söndag 1 november 2009

Taggarna utåt,

Just nu är jag riktigt ilsk! Arg och svär som en borstbindare!!!! Jag hade med mig kameran i helgen när vi var vid "stugan vid havet" och där fotade jag jättemycke! Idag har jag varit ute här hemma i trädgården och även där fotat en hel del. När jag nu skulle titta på bilderna kunde jag inte öppna minneskortet.......och då ville den bara formatera om minneskortet  - oavsett vad jag gjorde. Försökte på alla sätt men alla bilderna är borta..... Hur arg kan man bli?? J-t förbannad! Sedan är det bara att andas djupt och inse att det egentligen är en bagatell...... Suck ja - jag får väl försöka fota i morgon igen......

Kanske kan jag komma hem medans det är hyfsat ljust........ och på tisdag skall jag till tandläkaren och laga en tand som har spruckit...... senare skall jag laga en annan tand som har spruckit...... ni vet, göra en sådan där krona.......... och ni som gjort det - vet vad det kostar........ suck ja........ kan otur ge ringar på vattnet?


Fast livet kan inte alltid vara en dans på rosor,


så det är väl bara att gilla läget.........

Jag hade tänkt visa månadsbilden idag men den får nog dröja tills i morgon - eller en annan dag.... :)

Ha nu en bra start på veckan och må lyckan stå er bi,30 kommentarer:

 1. Usch, vad tråkigt! Men kolla med någon som förstår sig på minneskort om det inte är möjligt trots allt att "trolla tillbaka" bilderna.

  SvaraRadera
 2. Tror det finns en tjurkärring till på andra sidan landet "ler". När jag flyttar så flyttar jag men nog f-n ska man väl kunna ha kvar sina bilder om man har kopierat och lagt in inläggen i sin nya blogg. Håller på och ta reda på hur det kommer sig, för det verkar som att när jag raderade min blogg på TB så försvann alla kopierade bilder i den här och bara texten är kvar. Jag hoppas det inte är så men jag som bara har rabattbilderna på en Cd t.o.m i våras. Jag tar inte ut ilskan i förväg men den håller så sakteliga på att komma "ler". Nej det är ju bara bilder men sånt jobb jag hade när jag valde ut inläggen, kopierade och satte in nya så blir man lite irrestera. Men du däröver, vi tar nya tag i morgon för i morgon är en ny dag. Ha det gott, Karina

  http://karinasblogg.lekame.com

  SvaraRadera
 3. Trist, kanske värt att gå till en fotoaffär och se, vad de kan göra. En kunnig man med rätt apparatur räddade mina bilder en gång (fast kortet var slut då), kram.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår om du blev galen!!
  Det är sådan som jag är livrädd för skall hända mig när jag varit ute på jobb.
  Fina bilder visar du iallafall.
  Tandläkare är det tråkigast som finns jag brukar säga att det är dra åt helvete pengar men så får man kanske inte säga???
  Ingen aning vad sådan kostar spring det så du blir bedövad när du sätter dig i stolen. Det gjorde jag när jag bodde i Stockholm då hade jag en tandläkagre typ 8:e våningen då spran jag upp för trapperna så föll jag pladask utslagen i stolen.

  Ha det så bra du kan
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 5. Men kära nån då..!! Inte att undra på att du är som en "tistel" idag ;)Hoppas verkligen det löser sig. Men, det är bilder man vill ha när ljuset är som bäst på dagen och det är väldigt sällan numera i år, så jag förstår dig :), men det hjälper dig föga just nu.
  Du hittade i varje fall några väldigt lämpliga bilder till din text.
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 6. Men usch vad hemskt! Jag förstår att du är tvärilsk!! Det hade jag oxå varit...
  /Lillianna

  SvaraRadera
 7. Förstår din ilska mycket väl - när tekniken trislaks blir man galen! Och tänder som trilskas är inte mycket bättre. Men efter regn kommer solsken - så är det bara!!!
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 8. Men va frustrerande med kameran OCH tänderna! Hoppas det blir bra med kameran i morgon och att du kanske vinner lite på en lott för att lösa tandläkarnotan.
  SÅ himla fin korg med höstväxter. Gillar den jättemycket!

