lördag 17 oktober 2009

Lördagen till ända.....

Nu när jag skriver så deltaljerat inser jag att 1 - tiden går fort! 2 - jag hinner en hel del på min lediga tid - jag som tycker att jag inte får gjort något......
Lilla äventyret jag skulle på idag, blev inte av pga att Lotta lätt kör vilse men jag gör ett nytt försök på torsdag - det återkommer jag till på torsdag ;)

Jag hjälpte maken att köra sista lasset till tippen - åh så skönt det är!!!! när det är städat och röjt! Jag kan nu köra in bilen i garaget, jag kan gå i källaren utan att slå i tårna i div olika grejor, jag hittar de saker jag har kvar - ja, nu borde jag ju göra ett röj i hemmets hjärta också...... nja, nästa helg kanske :)


Vinkastet är också städat och ser så prydligt ut :) En stol med gosig filt - här är  härligt att sätta sig en stund på eftermiddagen när solen värmer. Titta bakom stolen, i lagerhyllan - ser ni  hur fantastiskt pelargonen Trudie fortfarande blommar?


Helt otrolig pelargon! Hon har blommat konstant hela sommaren - en riktig glädjespridare.

I lagerhyllan står Pelargonerna, redo för vintervilan. På planteringsbordet till vänster står lite annat smått och gott; Blåsalvia, Jätteverbena, Fikonträdet, Murgrönsvioler m.m. Tänkte de skall få stå här tills själva vintern kommer - vilket brukar vara i januari - då får jag vara redo och bära in dem i källare - där det nu finns gott om plats :)


Frosten svepte även förbi ormbunkarna och de är nu vackert rostbruna,


Trädgårdsmöblerna är nu intagna i vedboden - visst är det riktigt att ta hand om utomhusmöblerna men det ser så tomt ut..... önskar jag hade haft ett bord och någon stol som kunde stå kvar ute.... får nog fara på loppis igen ;)

När jag kommi in så blev det lite målning igen....

Jag står i matsalen och målar - här är det så ljust och mysigt att vara, på fönsterkarmen står murgrönan och jag försökte fånga eftermiddagssolen när den lyser in.....

solstrålarna nådde fram till loppisfyndet, det nyputsade silverfatet,


Salt- och pepparkaren glänser ikapp :)

I kväll har jag gått igenom mina tyger och lappar (städat lite). Jag har varit så sugen på att sy en liten kanin, jag berättade det för Monica och när vi träffades hos Linda i onsdags för att färglägga våra senaste keramikalster, fick jag inte bara ett mönster utan även en färdigsydd kanin av Monica - gulle dig :) Ja, det är världsliga ting att bestämma sig för om det skall bli en tjej eller kille? Hurdana kläder skall den få? Mmmm - det får bli morgondagens pyssel :)Nä -nu är det dags för godisskålen - det är ju lördag!

16 kommentarer:

 1. Hallå Lotta, vilken skön bild på ormbunksbladet! Och jag gillar även ljuset i lådbilden.

  Marit

  SvaraRadera
 2. Ja, massor får du ju gjort om dagarna!
  Och vilka inspirerande bilder det blir av dem.
  Synd att du inte kom till mina växthus, så det blev lika fina bilder därifrån ;)
  Kul att få följa dina dagar i ord och bild!

  Ha det gott!!
  Kramen!

  SvaraRadera
 3. Det var inte lite växter som blev kvar i ditt vinkast. Ja du, nu får jag vänta till våren med att växthusbygget fortsätter på riktigt. Dock finns det väl ett antal fönster som ska få åtminstone ett lager färg innan dess.

  Tack för alla fina tankar runt bänken. Idag har jag lagt till lite bilder så det går se "rummet" i sin helhet. Nackdelen är att vi bara har morgonsol där från höger om man tittar på kortet med bänken, så det är ju mest skugga, men samtidigt blickfång från gatan, så då är det kul att göra det lite extra inbjudande. Vi får se hur det blir för jag hinner nog tänka många tankar innan våren är här.

  SvaraRadera
 4. Oj, oj, så flitig du är! Jag tycker precis att jag får inget gjort på mina lediga dagar, men visst blir det en del trots att man inte ser allt så direkt.
  Så sött i ditt vinkast och mysigt med stolen och filten, men kan du ha växter där t o m januari!? Vilken lycka!

