onsdag 9 december 2009

Årets julkrans

hänger på ytterdörren,

den är rätt så stor, köpte en stor hjärtformad, hårt ståltråd som kläddes med granris och andra små ting, tror den är ca 70 cm hög.


Det är roligt att göra fint inför jul - idag köpte vi en julgran! Om vi hinner, brukar den få komma in till Lucia - det är vår tradition - hur gör ni?


15 kommentarer:

 1. Man känner sig hjärtligt välkommen, med en så vacker krans på dörren.
  Tror inte det blir någon gran här i år :=( Renoverar köket och där brukar den alltid stå…

  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Tjusig krans!
  Granen brukar få komma in omkring den 22:a.Vi brukar ha två stycken, men eftersom vi organiserat om bland rummen i huset, blir det nog bara en i år.(Kanske en extra pytte i köket, att hänga polkagrisstänger på?...)
  Lussehelgen är min jobbehelg, men jag har tänkt att ska hinna med att titta på lussefirande i kyrkan.
  Ha det gott så länge!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är jättefint med stora maffiga kransar
  Hos oss(hemma alltså)tar vi också in granen tidigt, ungefär till Lucia. Tycker det är så mysigt med granen innan jul, men framåt nyår brukar den kännas passe....

  SvaraRadera
 4. Jätte fint blev det! För några år sen klädde jag den...oäkta granen alltid dagen före julafton. Men nu börjar den åka fram några dagar innan. Det är så mycket annat just dagen före:)

  SvaraRadera
 5. Gud så snygg krans du gjort.
  Hos oss blir det ingen julgran inomhus. Jag är inte mycket för julpynt alls. Lite adventspyssel med mossa och stearinljus på sin höjd. Men jag pyntar gärna utomhus med kransar och granris. En gran har vi alltid i trädgården, det är så vackert när den är klädd i ljusslingor med små vita ljus.

  SvaraRadera
 6. Hjärtligt vacker...vill också säga att jag öppnar upp min Trädgårdsdagbok..som fått vila lite..Ha det..Maria

  SvaraRadera
 7. Jätte jätte fint hjärta. Är det i photoshop ( eller vad heter det, står still nu ) man kan göra sådan kant runt bilden ?Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 8. Vilken fin krans! Jo vi klär också vår julgran på Lucia. Är så mysigt att ha den på morgnarna vid frukost och till middagen för att lysa upp i mörkret. Sen hinner vi njuta av den en längre tid för jag tycker att julen är bäst innan julafton. Väntan och inköpen av mysiga julklappar och pyntandet.
  Skönt att det är länge... kvar.

  Ha en bra helg.
  Eva

  SvaraRadera
 9. Tjusig krans!
  Hemma hos oss kommer granen in så sent som möjligt. Har alltid uppesittarkväll hos oss den 23:e med gröt och glühwine, och då får gästerna klä granen... Från början handlade det nog om att vi inte hann bli färdiga innan gästerna kom, men numera är det en tradition.

  SvaraRadera
 10. Din krans är SÅ FIN! Jag gillade det stora hjärtat. Så roliga stommar fanns det minsann nte där jag letat. Min krans (min första någonsin) ligger fortfarande i växthuset halvklädd och väntar på att jag ska hitta lusten att färdigställa den. Mitt gröna klipp tog ju slut när jag höll på och eftersom det var beck-svart ute gick det inte att hämta in mer just då. Hur det blir med det... känner jag mig rätt så kommer den nog inte längre =§ Här gäller det att "smida medans järnet är varmt" Julgranen brukar få vänta tills dagarna före julafton. Förr var det alltid den 23:e som gällde men numera tar vi gärna in den lite tidigare ändå. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 11. Lotta, vilken fin krans! Vill ha! Och ett mycket snyggt collage! Många utropstecken blev det... ;)

  Granen kommer in dagen före julafton. På kvällen när barnen är i säng brukar vi klä den. Ett mysigt sätt att få barnaögonen att tindra om julaftons morgon. Barrar den inte för mycket så dansar vi ut den på 20:de Knut.

  Nu ska jag ta och kolla in Mästarrabatten, den brukar alltid falla mig i smaken!

  SvaraRadera
 12. Välkomnande hjärta, så fint!
  Vågar inte ta in granen för tidigt, väntar till dan före doppare dagen.
  men jag har kollat belysningen och den funkar !
  Vår ytterdörr har fått en stjärna klädd med buxbom och ett par gamla långfärdskridskor står för pyntet!

  SvaraRadera
 13. Super fin Lotta. Du är så händig mitt blir alltid lite ojämnt och dant.
  annika

  SvaraRadera
 14. Helt ljuvlig krans.. och så snyggt komponerat med fotona.. mycket läckert.. =). Granen ska handlas på lördag eftersom sambon jobbar sent hela veckan och jag inte kunnat.. och planen är att den ska kläs i helgen + två kalas.. ja det är bråda tider men roliga tider.. Kramiz/Moa

  SvaraRadera