lördag 7 november 2009

Mysig utelördag i november

I dag har jag haft en skön stund i trädgården, det var visserligen mulet men inte kallt. Jag har länge önskat mig en eldkorg och i år så fick jag en i morsdagspresent :) Den är perfekt att tända när sommarkvällarna blir kyliga och även nu på hösten när det är ruggiga dagar.

Jag har klurat på en sittmöbel som kan stå ute i ur och skur - tänkte först köpa något begagnat men så kom jag p härom kvällen, att vi har två stockar (klyven trädstam) ståendes - maken har tänkt att göra bänkar av dessa men inte kommit så långt ännu.... ;)   Men en bra kvinna reder sig själv, så jag ställde ut två stora gatstenar jag hade i gömmorna, släpade ned en av de tilltänkta bänkarna till uteplatsen och vips så hade jag en kanonfin bänk! En gammal trasmatta blev perfekt som sittdyna. Egentligen borde jag ha ett litet bord också - jag får se vad jag kan komma på :)  Sedan tände jag elden, plockade fram granriset jag plockade förra helgen för att binda mig en krans.

Jag köpte igår en stor hjärtformad ståltråd - tja, tråd och tråd..... vet inte vad det heter? Den är nu i alla fall klädd med granris, den är tänkt som dekoration i adventstid men jag är lite upptagen helgerna framöver så jag passade på att göra den idag - hoppas barren inte ramlar av bara........  Efter en stund kom maken ut med korv och så grillade vi vår lunch ute! Himla mysigt :)Jag satt kvar en stund vid elden och pysslade vidare, gjorde ett litet hjärta av ståltråd, som jag sedan lindade lianer av Bokharbindan - jag har ingen bild på dagens hjärta men det finns ett hjärta avbildat i högermenyn, det nya hjärtat har fått flytta in i matsalen.

Vet ni - vi har tjuvsmakat på glögg - när dottern handlade häromdagen kom hon hem med en flaska glögg och det är ju så gott nu när man är lite ruggig på kvällen.

Nästa gång jag har en kratta-löv-dag eller en pysseldag ute, skall jag tända eldkorgen och värma lite glögg på termos...........

Ha en fortsatt skön helg,
25 kommentarer:

 1. Men åh vad det lät mysigt med bänk, eldkorg och lite grillning i novemberträdgården. Härliga bilder också! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 2. Så mysigt det ser ut, svårt med att elda här hos mig eftersom vi har grannar så tätt inpå men det skulle ju vara underbart att kunna tillbringa lite mer tid i trädgården även om det är ruggit ute.
  Ha det bra/Carina(Carinas trädgårdsblogg)

  SvaraRadera
 3. Ser helmysigt ut och låter lika mysigt!
  Avslappnande att sitta och pyssla en stund!

  Ha en fotsatt skön helg!
  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Mysigt värre;) Vi tjuvsmakade förra helgen. Gott!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt! En eldkorg bör nog planeras in i min trädgård också! För visst vill man kunna vara ute och mysa året runt i sin trädgård.
  Ha en fortsatt bra helg!
  /Helen

  SvaraRadera
 6. Hej, jag har också länge önskat mig en eldkorg...Nu hittade jag en rabatterad (hihi) på en plantskola. Fin är den med bricka och galler till, så man lätt kan grilla. Den får maken från mig o barnen imorgon...Eller vi får den ihop bara för att det är så trevligt med "brasa" ute...
  Ha det gott i brasvärme många gånger framöver!
  Hälsn Lenas Trädgård

  SvaraRadera
 7. Låter som en mycket trevlig ute dag. Och korv grillning gillar//Britt

  SvaraRadera
 8. Så mysigt! Köpte en eldkorg tidigt i somras som blivit stående.....
  O när jag röjde i källaren för en stund sen hittade jag ett gäng lökar som jag fyndade på Lidl för evigheter sen....
  Så imorgon blir det lökplantering o glögg!
  Kanske att jag skulle tända en liten brasa också....
  Nina

  SvaraRadera
 9. Jaså, så mysigt har man det är dotter nummer ett är och sliter på jobbet! Minsann! ;)
  Headern ser skitbra ut på min dator, förresten. herregöstapetter vad vi är duktiga! Hehe ;)

  SvaraRadera
 10. Åh, vilken underbar eldkorg du har! Det står på min önskelista. Kan föreställa mig hur vi sitter nere i muren och myser om sommarkvällen med elden sprakande... och en kopp Irish coffee... Vet du månne var din kommer ifrån? Hoppas ni får en härlig söndag / kram gittan

  SvaraRadera
 11. Men oj va mysigt det ser ut! Man får då så mycket inspiration av bloggar!