  Ha en bra ny vecka!Kram!

  SvaraRadera
 9. Men, va fasen, både kameran och tänderna, ja, fattas bara att internet går, då är ilskan komplett!: ) det ordnar sig nog, men jag vet, ibland känns det som om allt är emot en... ja, du såg lille bokmusen har det bra i Dalarna där han mest ligger o latar sig i julboken: ) Tack än en gång Lotta, den är bedårande!

  Otroligt vackert arrangemang med nätkorgen, mossan, cyklamen, ljungen och kålen, snyggt!! Ha en bra ny vecka- trots allt! Mari.

  SvaraRadera
 10. Förstår att du är arg... Hoppas det ordnar upp sig med både tänder och kamera.

  Må så gott! Camilla

  SvaraRadera
 11. Du har verkligen rätt att ha taggarna utåt! Har man dessutom så snygga taggar som du - ja, då kan du gott gå med dem utåt för jämnan;)!
  Men, för att vara allvarlig - en olycka kommer inte ensam (usch så hemskt det låter!). Själv har jag många smärtsamma erfarenheter av sådant.
  Men! Som tur är kommer även lyckan mångfaldigt! Snart är det något roligt som du får uppleva och som ger ringar på vattnet!/Ha't!Anja

  SvaraRadera
 12. Förstår din ilska för precis så var jag igår också. Mitt himla minneskort blev spärrat. Aldrig hört talas om nåt liknande förrut. Som tur var hade jag precis laddat in de sista kortena i datorn. Och precis efter det så hände spärrningen. Man kan bli tokig. Men det är ju bara att köpa ett nytt, förstår jag . Om inte nån hinner tipsa mig om att det går att göra nåt år det. Och sen på kvällen så slutade det trådlösa nätverket att fungera . En av sönerna har fixat det nu. Men tokig var jag allt igår Blä...Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 13. Otur, tänker på dig! Allt tekniskt och tänder är väl bland det jobbigaste som såhär i vardagen kan drabba en? Fina bilder hade du ändå på lut, tack!

  SvaraRadera
 14. Åh vad trist. Förstår att du är urförbannad men hoppas att bilderna kan "återuppstå" på något sätt. Och sen tandläkaren på det, ja du det verkar inte vara just dina dagar just nu. Men vi får hoppas att det vänder snart. Livet är nog trots allt en dans på rosor, det är bara det att man ibland trampar på taggarna. Kram Peter

  SvaraRadera
 15. Åhh, vilken otur du haft Lotta! Nu har du väl drabbats av dina tre oturer på en gång. Trist med bilderna...det där har aldrig hänt mig men jag bävar. Så fina arrangemang och vacker ros! Hoppas veckan som kommer blir bättre. Kram Karin

  SvaraRadera
 16. Usch och fy vilken otur med både kamera och tänder!
  Men vackra bilder i alla fall, framförallt den på fågelbadet den gillar jag skarpt! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 17. Taggarna utåt, var ju en passande rubrik till både ditt humör och bifogade bild. Jag hade en ganska rolig tankelek om vad inlägget kunde handla om medan sidan laddades. Igelkottar var ett av mina förslag.

  Jag förstår att det blir taggarna ut idag. Vi får hoppas att det kan vara ett sådant där knäppt fel som gör att allt fungerar perfekt imorgon. I datorernas värld känns det som saker ibland är manligt ologiska. Ena stunden vägrar saker vara med och nästa gång man hanterar dem på samma vis så fungerar det, det begriper inte jag. Så verkar det vara med mitt internet just nu. Allt som oftast får jag upp texten med "sidan kan inte visas". Hur ilsk blir man inte då när man lagt in en snäll kommentar. Vi får se om denna kommentar också försvinner på vägen. Hoppas lyckan kommer åter! Vackra bilder hade du ju ändå.

