onsdag 21 oktober 2009

Onsdag.......

*gäsp*.... trött i kväll...... tycker ofta det är så att just onsdagar blir en avdankad dag, trött och ingen större lust att göra någonting.
På jobbet var det relativt lungt och fick till en bild på mitt skrivbord,


jag har ett fönster men ser bara byggnaden mitt-emot, däremot kan jag se  himlen ;) Efter ombyggnationen lär jag få bättre utsikt - en stor björk :)

Efter jobbet var det dags för lite träning, det är bra att träningen är direkt efter arbetstid för:  1- jag kan hoppa i träningskläderna direkt på morgonen för jag byter ändå om till arbetskläder, 2 - hade jag åkt hem emellan jobb och träning, hade jag aaaaaldrig kommit iväg igen :)


Träningen gör otroligt gott för kroppens muskler. I går tog jag i lite mer än vanligt på styrketräningen och har idag träningsvärk i axlarna - då vet jag att den gjorde nytta :)


När jag kommer hem vid 17.30-tiden så har jag varit vaken i 12 timmar...... så egentligen är det inte konstigt att jag är trött :) Korv och bröd blev det till kvällsmat idag, ungdomarna hade fixat middag så det var bara för mig att sätta mig vid dukat bord - härligt! I morgon är Johanna ledig och nu har vi en lista gjorts på sysslorna hon skall utföra i morgon; veckostädning och tvätt. Ett tips? Låt ungdomarna få en penningskuld som de jobbar av hemma........ :)

Maken han drömmer, suckar, längar, efterforskar, funderar............ vi har pratat om att köpa en ny segelbåt och i fjol var vi till England och tittade på en trimaran men då bidde det inget köp. Nu har det dykt upp ett nytt objekt: Dragon Fly 920,


den finns också i England och när maken ringde idag och frågade om jag skulle följa med dit för att titta på båten så sa jag faktiskt nej. Jag känner att jag inte hinner hasta iväg mitt i veckan, ok om det varit en helg men det blir i så fall redan nästa vecka och det är lite för kort varsel. Inte hade det varit tid för någon extra rundtur för maken skall ut på jobbresa snart igen. Så han får åka utan mig ;)

Men även jag ser fram emot nya båten; den är mindre, mer lätthanterlig, maken kan segla själv med den - även ungdomarna kan ta sig en tur själva, man kan segla på grunt vatten då den inte har någon köl som sticker ned, pontonerna går att veva in så den blir smal som en "vanlig segelbåt" och nästa det bästa av allt: den går att frakta med bil och trailer!! Så vi kan segla på nya, okända vatten - typ medlehavet....... tänk er att köra bil ned i europa och sedan segla en vecka eller två.......

Ja, vi får se vad det blir av detta :) Nu är det snart dags för Grey´s anatomy.....  det är inte säkert att det blir något inlägg i morgon då jag har en kvällsaktivitet, i så fall bloggar jag på fredag igen, på återseende,
8 kommentarer:

 1. Styrke träna borde jag göra betydligt oftare. Gamla kroppen börjar ju säga ifrån!
  Ang resan min, det blir lite "jobb". Vi är ett gäng kollegor(tandläkare) som ska undersöka lite möjlihgheter till ett projekt. Bla.a besöker vi några skolor på landsbygden, ett par inhemska kollegor och tandläkarhögskolan i Nairobi.Ska bli spännande. Kanske blir man sugen och åka och jobba lite freivilligt längre fram när jag ledsnat här hemma.
  Men sen blir det massor av spännande utflykter bland djur av alla de slag.4 olika boenden varav det sista tre nätterna i "tält" i Masai Mara. hela djurlivet utanför tälduken. Hu, låter nästan FÖR spännande.
  Jag kommer no dränka er i foton från resan om inget händer!
  HA det gott!

  SvaraRadera
 2. Duktig flicka som tränar! Det verkar lite så som om de flesta av oss tar det lite lugnt just nu när det gäller bloggandet./Anja

  SvaraRadera
 3. Det låter spännande med båten, speciellt med att köra ner den och segla i medelhavet...

  SvaraRadera
 4. Bra att träna, säger min blivande sjukgymnast, bilden fick mej att tänka på sonen. Bra med en båt man trivs med, vi blev med RS 500, maken är gast åt sonen.. Ha det bra, kram.

  SvaraRadera
 5. Inte för att jag har seglat någon gång i hela mitt liv, men det låter onekligen ganska trevligt det du beskriver - segla på Medelhavet...!

  Här är det också upp och ner och orken tryter inemellanåt. Vissa saker, som man tyvärr inte styr över själv, suger energi. Önskar det vore över! Men men...!
  Får ta det lite lungt och göra det bästa av situationen!

  Ha det jättegott!!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja en båt utan djup köl vore inte dumt- och resa till Medelhavet inte heller ....=) Usch ja nu har hösten kommit o dagarna rusar på!/ kram åsa

  SvaraRadera
 7. Englandsresa låter inte fel, men kanske det är på sommaren man ska åka...och titta på trädgårdar, inte båtar!

  Hoppas att ni hittar en båt...min lillebror har en Bavaria 36 ute på Blocket. Han har seglat i Medelhavet med den i sommar och det lät helt underbart!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 8. Hm, det där med pengaskuld tål att funderas på. Erica vill SÅ gärna ha ett keyboard men det går långsamt framåt med sparandet. Hon är duktig men ha ritne så stor peng att spara av liksom. Oscars tv gick sönder i somras och han har ännu mindre peng att sprara av så det tar ju tid kan man säga. Samtidigt så tycker jag att de måste lära sig att ignen bara kan köpa så fort man vill ha något, man får kämpa lite. Men ja, det tål att funderas på.
  Nu har jag sköna 10 dagar framför mig. Ska bara jobba två av dem och då är det utbildningsdagar så det är ju lite skillnad. Kramar!

  SvaraRadera