  Igår fick jag faktiskt täckt in mina känsligaste växter med granris och det är inget litet jobb. Det behövs bil+bilkärra för att få hem allt granris på en gång, vilket släp och slit för rosenbuskarna!!
  Kramen/ Bea

  SvaraRadera
 5. Så mysigt du har det i ditt vinkast! Gott att sätta sig där med en kopp kaffe/te på eftermiddagen o låta tankarna vandra...
  Bordet blev jag nyfiken på; Är det ett skrivbord eller en byrå? Jag letar efter ett nätt skrivbord att ha i tv-rummet. Nu när Lennie flyttar så ska Neo ha kontoret som sitt rum tänkte jag o datan flyttar som sagt ut i tvrummet.
  Tror jag ska gå på loppis hos Myrorna i veckan. Jag vill ha ett litet o nätt skrivbord med nån låda till papper o annat. Det är inte snyggt med data i tv-rummet därför har jag lite krav på bordet, har en god idé om hur jag vill att det ska se ut... Men det får inte bli för dyrt heller men på loppis kan man ju fynda!!
  Oj det blev långt det här... *ler* Ha en skön söndag! Kram!

  SvaraRadera
 6. Nog verkar det som du får en hel del gjort!
  Fint iväxthuset!! Skönt att sitta där och dricka kaffe:) Det känns allid skönt med en tur till tipen. Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen skönt att röja och få ordning. Här håller vi nu bara på att röja i datorn och det går inte så bra. Så jäkla frustrerande med virus! Sitter vid makens jobbdator nu.
  Det blir nog en runda i skogen, en handbollsmatch och så klart lite mat utöver datorjobbet idag.
  Kram Marina

  SvaraRadera
 8. Det pysslas hos dig också ser jag. Hösten är en härlig tid när trädgården är i vila och man hinner göra annat. Ännu har jag att täcka vinrankorna och min trädpion men det får bli en aningens senare.
  Vi pysslar vidare. Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Så flitiga alla är! Jag får ju nästan lite dåligt samvete =§ Fast maken och jag sprang runt härom kvällen (vid 21.30 tiden) när de lovat snö med alla Änglatrumpeter, Buxbomskrukor osv. för att få in dem under taket åtminstone. Konstigt, det känns som om vi gjort det förr =D Repris från förra året kanske.
  Mitt "höstpysslande" består av att gå igenom en massa gamla fotografier mm. från mitt föräldrahem. Bäst är det att läsa gamla brev/vykort och titta på fotografier från farmor och farfars tid. Jisses vad glad man blir av sånt. Ha en fortsatt skön söndag / kram gittan

  SvaraRadera
 10. Då är det inte bara jag som dyker i godisskålen hihihi fast ibland drunknar jag nästan hihii.

  Jo, kursen är ute MEN behöver ändå gås igenom som du hinner och vill så är jag tacksam för all hjälp jag kan få.

  Vad härligt med keramikkurs igen för dig, vet att HelenJ är där idag, för hion skulle ta med mina saker hem till mig - är så himla nyfiken!!!

  Skönt att få städat - igår klippte jag alla barn och idag går vi igenom lite kläder, min man sitter framför symskinen och jag har köpt byxor till Lilly, skall dom passa i midjan måste dom klippas av typ 10 cm!
  Kram Maria Berg

  SvaraRadera
 11. Flitig som en myra märker jag! :)
  Visst blir det tomt ute när man plockar bort allting. Jag sörjde en del förra helgen när jag klippte bort att blommor på pelargonerna och ställde in de i jordkällaren... De blommade mer än nånsin tidigare i sommar, men alternativet hade varit att de frusit bort.
  Nu väntar jag på att maken ska komma hem från älgjakten, har blvit lovad en grann fågeltall, och då ska vi göra i ordning för småfåglarna.

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 12. Jag blir avundsjuk på att du har fått källare och garage städade. Jag bor nog ihop med en hamster. Så fort det blir tal om att städa källaren är det någon som försvinner.:)
  Vad fint du har i ditt vinkast. Vissa pelargoner blommar fortfarande men jag vanskötte dom nog en aning i sommras.:)
  Gullig kanin!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 13. Ja vi har haft allt för kyligt en tid så allt är undanplockat.. även blommande pelargoner.. söt kanin! Ja nu har jag också flyttat- har inte gått att logga in på hela helgen... på trädgårdsblogg så här hålls jag nu titt som tätt..=) / kram åsa

  http://asastradgard1.blogspot.com/

  SvaraRadera
 14. Vad härligt att ha röjt undan, det är något som skulle behövas göras här också. Men jag är lite svår på att slänga saker. Ser härligt ut i vinkastet skulle inte vara dumt med en kopp the där//Britt

  SvaraRadera
 15. Här råder ju rena sommarstämnigen!;-) Blommigt & fint inne i vinkastet & många roliga & glada tankar (som vanligt, förstås!;-)...) och än mer ögonfröjd fyller inlägget! Önskar dig många fina dagar i veckan att avnjuta i vinkastets ljuvlighet!

  SvaraRadera
 16. Hej Lotta!

  Har följt din blogg till och från sedan somamren. Underhållande och fina bilder. JAg undrar var du jöpt ditt väggväxthus, ett sådant vill jag ha!

  Hälsn Gizella Lindberg

  SvaraRadera