fredag 9 oktober 2009

Lyckligt lottad är Lotta,


som har skogen "runt knuten" och lätt kan ta en promenix, njuta av solen och lukta på hösten.

Egentligen borde jag haft med mig en liten spade för den här söta ormbunken hade gärna fått bo i min trädgård,


men spade hade jag inte, däremot en påse och nu har jag plockat lite grönmossa till höstpyntet. Hoppas på en solig och bara-vara-dag i morgon.


Ha en himla skön helg!35 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig skogsbild, Lotta!
  Fortsatt trevlig helg1
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Mysigt att lukta på hösten...ljuvliga bilder-
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Skogen är skön speciellt på hösten!
  Hur går det med din armbåge? Hoppas den är bättre.

  SvaraRadera
 4. Härligt med små skogsutflykter och det blir en och annan tur också hos mig. Skönt med frisk luft och bara få njuta av lugnet som råder. Vackra naturbilder.
  Nu skall jag iväg till jobbet.

  Njuta av din lediga helg! Kram /Bea

  SvaraRadera
 5. Fin skog! Jag saknar sån skog här i närheten. Men man kan inte få allt heter det ju.

  Idag ska jag nog baka bröd och dessutom pågär här krig mot mössen som varit bla i Ericas garderob. Usch o fy! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig skogsstig du har hittat. Om jag hade den runt knuten hade jag nog hamnat mer i skogen, nu får trädgården duga på helgerna. Däremot så tänkte jag plocka fina lönnlöv att lägga i ena odlingspåsen i stan för att dölja jorden där lökarna ruvar.

  Även jag som rivit bort alla ormbunkar ur rabatten uppskattade faktiskt din lilla raritet. Däremot får de gärna växa på gräsmattan där vi plockade bort en stor gran förra året.

  SvaraRadera
 7. Hallå Lotta, vilken finfin bild på höstskogen! I love it.

  /Marit

  SvaraRadera
 8. Å vilken fantastisk skogsbild!!

  Ha en skön fortsättning på helgen! Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Ja visst är det skönt o ha skogen nära.. man behöver lugn o ro ibland..=) Ormbunken var fin... Sa just till maken att dt snart är jul..=) / kram åsas trädgård

  SvaraRadera
 10. Vilken romantisk skogsbild, som rakt ur en sagobok!

  SvaraRadera
 11. Ja det är att vara lyckligt lottad...jag är också lyckligt lottad, inte med närhet till skog men till havet kan jag gå på 20 minuter fast jag bor i storstad.

  SvaraRadera
 12. Tack för kommentaren på min blogg! Vilken lycka hatt ha skogen runt knuten. Nästa gång får du ta med dig spaden och vårda hem lite fina plantor ;-) . Det sägs att de stulna plantorna är de som växer bäst i ens trädgården (jag lovar det stämmer) ... Må så gott! Kram C

  SvaraRadera
 13. Ja, du är verkligen lyckligt lottad. Som jag kan sakna skogen ibland. Det är inte riktigt samma sak att behöva sätta sig i en bil för att komma ut i skogen.

  Den boken skulle jag oxå vilja ha. Den verkar bra.
  Grattis till dina fina fynd på loppisen oxå. Det är ju så kul att hitta fina saker på loppis.

  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram Mari

  SvaraRadera
 14. Härligt med en promenad-skog! Känner att det är läge o söka sig till en sån...
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig skogbild Lotta!
  Är det inte en lite stensöta? Ser så ut för de är så fina. Jag har en liten dunge intill tomten där den växer.
  Skall bli kul och se lite höstpyssel.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 16. Fina bilder!Ja en spade skulle man allt behöva ha med sig lite då och då:) Skulle också behöva komma ut och plocka lite mossa och annat.

