fredag 16 oktober 2009

Blommig fredag

eller "före detta blomning" får det bli, frosten tog det mesta nu i veckan. Tur att jag förra helgen fick in alla pellisarna i vinkastet och de allra ömtåligaste har flyttat in i husvärmen.
Stackars lilla Echinacea - ser så frusen och ensam ut.....


och min rostflockel "Chocolate" hann inte blomma! Den hade precis börjat öppna sina små, små blommor- visst var frosten tidig i år?


Nu är det bara lilla söta rosen "Fairy" som kämpar på därute, i dag är det regningt och plusgrader så den kan nog blomma ett tag till :)

Fler blommiga bidrag finns att beskåda på bloggen ROSES AND STUFF, ha en skön fredag!18 kommentarer:

 1. Så vackert! Kjolen fladdrar i vinden och färgen falnar, men skönheten består. Min favorit fotomodell så här års.
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 2. Lotta, jag glömde en sak - din Header är bara sååååå njutbar!!!!

  SvaraRadera
 3. Nog är det synd när frosten kommer och alla vackra blommor får ge sig. Men även efteråt kan de vara väldigt fina!

  SvaraRadera
 4. Blommorna är ju fina i alla stadier. Det är bara att njuta.
  Ha en fin helg

  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Här i olsfors snöar det!! Och jag har inte fått in alla dahliaknölar än....ska ta det senare idag om jag får loss dom ur krukan...(baljan)

  SvaraRadera
 6. Absolut tidigt, i alla fall långvarigt, kallt. Fick liksom inte göra klart på något sätt. Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Förfallet är vackert det också, men visst känns det som om allt bara försvann över en natt.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. I år var den verkligen tidig! Trist, men inget att göra åt det. Inatt slapp vi så nu hoppas jag på ytterligare en tid med lite varmare väder. Ha en go helg / kram

  SvaraRadera
 9. Visst är det trist när blommor inte hinner slå ut innan frosten. Men vi får hoppas på en bättre sommar nästa år. Eller, jag vet inte, jag gillar inte när det blir för varmt (läs: över 23). Egentligen passade denna sommar mig perfekt! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Ja, nu är det verkligen höst och trädgården går in för vila..Den där trötta Echinacea.n har du verkligen fångat fint på bild! Trevlig helg//Eva

  SvaraRadera
 11. Vissa krukor borde man släpa in..
  Ha en trevlig fredag, kram.

  SvaraRadera
 12. Hej Lotta!
  Tack för kommentaren! Ditt vinkast är givetvis en skattkammare nu! Jag trodde jag också att jag fått in alla pellisar i växthuset, Men upptäckte till min fasa igår att jag missat den där underbara doftpelargonen som jag köpte hos Tage Andersen i Köpenhamn! Ojojoj den ser väldigt hängig ut (mjuk...)
  Du tar så fantastiskt fina bilder Lotta!
  Jag har nu öppnat min hemsida som du gärna får ta en sväng till....
  www.mktradgradsdesign.se
  Hoppas att vi även snart ses live!
  Malin

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder som visar att även hösten har sina guldkorn på bild.. så himla vackra. Jag har inte stuckit ut min näsa för att leta objekt idag.. suck.. vilket himla trist väder. Blött blött å återigen blött.. men det blir till o mysa ikväll ordentligt istället.. Ha en skön helg.. kramiz/Monica

  SvaraRadera
 14. De gamla damerna har sin charm där dom niger vackert i kylan. Chocolate blommade inte här heller.. Hos oss har väl frosten kanske varit ovanligt sent ute, jag är van med att få en köldknäpp i september.

  SvaraRadera
 15. Kanske "före detta blomning", men vackert ändå - i alla fall i dina bilder..=)

  SvaraRadera
 16. Överblommat men väldigt vackert. Tråkigt när blommorna inte hinner slå ut innan frosten kommer. Min karamellilja hade ju fått sin första knopp för ett tag sen men nu har den nog gjort sitt redan innan den hann slå ut. Hoppas att du får en alldeles underbar helg. // Kram Peter

  SvaraRadera
 17. Nog känns det som om kylan kom tidigt i år. Du har i alla fall fångat "förfallet" vackert :) Trevlig Helg
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 18. Ja, visst kom frosten extra tidigt i år! Men rudbeckian är vacker även i detta tillstånd.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera