tisdag 8 december 2009

Gyllende strålar och svart natt

såg jag när det var fullmåne härom veckan och jag skulle föreviga skådespelet med kamerna, lyckades inte direkt och fick den här bilden istället - lite omedvetet skak med händerna....


Jag följer för mig ny bloggare; fotografen Mats Andersson som är ute i skogen med sin kamera och fångar läckra motiv. Då är helt plötsligt min skakiga nattbild inte så pjåkig ;) Jag gillar att hitta de där bloggarna/fotograferna som tar annorlunda bilder och han har gjort mig så nyfiken på att fota i mörker - jag är bara så mörkrädd så jag får ta med mig maken :)


Jag har deltagit i "fototemat 365 dagar" på min fotoblogg men jag har inte fullföljt det, lite synd för det sporrade mig till att vara ute med kameran och visst saknar jag det men det är ju den där berömda tiden........ men jag kan kanske pricka in några bilder av de sista dagarna i år - är lite nyfiken på mörkerfotografering. Vi höres,

15 kommentarer:

 1. Den blev riktigt vacker, din bild. Det är jätte kul med fotografering.....ska kika på bloggen du skriver om. Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 2. Bilden blev hur fin som helst! Magisk o samtidigt lite mystisk, kanske var mörkräddsskaket som gjorde den fulländad :D.

  SvaraRadera
 3. Wow!, vilken bild! Full av mystik och dramatik!
  Hälsa till Findus och Freja - eller pussa dem mellan öronen från mig ;)))!/Anja

  SvaraRadera
 4. Visst är den fin, bilden. Bra att ge sig på utmaningar som det är att fotagrafera i mörker, så att man utvecklas.

  SvaraRadera
 5. Jag gillade också bilden, lite sådär trollsk... En fråga ang. helt andra saker, har du fått nytt lösen/tillträde till din TB-blogg på nya bloggplatsen? Jag kan varesig se eller logga in på min. När jag försökte skriva in att jag glömt mitt lösen så kom det bara upp att jag inte har något konto! Man vet ju inte vart man ska vända sig??? Ha en fin dag / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Har du också upptänkt Mats blogg visst är det häftigt att gå över gränserna och testa lite.. Du har lyckats bra.. fast det då var omedvetet.. det är ju så de stora upptäckterna görs.. av misstag.. *fniss*.. Testa på du.. ska bli roligt att se vad du upptäcker.. kramelikram/Moa

  SvaraRadera
 7. Du tar så himla vackra bilder.
  Fotografering är inte riktigt min grej har jag märkt. Tar en massa kort ändå hittar jag inga som duger att lägga ut på bloggen. Lite beror det väl på kameran och sedan att jag inte ens orkat läsa igenom bruksanvisningen!! Jag får njuta av andras bilder istället.
  Ha det bra/Camilla

  SvaraRadera
 8. Vilken läcker bild. Det är inte helt enkelt att fota i ,mörkret men det är kul att pröva sig fram.

  SvaraRadera
 9. Det blev verkligen jättefint. Måste gå in på fotobloggen och kolla vidare.
  Eva

  SvaraRadera
 10. Verkligen en fin bild Lotta! Mycket stämningsfull och dramatisk. Nattfotografering är kul men jag är som du - feg och vågar inte själv. Fast nu innan jul har jag tänkt släpa kamera och stativ ner på stan och föreviga lite av alla juleljus där. Ha en fin vecka! Kram Karin

  Ps. Tack för tipset om Mats fotoblogg. Den måste jag kika in på!

  SvaraRadera
 11. Härlig bild. Inte gör det något att den inte är skarp och "perfekt". Nu blev den så där härligt mystisk istället, häftigt.// Kram Peter

  SvaraRadera
 12. Spännande bild!

  Jag har varit väldigt flitig besökare av din blogg, sen kom jag bort mig lite...*ler*.. och jag lyckades aldrig kommentera här heller..men nu verkar det gå bra!

  Din trädgård har bjudit mig på så många tips och idèer och när du gjort "bloggreportage" från andras trädgårdar har det varit kanon!!!

  Ha det riktigt bra!/ Mariette

  SvaraRadera
 13. Nästan spöklikt vacker....
  Själv har jag inte försökt fota i mörker än - nya utmaningar väntar hela tiden =)

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Tycker att bilden blev riktigt vacker med fina färger. Fotar en del själv, nu mest till bloggen, men har bara en liten enkel kamera som man inte kan byta objektiv på ens! Suck* Men jag kämpar på bäst jag kan med de enklaste medel.

  SvaraRadera
 15. Hej på dig Lotta,
  Har två tips till dig,
  Här är länken till Fotouppdraget eller som dom även säger Kreativitet och Inspiration.
  http://bilduppdraget.wordpress.com/
  Temat läggs ut på torsdag och sedan länkar man det på söndag.

  Det andra är att jag faktiskt idag har sagt till "vuxenskolan" att jag vill ha en Fotokurs "Se bilden - innan du tar den" som kommer att var på en lördag, nog sista veckan i Januari. Vill du så skall jag hålla dig underrättad om pris, plats och mer om innehållet.

  /Kram till dig,
  Maria Berg

  SvaraRadera