dottern!

  Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera
 14. Dina lussebullar ser jättegoda ut! Och har mycket russin - det gillar jag!! /Ruben

  SvaraRadera