  SvaraRadera
 18. Jag förstår att du blev ilsk. Det hade jag också blivit - när man lagt ner en massa tid och arbete på fota och så helt plötsligt är alla bilderna borta.
  Men din bild på fågelbadet såg avkopplande ut så jag antar att du fått tillbaka lugnet. :)
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 19. Usch, men det heter ju att en olycka kommer sällan ensam så....
  Jag tappade bort 400 bilder i en dator i på ett internetcafe i en indisk liten by i vintras när jag skulle lägga in bilder i resebloggen, det var inte kul. Men hemma igen laddade min otroligt duktige man hem ett gratisprogram som kunde ta fram bilderna igen. Det hette något med "convar"....ingen hemma som jag kan fråga just nu.
  För mig var det som trolleri och glädjen jag kände då var enorm.
  Hoppas du får bättre flyt på tillvaron snart...efter regn kommer solsken heter det ju också....

  SvaraRadera
 20. NEJ vad trist!

  Jag lästa på Mitt liv i Toscana i somras, det hände Veronica, men hon lyckades lösa det på nåt sätt och fick tillbaka bilderna. Hur vet jag dessvärre inte.

  Hoppas det löser sig! Om inte, hoppas ilskan snart lämnar dig och hoppar över till någon annan. :) Kram

  SvaraRadera
 21. Ojdå, kan du bli arg som ett bi, du verkar så lugn så här via bloggen. :) Men å andra sidan förstår jag din ilska. :(

  SvaraRadera
 22. Förstår att du är arg, sånt där kan få en vansinnig! Mitt senaste kamerabyte berodde på att jag hade åtagit mig att fota en hel planeringsdag/friskvårdsdag på jobbet, och när jag skulle ladda över bilderna från kameran fanns där bara typ 8 kort, från själva lunchen... då var jag arg och gick o köpte en ny kamera....
  Men du vet väl annars att livet ÄR en dans på rosor - det är bara lite taggigt ibland...=)

  SvaraRadera
 23. Inte roligt när kameran krånglar. Kom ihåg en gång i forntiden, jag hade tagit så FANTASTISKA kort på Gotland. När filmen var slut, gick den inte att rewinda in i kasetten. Jag var tvungen att öppna kameran, det kom in ljus - och resten förstår du själv! ;-( Det gick ju naturligtvis inte att fota så bra kort igen!!!! Åtminstorne ville jag tro det. ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 24. Visst är det irriterande när sådant händer men precis som du sa, det är inte hela världen, värre saker har hänt ;-)

  SvaraRadera
 25. Stackare där...
  Ja inte förstår jag teknikens under. Det s k a helt enkelt bara fungera. Annars blir man - just det - tokig :)
  Men det går ju över, som tur är.
  Du verkar ha skön distans i alla fall.

  KRAM!

  SvaraRadera
 26. Usch ja, ibland går det inte alls den väg man vill. Hoppas det gick bra hos tandläkaren i alla fall.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 27. Hallå!
  Prova att mata in minneskortet direkt i datorn, så kanske du kan se dem så. Hoppas, hoppas =)

  /Carina

  SvaraRadera
 28. Ja, ibland är det elände med teknikens under!
  Jag kör med för tillfället två minnes kort på 2Gb/st, som jag skiftar med, för att slippa ladda över så många kort åt gången, eftersom det tar ju sin tid, att föra över, mappa upp och greja.
  Dessutom har jag också två batterier att byta med, eftersom min nyaste kamera drar rätt så mycket batteri, och det har hänt att batteriet lagt av mitt i inspirationen...Frustration!!!
  Hoppas att du kan lösa det där med minneskortet - kanske hos en fotoaffär?
  Tandläkarbesök har jag ett planerat nästa vecka, och så får vi se hur det blir med det...
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 29. Hej igen. Kul att du finns kvar med din inspirerande blogg! själv har jag inte öppnat min blogg på tre månader... Nu börjar det att klia i fingrarna igen. Kul att du har kvar länken till min blogg trots min frånvaro ;)
  Hälsningar Johanna

  SvaraRadera
 30. Hej,
  Sprang på din blogg och ska sätta upp buskar på min miniuteplats för att skydda mot insyn. Har du något du kan rekomendera som är vackert och lättskött?

  Tackar på förhand och ha en fin dag.

  /Pilo

  SvaraRadera