onsdag 4 november 2009

Månadsbild oktober - i november.....

Bättre sent än aldrig.... idag var det hyfsat ljus när jag kom hem så jag fick till en månadsbild - om än sent.... tja, det ser ju inte allt för roligt ut...... men jag lovar, att när solen skiner så kan man njuta av höstfärgerna! Fast oftast är det grått, grått och grått.......

Jag måste uppdatera mig hos Camilla och se de andra deltagarnas MÅNADSBILD, alltid roligt att se hur årstiden förändrar naturen.

Kallt som sjutton var det idag- en isande kall vind svepte omkring i trädgården och löven har farit runt i värsta lövdansen idag. När jag körde till jobbet i morse så såg det så lustigt ut, för alla löv på vägen, blåste omkring som i en virlvande dans framför bilen - undra vart de tog vägen sen?

Läste väderprognosen och det sias om att ett snöfall skall komma in i natt - redan! Tja, vi är beredda med vinterdäck och vinterkläder :)  för här i Göteborg är det nästan alltid råkallt den här årstiden så vi går redan i vinterskor och vinterjacka. Fast det är kanske bäst att gå upp en stund tidigare i alla fall i morgon bitti ..... får kanske borsta snö från bilar och kanske t.o.m skotta!  *önsketänkande då jag älskar snö*

Innan det blev kolsvart ute, hann jag med att fota mitt planteringsbord - igen..... det var ju de bilderna som försvann i helgen....... har fyllt lite korgar med granris för att "liva upp det" där ute - men jag ser att det nästan ser julaktigt ut......

Fick en ide i går kväll när jag skulle somna - tänkte jag skulle förverkliga den på lördag - blir ni nyfikna nu?!   8`)  Det har med trädgården att göra......... och om att vara ute även den kalla årstiden....... fast det får ni se på lördag - om jag lyckas....... ha det så bra,


18 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är fint hos dig fortfarande! Det är verkligen en intensiv färg på kärleksörten, så fint.
  Inte ens jag ahr tagit fram vinterskorna än. Jackan kom på den här veckan, men här ska vi som vänta med de "riktiga" vinterkläderna ett tag till, till det är riktigt kallt för annars har man inget mera att sätta på sig då. Jag minns från mitt enda Göteborgsbesök att det blåste kalla vindar när jag var där.

  Vad är det nu för skoj du har hittat på? Spännande... :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Det ska bli intressant att se vad man kan göra en kall dag i trädgården. Jag ska bara blåsten lugnar sig fråga grannen om han har lite hästgödsel jag kan hämta. Det är nog det enda jag kan tänka mig en längre stund ute just nu, för då blir man iallafall varm. Har tänkt mig ca 20 skottkärror så jag hoppas det finns en hög till mig, annars får jag väl ta stavenänderna i hallen och gå några varv runt stugan "ler". Ha det gott, Karina.

  ://karinasblogg.lekame.com

  SvaraRadera
 3. Men va nyfiken jag blev nu då!

  Fin månadsbild med höstiga färger.

  Här stormar det för fullt och vi myser med brasa. Kram!

  SvaraRadera
 4. Härlig höstfägring. Löven skulle väl till jobbet de också =D Här blåste pumpor och lyktor all värdens väg i förmiddags. Som tur var gick ingen sönder men jag fick bråttom ut när jag såg hur de faritiväg kan du tro.

  SvaraRadera
 5. Tycker allt det ser väldigt trevligt och inbjudande ut vid din entre.Hade tänkt ocg gräva ner tulpanerna jag köpte på Amsterdams flygplats, men det har varit alldeles för ruggigt. Hua.
  Kontrasten från goa värmen i Kenya gör nog att jag upplever det ännu kallare.
  Månadsbilden är en kul grej, men missade den första gången så jag får väl hoppa på det nästa år!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Mysig entre´du har. Ser så välkomnande ut. Här har vi fått lite snö nu i kväll. Såpass att yngsta dottern ville ut o rulla runt med kompisarna som kom och plingade på dörren. Ha det bra. Lena/isis

  SvaraRadera
 7. Ja nu blir det gråare och gråare men än lyser det lite vackert hemma hos dig.. Hoppas alla besvär försvunnit lite nu eller i alla fall fallit lite mer i glömska.. Men förlusten av massa kort är inte kul men du tar ju mycket kort jämt och alla är så himla fina så snart är de glömda. Hur har det gått med ninerna.. ?? har de fått några kläder tro? väntar med spänning på resultatet.. Här sys lampkjolar för fulla muggar och änglar så jag har lite fullt upp så att säga, men vill få undan så jag kan vila lite från syingen så att säga.. *ler*. Ha en fortsatt bra vecka.. vi får se om det kommer några flingor i natt.. kram /Monica

  SvaraRadera
 8. Kul att du ändå fick till månadsbilden! :) Det ser väldigt höstigt och fint ut hos dig nu. Det är mysigt att pyssla och fixa ute nu. Jag är på gång jag med! :) Ska bli kul att se vad du får till i helgen. Jag är gärna med och pysslar men har en del inplanerat på helgerna framöver tyvärr. :( Ha en fin vecka! Kramar från Karin

  SvaraRadera
 9. Ja, det är klart vi blir nyfikna!
  Jaså du gillar snö.. här har det haglat idag, inte roligt, och nu blåser det som sjutton utanför fönstret...*burr* och jag som ännu ha tulpanlökar som skall ned i jorden...

  SvaraRadera
 10. Det är så roligt att se de olika månaderna.
  Men det är klart att du lyckas med hemligheten.
  Oj oj vad nyfiken jag blir.
  Ha de gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Det är en fin höstkänsla över dina entrérabatter. I fullt dagsljus lever den upp, kan jag tänka. Vad du lyckats bra med lyktbilden. Du kanske använder stativ. Det gör jag väldigt sällan.
  Svar på frågor:
  Jo, jag har också sett tulpaner i julgrupper. Korta röda, har jag för mig. Man kanske skulle köpa några lökar på rea och driva (om inte annat så för att se om det lyckas).
  Jodå, jag har satt tulpan- (och lilje-) krukor som står och väntar på våren.
  Rådjuren har varit här flera gånger. Nu är de fyra stycken så det är mycket rådjursstek som går omkring till ingen nytta! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 12. Höstvacker entré hos dig! Här är det bara den gråa skalan som gäller, men lätt nyfallen snö förstås gör det hela lite ljusare.
  Vacker bild med lyktan och granris må vara hur julbetonat som helst, för vi har ju begränsat med med blommor och blad numera i år och får ta det vackra som finns för att göra det trevligt och mysigt!
  Men, men..så hemlighets full idag och nyfikenheten vet ju inga gränser ;)
  Ha en bra dag! Kram / Bea

  SvaraRadera
 13. Vad fint det är på den lilla gången upp till huset. Dessutom blir jag nästan glad att det är någon fler som är lika sen som mej, *ler*!
  Eller kan det vara lika glömsk?

  Ja, man blir sugen att hoppa i löven!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 14. Då är man lite nyfiken på lördag då.....

  SvaraRadera
 15. Kors- den idéen blir man ju nyfiken på!!;-)
  Härlig oktoberbild!

  SvaraRadera
 16. Hallå Lotta, jag gillar din uppfart i alla väder, det händer saker på vägen hela tiden!

  Marit

  SvaraRadera
 17. Usch ja vi fick snö i veckan- men det lyste upp i mörkret.. vad har du för ide´tro ?/ kram åsa

  SvaraRadera