torsdag 22 oktober 2009

Trädgårds-torsdag!

Ikväll har jag varit på trädgårdsföreläsning tillsammans med Kia och andra medlemmar från Kungsbacka trädgårdsvänner.   Föreläsare var Lena Israelsson och hon berättade om Klosterträdgårdar, som hennes bok handlar om: Klosterträdgårdar - himmelska platser på jorden.Mycket trevlig föreläsning och nu får jag lust att besöka klosterträdgårdar i alla världens hörn, bl a "Santa Croce in Gerusalemme"  som är beläget i Rom, så nu har jag bestämt mig - nästa resmål skall bli Rom! (psst Johanna - när skall vi åka?)
Lena Israelsson beskrev det så vackert och jag hittade en tidningsartikel om henne på DN- klicka gärna på länkarna och läs mer om henne, hennes resmål och bok (psst - Sofia, jag vet vad jag önskar mig i julklapp)

Kungsbacka trädgårdsvänner hade ett lotteri och jag tog en lott, men ni vet som jag alltid säger - jag vinner aldrig..... och så vann jag!!!! *häpen min*


Klicka på HÄR för att läsa mer om den.
Boken ser intressant ut och det skall bli spännande att läsa en ny bok.

När jag kom hem luktade det nystädat - tack Johanna! och nybakad äppelkaka stod i köket - tack Sofia :)Maken - han sitter och drömmer om båten........ tror jag får puffa honom att åka till England ;)

Nu skall jag krypa ned i sängen och börja bläddra i min nya bok - föresten - i morgon är det fredag! och en vecka sedan jag skrev i ett inlägg att jag skulle blogga om en vanlig vecka i Lottas liv, jag har nu avslöjat våra "hemligheter och laster"  ;)  Dessutom har jag fått ett nytt mål - att resa till Rom......   ;) 

 natti-natti


14 kommentarer:

 1. Va´kul att vinna.Verkar vara en trevlig bok. Äppelkakan ser god ut. Rom skulle jag också vilja till nån gång....Är det ok om jag lägger till dig på min blogglista på min nya blogg.? Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 2. Trädgårdsföreläsningar är alltid trevliga. Jag har lyssnat på Lena när hon pratat om köksträdgårdar - givande och intressant! Och den här boken om klosterträdgårdar är helt underbar, jag använde den när vi läste om trädgårdar och samhället i höstas. Du måste ha haft en toppenkväll!
  /Helen

  SvaraRadera
 3. Det är kul när man blir så inspirerad av någon, Rom skulle jag också vilja åka till. Kul att läsa om din vecka med mycket pyssel och goda kakor och duktiga tjejer ;)

  SvaraRadera
 4. Klosterträdgårdar verkar vara så vackra får nog skaffa mig den boken verkar intressant.
  Lyxigt att komma hem och ha det nystädadt och nybakat. Det händer aldrig mig.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Grattis till vinsten!
  Hoppas det blev trevlig läsning ikväll!

  Det där med penninga-skulder ska jag nog lägga på minnet, så jag också kan komma hem till nystädat och nybakt å allt vad det är...!! ;)

  Ha en jätteskön helg!
  Själv åker jag till Skåne igen. =)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Har nu gett upp tb,,och bloggar som ni andra ,,på annan blogg,,men det är kul att vara här och se er alla. härlig äppelkaka.
  Klosterträdgårdar är spännande,,har varit på en del i södratyskland. Ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig inspiration du fått! Lena I kan verkligen inspirera! Och Ulla Hårde likaså!! Och så gå & vinna så där!! Grattis!!
  Längtan till Rom & England? Ack ja, ack ja, ack ja - det gör jag också! Hela tiden!;-)
  Det har varit så trevligt få följa din/er vecka! Tack för du tog oss med!

  SvaraRadera
 8. Låter som en härlig torsdag! Den boken kan jag varmt rekomendera, äger den inte själv men jag har lånat den på bibblan flertalet gånger!
  Trevlig helg! Veronica

  SvaraRadera
 9. Hejsan! Nu har jag också hittat hit! Jag tröttnade på allt strul på trädgårdsblogg så jag fixade en ny blogg här! Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 10. Den där boken om klosterträdgårdar ska jag nog köpa, Lena Isaksson som skrev. Vi har tittat på trädgårdar i Rom, fint, trevlig helg, kram.

  SvaraRadera
 11. Grattis till vinsten! Verkar va en fin bok, "lättsam" trädgård låter ju härligt!
  Härligt att komma hem till nybakad äppelkaka!

  SvaraRadera
 12. Underbar trädgård..fin vinst! Ha det gott//Eva

  SvaraRadera
 13. Ohh, så härligt hela ditt inlägg låter. Klosterträdgårdar kan det finnas så mycket vackert i och annorlunda växter man kan använda i sin vardag.Så ljuvligt att komma hem till doften av nystädat och nybakat!
  Nu får du njuta av din nya fina bok! Titeln låter väldigt bra tycker jag :-)))
  Trevlig helg önskar jag dig!/Karin

  SvaraRadera
 14. Jag har läst hennes nya bok, eller läst och läst, men mer än bläddrat i alla fall. =) Lena Israelsson är en otrolig inspiratör och jag vill gärna gå på en föreläsning med henne någon gång!

  Jag har haft som mål att komma till Rom allra senast när jag fyller 40 år. Nu blir det Toscana till sommaren och det ser jag fram emot jättemycket! Än är det ju några år kvar till 40... (he, he)

  Ha en mysig lördag!

  SvaraRadera