  Eldkorg är en ysig grej men jag har ingen. Kram!

  SvaraRadera
 12. Så mysigt och inbjudande ! kommer gärna

  SvaraRadera
 13. Vad mysigt det låter!
  Smart att tillverka sin egen bänk. Vi tände våran eldkorg igår kväll när det hade mörknat, men det kanske blir idag igen, nu när det en sådan ruggig söndag.

  SvaraRadera
 14. Men vad mysigt! Jag skall ut nu och kratta eklöv, men inte har jag någon eldkorg, inte...
  -Smart bänk du fixade till, Lotta!

  SvaraRadera
 15. Så mysigt! jag älskar att elda ute och vad fint du har det Lotta!
  Tänk att nov är nog vad man gör det till.
  Sådan dag kan man leva på länge.
  Ha det fortsatt gott.
  Annika

  SvaraRadera
 16. Så härligt det ser ut LOtta och du är ju så duktig med pyssel!Den där braskorgen har även jag spanat på - den är ju så himla vacker, men jag för min del fattar int varför den är så gles. Jag skulle känna mig väldigt otrygg med den. Är det kanske obefogad rädsla? Visst begriper jag att du har korgen på stenplattor el dyl - men ändå...:(!
  Ang dina fina hjärtan som du tillverkar så spriden den jag fick av dig i somras mycket glädje. Numera har jag pulsvärmare, värmeljushållare, en virkad mus och hjärtat alla tillverkade av dig Lotta !/Anja

  SvaraRadera
 17. Hej Lotta, men oj så mysigt det blev! En eldkorg ska jag fixa med, jag älskar nämligen att elda små högar här och var, välkomnade i vintertid! Vilken snygg bild och vacker trasmatta!!! DEn var fin, den skulle jag vilja ha inne: ) Ha en bra söndag!! Mari.

  SvaraRadera
 18. En sån fin eldkorg...tror jag ska skriva en önskelista till tomten.....;)

  SvaraRadera
 19. Mysigt och pyssligt!! /Ruben

  SvaraRadera
 20. Men så härligt det ser ut.. perfekt höstiga och härliga dagar. Vackert "möblerat" runt stocken har du också.. med alla pysselsaker och annat runtokring som den värst tidningsbilden.. *ler*.. men blir ju störtsugen på att göra något liknande. Kanske Stenbänken kan bli min höstbänk med en trasmatta på men då måste jag ju få en sån där eldkorg.. o mors dag är ju inte förrän nästa år.. suck.. =) Får fundera ut något.. ha en härlig vecka.. Kramiz/Moa

  SvaraRadera
 21. Så mysiga höstbilder du visar!!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 22. Det låter som en perfekt lördag ute i trädgården och en eldkorg i morsdagspresent var perfekt...Önskar mig raskt en jag också...jag har en hink som jag eldat i andra höstar men denna har det inte blivit av ännu...Glögg är perfekt att värma sig med i höstrusket o har förstått att den börjat säljas...hm...måndag men snart helg igen...
  Ha det gott...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 23. Å, vilken mysig hörna du ordnat! Vi har ett eldfat som vi grillade i igår. Det är himla mysigt med en liten brasa. Och nu blev jag också sugen på glögg!

  SvaraRadera
 24. Så mysigt det låter, och ser ut. Härligt att sitta och pyssla vid en liten brasa.
  Vi brukar tända vår korg på julafton och ha precis utanför köksfönstret. Höjer stämningen avsevärt :)

  Kram Mari

  SvaraRadera
 25. Vad mysigt ni verkar ha haft det och mycket fint har du knåpat ihop, både utedekorationer och kaniner. Fick en eldkorg för ett par år sedan men den har mest varit tänd när vi skall ha gäster. Det är ju nu när man är ute och pysslar som den skall brinna så man har någonstans man kan värma sig. Har dragit mig för att stå ute med advent och juldekorationerna men nu är växthuset tomt så jag kan stå där eller så kan jag tända en brasa i eldkorgen, tack för det tipset.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera