fredag 16 oktober 2009

och så var det fredag......idag har det nästan känts som långfredag - kan det bero på vädret? eller att vi fått gjort så mycket idag.... Vädret har varit regn blandat med snöblask. I morse när jag släppte in katterna så rusade de in! Förstår dem.... här är synen från balkongen;

Hortensiorna har tappat färgen och funiornas blad har intagit läget "platt fall".
Tranan står kvar på sin plats och vaktar nya rabatten :)

Det nymålade, lilla växthuset har kommit på plats på fönsterbrädan i pysselrummet, en kruka Murgrönsviol har fått flytta in. Jag har nu en inne och tre ute i vinkastet - tänkte prova att övervintra några av dem i vinkastet, får se hur detta går :)


De är allt för gulliga, de små blommorna....

Syster yster var vägen om mig idag på morgonen - hon hämtade lite grejor som skulle till "stugan vid havet" och lämnade en påse med restgarner, som hon i sin tur fått av sin väninna - blir det inte handledsvärmare av garnet, så kanske det blir ett pannband :) I påsen fanns det beskrivning på söta tofflor - tja, kanske det vore något......

Sedan fick vi,  (jag och maken - visste väl att han skulle återfå krafterna ) värsta rycket och hade storstädning i källare och garage - det börjar med att jag vill köra in min lilla bil i garaget men först måste det städas. En del av de grejor skall flyttas till "skräprummet" i källaren men där var det ju redan fullt......

JÖSSES säger jag bara... jag är samlare men maken är allt ett strå vassare!! 3 timmar tog det och när vi var klara körde vi iväg ett lass till Stadsmissionen. Ett lass skall köras till tippen i morgon. När vi lämnat av ett par säckar med prylar, gick vi in på loppisen. Dottern hittade en fin kavaj-jacka - eller vad det nu heter...


Söta knappar....

Jag fyndade tre tallrikar av en servis jag har. Fick 6 tallrikar av svärfar för något år sedan och idag hittade jag tre till - nu har jag 9 st.

Tycker de passarså bra att duka med när det är maritimt tema på maten  :)

Placerade dottern vid symaskinen och började packa upp nästa projekt. När vi röjde i källaren, skickade jag äldsta dottern till IKEA för att köpa en minbyrå,

återigen en byggsats :) Tja - jag är ju inte född som snickare så det tog lite tid men skam den som ger sig! (observera att det var förborrade hål och alla skruvar var med men trots detta så tog det tid ;)  Har nu målat en första gång, får fortsätta med målerier i morgon.
Hur det har gått med kakan? Tja - den sista biten försvann nu i kväll....... attans vad god den var!

Hoppas dottern är hemma i morgon och kan baka igen - själv skall jag ut på äventyr i morgon förmiddag så jag hoppas innerligt !! att vädret blir bättre :)

Nu sitter jag och maken i soffan, myser framför en sprakande eld....... börjar gäspa stort...... men känner mig så nöjd med dagen! Nä - nu får det nog stickas lite......... vi bloggas,
9 kommentarer:

 1. Oj, här går det undan och hände en massa trevligt! Murgrönsviolen har jag också tänkte faktiskt ställa in den i mitt växthus och vira in den med bubbelplats, men jag hyser inga större förhoppningar om att den klarar min vinter.
  Vilka trevliga fynd du gjort. Jag borde också ta mig en loppis-runda ngn dag och hoppas finna de rätta sakerna (föremålen) till min Ateljé som snart är inflyttningsklar.
  Trevlig fortsättning på helgen! Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Det som är bra med trist och kallt väder är att man kan få ägna sig åt inne pyssel...tycker det samlas en del ideer och praktiskt arbete på hög när det är fint ute, av nån anledning ;)
  Igår passade jag på att möblera om lite...som jahg har funderat på ett tag men inte tatt itu med..men idag är det några kvm ölandssten ute som gäller...lite bättre väder idag. Vilken fin jacka dottern fyndade;)

  SvaraRadera
 3. Oj, vad det pysslas hos er då! Ja, det är ju lite pysselväder faktiskt...vi håller på med lite cernitlera, jag och barnen, och själv skall jag nog sy lite idag med.
  jaså, du har friserat lite på grannens träd...ja ibland måste man ju rycka in, eller hur...=)

  SvaraRadera
 4. Jösses, vilken fart ni haft! Hunnit med mycket, men det är lika bra att ligga i när man har energin.

  Jo, ljusslingan kommer från Bauhaus. Den ger ifrån sig så fint sken.... tänds nu varje kväll här hemma.

  Ha det gott, kram Marie

  SvaraRadera
 5. Krukan med murgrönsviolen är väldigt frodig. Hrmmm har också tagit in den i krukor, men de går inte på något sätt att jämföras med din. Men jag får väl vara glad om den överlever vintern? Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 6. Men jisses så mycket ni hinner! Kna du skicka över lite energi kanske??? Men jag har också hunnit en del idag faktiskt så jag ska inte klaga.

  Ser gott ut det där bakade! Kram!

  SvaraRadera
 7. Från mej till dej..Ha en skön Hösthelg....
  Gillade ditt förstoringsglas e det en yrkeshemlighet eller delar du med dej
  Maria

  SvaraRadera
 8. Hallå Lotta, vilken fredag! Måste ha känts skönt för själen idag lördag, att kliva upp och ha rensat hela "garagebagaget".

  Hälsningar från en avundsjuk :D

  Marit

  SvaraRadera
 9. Härlig header med fina bilder. Hoppas det blir något värmande av garnerna! Ha det bra.

  SvaraRadera