  SvaraRadera
 17. Äntligen har jag hittat din blogg igen! Har bara hamnat på "trångt i mitt vinkast"...Men nu är jag här och kan läsa din fina blogg igen!
  Ja, visst är man lyckligt lottad, som bor nära skogen. Själv bor jag ju på "riktiga" landet, så jag är också lyckligt lottad, fast jag inte vunnit någon pion...Fina bilder och mycket inspirerande läsning tackar jag för. Hälsn Lena
  ( Lenas trädgård)

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Jag har saknat dina inlägg på TB, visste inte att du gjorde dina inlägg här istället. Men nu har jag sparat adressen på min handarbets/pyssel-blogg så jag ser när du skrivit nytt =)

  Jag har skickat ett meddelande till dig på TB, om nästa helg.
  Vi hörs!
  KRAM!

  SvaraRadera
 19. Hejsan Lotta!
  Gå tillbaka med en liten spade och gräv upp den söta stensötan. Det har jag gjort och planterade min i en av bergets skrevor. Det har tagit ett par år, men nu verkar den ha etablerat sig.Jag tror inte att stensötan är så där invasiv som de andra, stora ormbunkarna är.
  En underbar skogsbild och det är klart att heter man Lotta - ja då är man lycklig(t) Lotta(d) - (jo, jo. jättedåligt;))!)/Anja

  SvaraRadera
 20. Men sån härlig bild.. underbar skogsbild, jag vill dit nu... och den lilla söta ormbunken.. ja säger som Anja spring tillbaka imorgon när ljuset kommer tillbaka och be den snällt om lov, så tycker den säkert det vore mysigt att flytta till Lotta den lyckligt lottade.. kramiz på dig Lotta, ha en skön kväll och så ses vi på onsdag.. Moa

  SvaraRadera
 21. Ja, med skogen i närheten och en trädgård runt knutarna så har man nästan allt.
  Kram!

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Visst är det härligt att ha skogen runt kunten. Fast jag gräver inte upp några ormbunkar och tar med hem. Skulle istället gräva upp några hemma och sätta ut i skogen. Dom har blivit alldeles för många och stora här.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 23. Ja, visst är det härligt med skogen runt hörnet!

  SvaraRadera
 24. Vad fint skogen är. Kom hemta din belöning oss Mamma Look

  SvaraRadera
 25. Det var ingen dålig ormbunke, med små prickar och allt...! :-)

  SvaraRadera
 26. Visst är det skönt att ha skogen runt kröken. Och spade det borde man ha med sig jämt, har varit med om många gånger då jag saknat den. Ha det bra//Britt

  SvaraRadera
 27. Oj, oj, vilka vackra bilder, helt underbara,tack!

  Ingela

  SvaraRadera
 28. Vilka härliga bilder, skogen är vacker och hösten likaså. Har lite svårt för den där kylan bara, jag är ju en liten fryslort. Sitter här med te och raggsockor nu. Det värsta tror jag är att sätta sig i en kall bil och åka ut på isiga vägar ... Jobbar ju i hemtjänsten. Ha det bra! Kram! /Jenny Ps. Inte vann jag boken inte.

  SvaraRadera
 29. Det finns väl nästan ingen bättre doft än skogskoft på hösten!!!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 30. Hej Lotta. Är det här du är? Ute i skogen o vandrar med, ser jag. Skönt att vara ute i naturen bara man har gott om kläder på sej o man slipper regnet.
  Jag ska kika in här igen. /Mia

  SvaraRadera
 31. Härlig bild, kan nästan känna skogsdoften ända hit.

  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 32. Hej Lotta, vilken otroligt härlig bild den första - så snygg! :) Tack för att du delar med dig. Du är verkligen lyckligt Lottad - ni bor perfekt där så nära stan men ändå skogen precis runt knuten. Hur hade ni det igår hos Linda? Pratade lite med Monica om att det hade varit kul att ses. Ha det gott och trevlig helg! Kram Karin

  SvaraRadera
 33. Vilka underbara!! bilder.

  Karin

  SvaraRadera
 34. A beautiful blog with great pictures of nature which I really like.

  SvaraRadera